Neler Yeni

Çözüldü✓ FANLAR DÖNÜYOR AMA EKRAN GELMİYOR

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Selam bugün sistemi sorunsuz bir şekilde kapattım, ardından tekrar açmak istedim fakat ekran gelmedi. BIOS resetledim, ramlerin yuvalarını değiştirdim ama nafile, hiçbir şekilde görüntü alamadım. Herhangi bir o.c yoktu, tüm ayarlar fabrikasyon idi. Sorun hangi parçada olabilir?
CPU: R3 3100
GPU: RX5500XT
ANAKART: B450M S2H
RAM: XPG D41

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yok kasanın kendisinden cıkar yani anakarttan sorun bence işlemci
Bana da öyle geliyor, aynı hatayı alanlara baktım birçoğu işlmeci değiştirerek çözmüş. Garantisi de bitti, yeni işlmeci yolu görünüyor bana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Yeşilyurt
cünkü eylül ayında sstem almıstım oda aynı oldu garantiye yolladım düzeldi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin
Selam bugün sistemi sorunsuz bir şekilde kapattım, ardından tekrar açmak istedim fakat ekran gelmedi. BIOS resetledim, ramlerin yuvalarını değiştirdim ama nafile, hiçbir şekilde görüntü alamadım. Herhangi bir o.c yoktu, tüm ayarlar fabrikasyon idi. Sorun hangi parçada olabilir?
CPU: R3 3100
GPU: RX5500XT
ANAKART: B450M S2H
RAM: XPG D41
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın hocam. Ondan sonra RAM'leri çıkar hocam. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım.
Ekran Görüntüsü (104).jpg

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın hocam. Ondan sonra RAM'leri çıkar hocam. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri takıp sistemi çalıştır bakalım.Alıntıyı görüntüle
Malesef hocam. Harfi harfine dediklerinizi yaptım ama ekran gene gelmiyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,961
İsim
Emre Zengin

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,222
İsim
yusuf ecer
Kasanın gücünü kesip kablolarını çıkardıktan sonra güç düğmesine 5-6sn basılı tutup kabloları takar mısın? Eğer olmazsa eline kuru bir bez alıp kasanın arka kapağından anakarta sürer misin. Statik elektrik almış olabilir bu şekilde de çözüm sağlayabilirsin eğer öyleyse.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
RAM'lerden sadece 1 tanesini takıp çalıştırmayı denedin mi hocam?
Denedim hocam. İnternete baktığımda bu hatayı alanların birçoğu işlemci sorunu olduğunu belirtmiş. Bende işlemciyi garantiye göndermeye çalışıyorum şuan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasanın gücünü kesip kablolarını çıkardıktan sonra güç düğmesine 5-6sn basılı tutup kabloları takar mısın? Eğer olmazsa eline kuru bir bez alıp kasanın arka kapağından anakarta sürer misin. Statik elektrik almış olabilir bu şekilde de çözüm sağlayabilirsin eğer öyleyse.
Deneyeceğim şimdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malesef denedim ama sonuç değişmedi.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,222
İsim
yusuf ecer
Bios pilini çıkartıp resetlemeyi denedin mi? Bende sadece pil çıkartıp reset alabiliyorum çünkü. Eğer yapmadıysan pili çıkarıp 5-10dk bekleyip tekrar takıp açar mısın? Bunu yaparken güç kesik olsun statik elektrik toplamaması için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,482
Üyeler
164,680
Son üye
geceyol31
Top Bottom