Neler Yeni

Farklı marka RAM

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emirhan Benek
Merhaba, ben masaüstü bilgisayarımın ram’ini artırmak istiyorum. 1 tane 8gb takılı markası hyperx ve 2133mhz. 2. Ram’i farklı marka aynı mhz ve bellek boyutunda alsam sorun olur mu? Bir de piyasada neredeyse 2133mhz ram yok ve bulabildiğim uygun fiyatlılar resimdeki gibi açık ram’ler. Bende takılı olan hyperx kapalıydı. Bunun bir zararı olur mu?

Emre Baş

80+ Gold
Marka sorun yaşatmaz Cl ve MHz aynı olsun yeterli

ahmetim_64

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Ahmet Karagöz
Facebook
albay6464
Anakartın ram seçmiyorsa sıkıntı olmaz emrenin dediği gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emirhan Benek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Marka sorun yaşatmaz Cl ve MHz aynı olsun yeterli
Cl’yi kasayı açmadan öğrenebilir miyim? Bir de attığım fotoğraftaki gibi (yeşil olan) açık ramlarin eksisi olur mu bana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartın RAM seçmiyorsa sıkıntı olmaz emrenin dediği gibi.
Anakartım 2133MHz destekliyo aynı değerdeki farklı bir ram tercih edilebilir o zaman

beritankorkusuz

80+ Silver
Merhaba, ben masaüstü bilgisayarımın RAM’ini artırmak istiyorum. 1 tane 8gb takılı markası hyperx ve 2133mhz. 2. RAM’i farklı marka aynı mhz ve bellek boyutunda alsam sorun olur mu? Bir de piyasada neredeyse 2133mhz RAM yok ve bulabildiğim uygun fiyatlılar resimdeki gibi açık RAM’ler. Bende takılı olan hyperx kapalıydı. Bunun bir zararı olur mu?
Dostum fotoğraflar yok, Cl ve Mhz değerleri buyumlu olursa sıkıntı çıkarmaz fakat daha stabil olması için Volt. Değerleride aynı olursa daha iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emirhan Benek
Dostum fotoğraflar yok, Cl ve Mhz değerleri buyumlu olursa sıkıntı çıkarmaz fakat daha stabil olması için Volt. Değerleride aynı olursa daha iyi olur.
Şöyle söyleyim o zaman çoğu ram sadece dişleri açık geri kalanı marka plastiğiyle kaplı oluyo rcb li oluyo vs. Bazıları da direkt olarak açık ram hiçbir koruması yok

beritankorkusuz

80+ Silver
Şöyle söyleyim o zaman çoğu RAM sadece dişleri açık geri kalanı marka plastiğiyle kaplı oluyo rcb li oluyo vs. Bazıları da direkt olarak açık RAM hiçbir koruması yok
Tamam biz onlara soğutuculu ramler diyoruz , seninkilerde şuan soğutucu var mı yok mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emirhan Benek
Tamam biz onlara soğutuculu ramler diyoruz , seninkilerde şuan soğutucu var mı yok mu
Benim şu an kullandığım soğutuculu fakat 2133mhz soğutuculu 8gb ram, 16gb ramlerle yarışıyo bu yüzden soğutucusuz almak istiyorum

beritankorkusuz

80+ Silver
Benim şu an kullandığım soğutuculu fakat 2133mhz soğutuculu 8gb RAM, 16gb ramlerle yarışıyo bu yüzden soğutucusuz almak istiyorum
Hiçbir 8gb ram 16gb ram ile yarışamaz , sana tavsiyem aynısından alman olacak

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emirhan Benek
Hiçbir 8gb RAM 16gb RAM ile yarışamaz , sana tavsiyem aynısından alman olacak
fiyat bakımından yarışıyor. Çünkü piyasada neredeyse 2133MHz ram yok. Soğutuculu kullandığım şu an 600 liraya yakın. Aynı parayla 16gb ram alınabiliyo bu yüzden o kadar fazla ödemek istemiyorum.

beritankorkusuz

80+ Silver
fiyat bakımından yarışıyor. Çünkü piyasada neredeyse 2133MHz RAM yok. Soğutuculu kullandığım şu an 600 liraya yakın. Aynı parayla 16gb RAM alınabiliyo bu yüzden o kadar fazla ödemek istemiyorum.
DDR 4 Ramlerde zaten 2133 mhz en düşük mhz , yalnız 16gb 1800mhz olsa dahi 8gb 3000mhz den daha iyidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emirhan Benek
DDR 4 Ramlerde zaten 2133 mhz en düşük mhz , yalnız 16gb 1800mhz olsa dahi 8gb 3000mhz den daha iyidir.
Daha iyi olmasından şüphem yok. 2133mhz ram almak zorundayım, elimdekinin aynısını alırsam yani soğutuculu 600 lira. Aynı ram'in 16gb'ı 870 lira. Yani çok pahalı. Anakartım desteklese 16gb alıcam fakat ilk kartım 8 olduğu için 8 almak zorundayım. Aynı değerlerde soğutuculu ve soğutucusuz ram birlikte kullanılır mı

beritankorkusuz

80+ Silver
Daha iyi olmasından şüphem yok. 2133mhz RAM almak zorundayım, elimdekinin aynısını alırsam yani soğutuculu 600 lira. Aynı RAM'in 16gb'ı 870 lira. Yani çok pahalı. Anakartım desteklese 16gb alıcam fakat ilk kartım 8 olduğu için 8 almak zorundayım. Aynı değerlerde soğutuculu ve soğutucusuz RAM birlikte kullanılır mı
Kullanılır tabii ki..

Top Bottom