Bence güçlendirir dünyanın en zenginleri mesela elon musk adam ayağa kalkmadan bile para kazanabiliyor ve bu parayı yiyor hiç parası olmayıpta kölelik yapan hayatının sonuna kadar köle olacak o zaman onlar napsın Türk olarak da acun ılıcalı adam hayatını mükemmel yaşıyor survivor girişlerinde nasıl arabalarla teknelerle motorlarla değişik aletlerle geliyor hayatın tadını çıkarıyor öyle çok çalışıyor da kölelik yapıyor gibi bi halleri yokKöleleştirir çünkü bir insan paranın tadını almak için zaten köleleşmiştir para eline geçtikten sonra sonra daha da fazla para sahibi olmak için daha da köleleşecektir. Bu parayı harcamayı tadını çıkarmayı bile unutup sadece sayıların daha da fazla gözükmesi için tüm hayatını sarf edecektir.
Dışardan gördüğümüz hayatlarla içerisi bir değildir diye düşünüyorum ben belki de iş hayatlarında oradan buraya koşuşturuyorlar ediyorlar. Örnek verdiğiniz Elon Musk ofisinde yaşıyor evine gidecek kadar zamanı olmadığı için. En büyük örnek olabilir köleleştirdiğine.Bence güçlendirir dünyanın en zenginleri mesela elon musk adam ayağa kalkmadan bile para kazanabiliyor ve bu parayı yiyor hiç parası olmayıpta kölelik yapan hayatının sonuna kadar köle olacak o zaman onlar napsın Türk olarak da acun ılıcalı adam hayatını mükemmel yaşıyor survivor girişlerinde nasıl arabalarla teknelerle motorlarla değişik aletlerle geliyor hayatın tadını çıkarıyor öyle çok çalışıyor da kölelik yapıyor gibi bi halleri yok
Bende öyle düşünüyorum ama Acun ılıcalı diyoki ben şuan çalışmasam param bana yeter videolar izliyorum adam iş olarak da seveceği işler yapıyor örnek hull city futbolu seven birisi olduğu için gitti kulüp aldı koskocaman evi var dominikte cennet gibi habire uçakla başka ülkelere maçlar izlemeye gidiyor bence fazla para köleleştirir lafı fakirleri motive etmekten başka bir şey değildirDışardan gördüğümüz hayatlarla içerisi bir değildir diye düşünüyorum
Ama sadece para için değilki elon zaten parayı bulmuş bunun en büyük örneği tesla ve spacex i sağlam para kazandıktan sonra açmasıdır ama bence sahibine bağlı kölede olur güçlüde olur bence net bi taraf yokDışardan gördüğümüz hayatlarla içerisi bir değildir diye düşünüyorum ben belki de iş hayatlarında oradan buraya koşuşturuyorlar ediyorlar. Örnek verdiğiniz Elon Musk ofisinde yaşıyor evine gidecek kadar zamanı olmadığı için. En büyük örnek olabilir köleleştirdiğine.
Ne alaka ben mesela paranın kölesi değilimköleleştirir
napimNe alaka ben mesela paranın kölesi değilim
Neye dayanarak köleleştirir diyorsun onu demeye çalışıyorumnapim
daha fazlasını kazanmak için çalışırsınNeye dayanarak köleleştirir diyorsun onu demeye çalışıyorum
Fazla para, parayı elde edene kadar köle, elde ettikten sonra ise güçlendirir. Fakat o parayı elde ederken çıktığınız basamaklar; sizi güçlü, erişilemez, imrenilen kişi yapar.Bir tartışmada paranın köleleştireceğini savunacağız. Savunmamız için fikri olan var mı?