Farklı frekanslardaki RAMlerin beraber kullanılması

Elois

80+
Reaksiyon skoru
0
Öncelikle herkese selamlar. İçinde halihazırda 4GB DDR3L 16000MHZ RAM takılı olan bilgisayarımı yükseltmek istedim fakat belirli sebeplerden dolayı istediğim parçaya ulaşamıyorum. Şu anda elimde sadece bir tane 8GB DDR3 12800MHZ RAM var. Sizce bunu takarsam bilgisayarda nasıl bir avantaj veya dezavantaj olur, çalışmasında bir aksaklık olur mu? İnternette tatmin edici bir bilgi bulmadım ve bilgisayarlar hakkında bilgim biraz yetersiz, şimdiden herkese çok teşekkürler.

Öncelikle herkese selamlar. İçinde halihazırda 4GB DDR3L 16000MHZ RAM takılı olan bilgisayarımı yükseltmek istedim fakat belirli sebeplerden dolayı istediğim parçaya ulaşamıyorum. Şu anda elimde sadece bir tane 8GB DDR3 12800MHZ RAM var. Sizce bunu takarsam bilgisayarda nasıl bir avantaj veya dezavantaj olur, çalışmasında bir aksaklık olur mu? İnternette tatmin edici bir bilgi bulmadım ve bilgisayarlar hakkında bilgim biraz yetersiz, şimdiden herkese çok teşekkürler.
Yani kesin sorun olur veya olmaz denilemez ama ayrı ayrı modeller takmak yerine aynı model taksanız daha stabil calisabilir

Yani kesin sorun olur veya olmaz denilemez ama ayrı ayrı modeller takmak yerine aynı model taksanız daha stabil calisabilir
Hocam açıkçası asıl merak ettiğim konu çalışsa bile daha düşük hertz değerindeki bir RAMi takmaya değip değmeyeceği. Bu konuyu aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Hocam açıkçası asıl merak ettiğim konu çalışsa bile daha düşük hertz değerindeki bir RAMi takmaya değip değmeyeceği. Bu konuyu aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Değer çünkü çıkarırsanız 8 GB ram oyunlarda yeterli olmayabilir 12 GB yine işinizi görür

Hocam çok bilgim yok benim de. Bildiğim kadarıyla ramler düşük frekansa sabitlenip öyle çalışıyormuş. Ama ram boyutun artıyor. Tak kullan bence

Ayrı 2 farklı model kullanıyorum. Özellikleri aynı. Bir sıkıntım olmadı daha. Dediğiniz doğru ama. Şansa bırakmamak gerekir.

Kullanan oluyor alt olan frekans değerinde çalışır, denemek lazım ddr4 lerde pek sorun olmuyor DDR3 dede olmaya bilir

0lar fazla mı yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Misal bir örnek vermek gerekirse elimizde 800 mhz ddr2 ram var ve bir tane de 667 mhz ram bulunmakta bu ikisini aynı anda kullanırsanız ortalama bir değerde çalışırlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,291
Üyeler
192,675
Son üye
Kayra Bey
Geri