Fazla cpu kullanımı düşük gpu kullanımı

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar bir şikayetim var
1650 super
Ryzen 5 5500
Bu kombinasyona sahibim ve PUBG , fifa tarzı oyunlar oynuyorum. İşlemci kullanımı bana biraz fazla gibi geliyor özellikle PUBG de ekran kartı kullanımı ile işlemci kullanımı neredeyse aynı seviyelerde olduğu oluyor. İkisi birlikte 75 kullanımda oluyor bu bir sorun teşkil eder mi işlemci ömrünü azaltır mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dipnot : işlemcim ısınmıyor kule tipi soğutucu ile en fazla 58 derecede calısıyor her oyunda..

İşlemciniz 100 leri görüyorsa burda bir yetersizlik söz konusudur. Ama ekran kartı kullanımı 100 lerde gezip işlemci ise 70 seviyesinde geziyorsa bu gayet normal değerlerdir. Bazı uygulamalarda birbirlerini dengeleyebilirler gayet doğaldır

R5 5500 1650S için gayet yeterli. ikisinin de full kullanılmadığından bahsetmiştiniz bunun sebebi de muhtemelen kullandığınız monitör ve fps cap kaynaklıdır, Monitörünüzün yenileme hızı yüksek değilse ve Dikey senkronizasyon açıksa monitörünüzün yenileme hızı kadar fps alırsınız bu da tabii ki ekran kartınızın daha az güç tüketmesini sağlayacaktır, bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum oyunlarda kasma donma olmuyorsa ayarlarınızı ellemenize gerek yok gayet doğal

İşlemciniz 100 leri görüyorsa burda bir yetersizlik söz konusudur. Ama ekran kartı kullanımı 100 lerde gezip işlemci ise 70 seviyesinde geziyorsa bu gayet normal değerlerdir. Bazı uygulamalarda birbirlerini dengeleyebilirler gayet doğaldır
hocam bende işlemci yüzde 90 ekran kartı yüzde 70 lerde ne yapmam gerekir

işlemci ağırlıklı uygulamalr kullanıyorsanız bu doğaldır. İşlemci kullanımı az ve ekran kartının kullanımı hep bir iki tık yüksek olması cihaz için daha faydalı olacaktır. İşlemci zaten oyunun ağırlığına göre değişiklik gösterebilir 70 90 arası gezebilir. Daha düşükte olabilir. Ama ekran kartını kullanımı minimum olup işlemci tavan yaptığı taktirde bu darboğaz olur cihaz fazla ısınır ve performansı düşer

Yalnız bu durumda işlemcinin ekran kartına göre yetersiz kaldığı da söylenebilir. Hangi işlemci ve kartı kullandığını öğrenebilir miyim ?

işlemci ağırlıklı uygulamalr kullanıyorsanız bu doğaldır. İşlemci kullanımı az ve ekran kartının kullanımı hep bir iki tık yüksek olması cihaz için daha faydalı olacaktır. İşlemci zaten oyunun ağırlığına göre değişiklik gösterebilir 70 90 arası gezebilir. Daha düşükte olabilir. Ama ekran kartını kullanımı minimum olup işlemci tavan yaptığı taktirde bu darboğaz olur cihaz fazla ısınır ve performansı düşer

Yalnız bu durumda işlemcinin ekran kartına göre yetersiz kaldığı da söylenebilir. Hangi işlemci ve kartı kullandığını öğrenebilir miyim ?
Hocam i312100f ve rx 6700 kullaniyorum oyunda menude ekran karti kullanimi %99 iken oyuna girince direk dusuyor 60-70 bandina islemci ise 90 lara cikiyor bir cozum bulamadim yardim edin

Hocam normalde bu sistem ile bu kadar darbogaz olmamasi gerek bu islemciyi rx 6700 xt ile kullaniyorlar ve ekran karti kullanimlari benimkinden yuksek ben ne yapacagimi sasirdim sistemide yeni aldim cozum bulamadim bu soruna

Hocam i312100f ve rx 6700 kullaniyorum oyunda menude ekran karti kullanimi %99 iken oyuna girince direk dusuyor 60-70 bandina islemci ise 90 lara cikiyor bir cozum bulamadim yardim edin

Hocam normalde bu sistem ile bu kadar darbogaz olmamasi gerek bu islemciyi rx 6700 xt ile kullaniyorlar ve ekran karti kullanimlari benimkinden yuksek ben ne yapacagimi sasirdim sistemide yeni aldim cozum bulamadim bu soruna
yüksek ayarlarda oynuyorlardır

O kadar yanlış bir algı var ki forumda,İşlemci ağırlıklı oyunlar strateji oyunlarıdır arkadaşlar.Oynadığınız oyunların gpu'yu fazla kullanmamasının sebebi grafik kartınızın o oyuna daha fazla güç harcamayı gereksiz bulmasından kaynaklı olması muhtemeldir.

O kadar yanlış bir algı var ki forumda,İşlemci ağırlıklı oyunlar strateji oyunlarıdır arkadaşlar.Oynadığınız oyunların gpu'yu fazla kullanmamasının sebebi grafik kartınızın o oyuna daha fazla güç harcamayı gereksiz bulmasından kaynaklı olması muhtemeldir.
Hocam assasins creed odysyes oynuyorum odami islemci girlikli orda 60 lara kadar dusuyor kullanim ekran kartinin

yüksek ayarlarda oynuyorlardır
Hocam ultra ayarlar dusursemde kullanim artmiyor ekran kartinin

Sorun oluşturmaz. Ekran kartının %100 kullanılması olması gereken şeydir. RAM ve işlemcinin %100 kullanılmaması lazım. Yetersizlik olur ve oyunlarda takılma, donma görülebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,597
Üyeler
190,771
Son üye
MrNob0dy
Geri