Fareyi hareket ettirince oyunda FPS düşüyor

sarenss

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikle selamlar. Yaklaşık 4-5 aydır böyle bir sorun yaşıyorum. Sistemim çok ısındığı için olduğunu sanıyordum; fakat sistemim serin çalıştığında dahi birçok oyunda 100-150 FPS düşüyor. Hatta CS'de 350 FPS'lerden 100'lere düşüyor. Sebebini bilmiyorum. Mouse programından polling Rate'i düşürdüm, PC'ye format attım, ama hala sorunum devam etmekte. LoL'de Afterburner'la test kaydını koyuyorum; sorunun çözümünü bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. (Şunu fark ettim fareyi hareket ettirince ekran kartı verilerinde değişiklik oluyor.)

Kullandığın fare nedir?
Polling rate'yi düşürmen gerek sanırım

görev yöneticisinde hızlıca fare çevir cpu kullanım artıyor mu?

Anakartında dahili wifi-bluetooth adaptörü varsa biosdan kapatarak deneyebilir misin?

hz yi kaça düşürdün ve işlemcin ne

hz yi kaça düşürdün ve işlemcin ne
ryzen 5 5600 işlemcim ekran kartım rx 6700 tüm sürücüler güncel hzi 125 e düşürdüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

geçen gün yabancı youtuber paylaşmıştı da, canavar sistemde fareyi oynatınca pc drop yiyordu acaba aynı sıkıntı mıdır diye düşündüm.
yabancılardan da çok fazla bu sorunu yaşayan varmış bazıları kendi kendine düzelmiş benimki düzelmiyor anlamadığım bir şekilde

ryzen 5 5600 işlemcim ekran kartım rx 6700 tüm sürücüler güncel hzi 125 e düşürdüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yabancılardan da çok fazla bu sorunu yaşayan varmış bazıları kendi kendine düzelmiş benimki düzelmiyor anlamadığım bir şekilde
kablolu kullanırmısınız bir de mouse u 125 çok az bu arada ben daha güçsüz işlemciyle 2k da kullanıyorum

kablolu kullanırmısınız bir de mouse u 125 çok az bu arada ben daha güçsüz işlemciyle 2k da kullanıyorum
kablolu kullanıyorum hocam normalde 1k da kullanıyorum zaten hz yüzünden olabilir diye kontrol ettim hz yüzünden değilmiş

mouseda sıkıntı olabilir aynısı başıma gelmişti başka mouse denedin mi hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,483
Üyeler
183,842
Son üye
nemesis060
Geri