Neler Yeni

Yardım Fan'a hem anakarttan hem de güç kaynağından güç verdim

Crylona

80+
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da olduğu gibi sistem fanına hem anakarttaki pin üzerinden hem de güç kaynağındaki soket üzerinden aynı anda güç verdim sonrasında hata yaptığımı fark edip hemen anakart bağlantısını söktüm sistem çalışmaya başladı, fanların döndüğünü görünce güç kaynağını kapat aç yaptım. Sonrasında ne denediysem olmadı sistemi çalıştıramadım. Anakartı yaktığımı düşünüyorum, acaba beraberinde diğer parçalar da zarar görmüş olabilir mi. Test de edemiyorum önce sizlerden bilgi almak istedim daha sonrasında bilgisayarcıya götüreceğim.
Bu tarz bir problemle karşılaşanınız var mı, yardımcı olursanız çok sevinirim.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da olduğu gibi sistem fanına hem anakarttaki pin üzerinden hem de güç kaynağındaki soket üzerinden aynı anda güç verdim sonrasında hata yaptığımı fark edip hemen anakart bağlantısını söktüm sistem çalışmaya başladı, fanların döndüğünü görünce güç kaynağını kapat aç yaptım. Sonrasında ne denediysem olmadı sistemi çalıştıramadım. Anakartı yaktığımı düşünüyorum, acaba beraberinde diğer parçalar da zarar görmüş olabilir mi. Test de edemiyorum önce sizlerden bilgi almak istedim daha sonrasında bilgisayarcıya götüreceğim.
Bu tarz bir problemle karşılaşanınız var mı, yardımcı olursanız çok sevinirim.
İlk kez duyuyorum, böyle basit bir nedenden dolayı anakartın yanacağını sanmam ben açıkçası, firimalar koruma eklemiştir.

Crylona

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında ilk başta ben de öyle düşündüm ama sistemi çalıştıramıyorum. Anakart model Msı B450m pro

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,250
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
hocam benzer mi bilmiyorum ama psudan gelen ve fan kablosu ile aynı yapıya sahip kabloyu anakarta taktığım için ram slotlarımdan birini yakmıştım aynı şekilde cha_fan portunu da. Ramleri çıkarıp öyle çalıştırmayı dene teker teker. Ram slotuyla birlikte rame de zarar gelmiş olabilir. Birde o anakartta koruma olabilir bilmiyorum ama benim yaktığım eski bir karttı M5A97

Crylona

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam benzer mi bilmiyorum ama psudan gelen ve fan kablosu ile aynı yapıya sahip kabloyu anakarta taktığım için ram slotlarımdan birini yakmıştım aynı şekilde cha_fan portunu da. Ramleri çıkarıp öyle çalıştırmayı dene teker teker. Ram slotuyla birlikte rame de zarar gelmiş olabilir. Birde o anakartta koruma olabilir bilmiyorum ama benim yaktığım eski bir karttı M5A97
Denedim ama olmadı, belki ram slotları yanmıştır. 2 slot da takılıydı çünkü.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,250
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram