Fiber Altyapı Yan Binaya Geldi, Bize Gelmedi — Ne Yapmalıyım?

torden

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Mahallemizde ve yan sokaklarda — hatta 30–40 yıllık ve sadece 2–3 daireli eski binalara bile — fiber altyapı için kazı yapılıp borular döşendiğini gördüm. Bu durumu fark edince Açık Kapı üzerinden Türk Telekom’a başvurdum.

📌 İlk başvuruya gelen cevap şu şekildeydi:

“Belirtilen adreste mevcut altyapımız var olup, GPON altyapı için proje çizilmiş olup yıl içerisinde tamamlanmaya çalışılacaktır.”

Ancak daha sonra yan binamıza ve yan sokaklardaki bazı binalara fiber çekildiği hâlde, bizim binamıza hâlâ çekilmediğini gördüm.

İlginç olan şu ki: Bizim binamız ile yan bina arasında neredeyse hiç boşluk yok, aynı sokaktayız. Ayrıca yan sokakta, bizim binayla aynı ismi taşıyan başka bir apartman daha bulunuyor.
Bu nedenle, adres karışıklığı yaşanmış olabileceğini düşündüm. Yan binaya fiber çekilmesine rağmen bizim binaya çekilmemesini de ekleyerek tekrar Açık Kapı üzerinden başvuru yaptım.

📌 İkinci başvuruya gelen cevap ise şu şekildeydi:

Belirtilen adres daha sonraki projeye dahil edilmiş olup değerlendirme kapsamı içerisindedir. 2025 yılında sonuçlandırılacaktır.

Şu an binamızda sadece VDSL altyapı mevcut ve hızlar ciddi şekilde yetersiz kalıyor.

📌 Sormak istediğim bazı konular:

1. Bu şekilde yan binaya fiber gelip de kendi binasına gelmeyen başka kişiler oldu mu?
  2. Adres karışıklığı yaşanma ihtimali sizce ne kadar yüksek? Bu tür durumlar Türk Telekom’da sık yaşanıyor mu?
  3. Böyle bir durumda müdahale etmek veya süreci hızlandırmak için hangi yollar izlenebilir?
  4. 2025 yılında sonuçlanıcak derken neyden bağsediliyor ?

Deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 🙏

Merhaba arkadaşlar,

Mahallemizde ve yan sokaklarda — hatta 30–40 yıllık ve sadece 2–3 daireli eski binalara bile — fiber altyapı için kazı yapılıp borular döşendiğini gördüm. Bu durumu fark edince Açık Kapı üzerinden Türk Telekom’a başvurdum.

📌 İlk başvuruya gelen cevap şu şekildeydi:

Ancak daha sonra yan binamıza ve yan sokaklardaki bazı binalara fiber çekildiği hâlde, bizim binamıza hâlâ çekilmediğini gördüm.

İlginç olan şu ki: Bizim binamız ile yan bina arasında neredeyse hiç boşluk yok, aynı sokaktayız. Ayrıca yan sokakta, bizim binayla aynı ismi taşıyan başka bir apartman daha bulunuyor.
Bu nedenle, adres karışıklığı yaşanmış olabileceğini düşündüm. Yan binaya fiber çekilmesine rağmen bizim binaya çekilmemesini de ekleyerek tekrar Açık Kapı üzerinden başvuru yaptım.

📌 İkinci başvuruya gelen cevap ise şu şekildeydi:

Şu an binamızda sadece VDSL altyapı mevcut ve hızlar ciddi şekilde yetersiz kalıyor.

📌 Sormak istediğim bazı konular:

1. Bu şekilde yan binaya fiber gelip de kendi binasına gelmeyen başka kişiler oldu mu?
  2. Adres karışıklığı yaşanma ihtimali sizce ne kadar yüksek? Bu tür durumlar Türk Telekom’da sık yaşanıyor mu?
  3. Böyle bir durumda müdahale etmek veya süreci hızlandırmak için hangi yollar izlenebilir?
  4. 2025 yılında sonuçlanıcak derken neyden bağsediliyor ?

Deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 🙏
Türk Telekom ilçe müdürlüğüne gidin oradan daha rahat bilgi alırsınız. Binanın toplu bir talebi varsa imza toplayın.

Onların alt yapısına kurulum yapabilirsiniz sizde yoksa biz öyle yaptık bizim alt yapı çöp dü sokağın ortasında birinin altyapısına çöktük

Genelde ana yollara çekiyorlar ayrıca yeni binalara.
Bazıları yeni ama çekilen bazı binalarda bizimkinden eski, yan bina ile aynı sokaktayız yaklaşık yan binayla 6 7 metre var onların kapısın önüne kadar kazı yapıp fiber için boru çektiler.

Merhaba, konumu incelersen yararı dokunur diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,056
Üyeler
183,052
Son üye
özlem karakaya
Geri