Neler Yeni

Fazla Para Güçlendirir mi Köleleştirir mi

-uWu-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mesut Güler
Bir tartışmada paranın köleleştireceğini savunacağız. Savunmamız için fikri olan var mı?

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,650
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
Köleleştirir çünkü bir insan paranın tadını almak için zaten köleleşmiştir para eline geçtikten sonra sonra daha da fazla para sahibi olmak için daha da köleleşecektir. Bu parayı harcamayı tadını çıkarmayı bile unutup sadece sayıların daha da fazla gözükmesi için tüm hayatını sarf edecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,128
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
Köleleştirir çünkü bir insan paranın tadını almak için zaten köleleşmiştir para eline geçtikten sonra sonra daha da fazla para sahibi olmak için daha da köleleşecektir. Bu parayı harcamayı tadını çıkarmayı bile unutup sadece sayıların daha da fazla gözükmesi için tüm hayatını sarf edecektir.
Bence güçlendirir dünyanın en zenginleri mesela elon musk adam ayağa kalkmadan bile para kazanabiliyor ve bu parayı yiyor hiç parası olmayıpta kölelik yapan hayatının sonuna kadar köle olacak o zaman onlar napsın Türk olarak da acun ılıcalı adam hayatını mükemmel yaşıyor survivor girişlerinde nasıl arabalarla teknelerle motorlarla değişik aletlerle geliyor hayatın tadını çıkarıyor öyle çok çalışıyor da kölelik yapıyor gibi bi halleri yok

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,650
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
Bence güçlendirir dünyanın en zenginleri mesela elon musk adam ayağa kalkmadan bile para kazanabiliyor ve bu parayı yiyor hiç parası olmayıpta kölelik yapan hayatının sonuna kadar köle olacak o zaman onlar napsın Türk olarak da acun ılıcalı adam hayatını mükemmel yaşıyor survivor girişlerinde nasıl arabalarla teknelerle motorlarla değişik aletlerle geliyor hayatın tadını çıkarıyor öyle çok çalışıyor da kölelik yapıyor gibi bi halleri yok
Dışardan gördüğümüz hayatlarla içerisi bir değildir diye düşünüyorum ben belki de iş hayatlarında oradan buraya koşuşturuyorlar ediyorlar. Örnek verdiğiniz Elon Musk ofisinde yaşıyor evine gidecek kadar zamanı olmadığı için. En büyük örnek olabilir köleleştirdiğine.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,128
İsim
ahmet enes çakırcı
İlgilendiği Kategoriler
Araba,, Bilgisayar,Oyun
Discord
O'Conner#0815
Dışardan gördüğümüz hayatlarla içerisi bir değildir diye düşünüyorum
Bende öyle düşünüyorum ama Acun ılıcalı diyoki ben şuan çalışmasam param bana yeter videolar izliyorum adam iş olarak da seveceği işler yapıyor örnek hull city futbolu seven birisi olduğu için gitti kulüp aldı koskocaman evi var dominikte cennet gibi habire uçakla başka ülkelere maçlar izlemeye gidiyor bence fazla para köleleştirir lafı fakirleri motive etmekten başka bir şey değildir

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
köleleştirir bunu dememin sebebi eski tarihlerdeki devletlerin fakir kesimi köleleştirmesi

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Dışardan gördüğümüz hayatlarla içerisi bir değildir diye düşünüyorum ben belki de iş hayatlarında oradan buraya koşuşturuyorlar ediyorlar. Örnek verdiğiniz Elon Musk ofisinde yaşıyor evine gidecek kadar zamanı olmadığı için. En büyük örnek olabilir köleleştirdiğine.
Ama sadece para için değilki elon zaten parayı bulmuş bunun en büyük örneği tesla ve spacex i sağlam para kazandıktan sonra açmasıdır ama bence sahibine bağlı kölede olur güçlüde olur bence net bi taraf yok

Zechion

80+ Silver
Bir tartışmada paranın köleleştireceğini savunacağız. Savunmamız için fikri olan var mı?
Fazla para, parayı elde edene kadar köle, elde ettikten sonra ise güçlendirir. Fakat o parayı elde ederken çıktığınız basamaklar; sizi güçlü, erişilemez, imrenilen kişi yapar.
Mesela kendimden örnek vereyim. Hayallerimden birisi cerrah olmak. Cerrahlık para için yapılmaz fakat maaşı fazla diye örnek gösteriyorum. O cerrah maaşını alana kadar yaşanılacak aşamalar şunlar olacaktır ; YKS'de sağlam bir derece, TIP öğrencisi olmak, güzel bir üniversitenin öğrencisi olmak, güzel bir hastanede işe staj yapmak, en sonunda ise sağlam bir mesleğe ulaşmak. Sonrasında isteğe bağlı kendi kliniğini açmak. Gördünüz mü ? Hepsi çoğu kişinin imrendiği şeyler. Fakat asıl soruya gelirsek, fazla para güçlü yapar. Bir yere gittiğinde, pahalı bir mekan. Orada olarak güç belirtiyorsun. Bir masada hesap ödediğinde, güç belirtiyorsun. En yüksek tabakadasın.

Top Bottom