FC 25 GPU YÜZDE 40 KULLANIM KASMA SORUNU

Reaksiyon skoru
32
hocalar merhabalar . i7 12.nesil işlemcili 32gb ramli , 4060 ekran kartlı ve 2tb m2 ssd ye sahip bir laptop kullanıcısıyım. çoğu oyunda bir sorun yaşamıyorum fakat fc 25 ultra ayarlarda gpu kullanımım sürekli yüzde 40 civarı ve oyun aşırı kasıyor sürekli droplu . driverlarım güncel bu sorunu nasıl çözebilirim

Yüksek ayarlarda normal mi? Yakın zamanda undervolt işlemi yaptınız mı? En son ne zaman fomratladınız?

kardom kısaca oyun ekran kartını tam kullanmıyor nvidia denetim masaından performansı seçer misin?

Yüksek ayarlarda normal mi? Yakın zamanda undervolt işlemi yaptınız mı? En son ne zaman fomratladınız?
undervolt işlemi yapmadım. kendim freedosken windows kurduğumdan beri format da atmadım (eylülden beri) ve en düşük ayarlarda dahi kasıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kardom kısaca oyun ekran kartını tam kullanmıyor nvidia denetim masaından performansı seçer misin?
onu da yaptım hoca işe yaramadı

onu da yaptım hoca işe yaramadı
kardom sıcaklık değerlerin ne? işlemci çok sıcaksa da yapabilir fakat bu direkt darboğaz cpu atıyorum %80 iken gpu da %80 oluyorsa darboğaz vs yok fakat bu dediğinle oyuna girdiğinde bir darboğaz söz konusu oluyor. V-Sync vs mi açtın birde daha önceki konularda da yazmıştım belki görmemişsindir diye tekrar ediyorum. Oyuna sağ tık yapıp uyumluluk bölümünde tam ekran iyileştirmeleri dalgasını kapatınca da düzelme ihtimali var ben bir çok oyunda bunu yaparak düzelttim.

kardom sıcaklık değerlerin ne? işlemci çok sıcaksa da yapabilir fakat bu direkt darboğaz cpu atıyorum %80 iken gpu da %80 oluyorsa darboğaz vs yok fakat bu dediğinle oyuna girdiğinde bir darboğaz söz konusu oluyor. V-Sync vs mi açtın birde daha önceki konularda da yazmıştım belki görmemişsindir diye tekrar ediyorum. Oyuna sağ tık yapıp uyumluluk bölümünde tam ekran iyileştirmeleri dalgasını kapatınca da düzelme ihtimali var ben bir çok oyunda bunu yaparak düzelttim.
bi bakayım iyileştirmeleri kapatayım ama darboğaz var evet oyun içinde yüzde 90 işlemci yüzde 30 gpu kullanımı geziyor sıcaklık değerlerim herhangi bi laptop sıcaklığı 90 derece max o da bu laptop için normal

bi bakayım iyileştirmeleri kapatayım ama darboğaz var evet oyun içinde yüzde 90 işlemci yüzde 30 gpu kullanımı geziyor sıcaklık değerlerim herhangi bi laptop sıcaklığı 90 derece max o da bu laptop için normal
kardom dediğin sıcaklık hakikaten normal havalarda sıcak

benim de fc25'te kasıyordu. redditte fc 25 lag problem fix diye arat oradakileri uyguladım şuan sorunsuz oynuyorum
60fps 60hz yap ya da direkt

kardom biri redditte monitörü 120hz ye çekip oyunuda 90fps max olacak şekilde ayarladıktan sonra düzelttim demiş onu da bir denesene.
aynısını yaptım gördüm onu da değişen bişi olmadı hoca valla yarın daha detaylı bi araştırcam deli edecek yoksa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,635
Üyeler
183,450
Son üye
Samet.35
Geri