Fifine A6T kısık ses alıyor

Squex

80+ Silver
Reaksiyon skoru
4,673
Arkadaşlar selam sorunumu bir 30 dk Gemini ile çözmeye çalıştım olmadı sonra problemimi bir özet geç deyip forumlara sorayım dedim.

Sistem Bilgileri:

Laptop: Acer Nitro 16 (Ryzen 7 7840HS, RTX 4060)

İşletim Sistemi: Windows 10 LTSC ve Windows 11 (Dual Boot denendi)

Bağlantı: Type-C ve USB-A portlarının tamamı denendi.

Problem Özeti:
Fifine A6T mikrofonumu bilgisayara bağladığımda, Windows üzerindeki tüm ses düzeyleri %100 olmasına ve mikrofonun üzerindeki fiziksel gain (kazanç) düğmesi en sonda olmasına rağmen ses seviyesi çok düşük kalıyor (ortalama -25dB / -30dB civarı). Ancak aynı mikrofonu Samsung S24 telefonuma bağladığımda ses gayet gür, temiz ve yüksek seviyede kaydediliyor.

Denediğim Çözüm Yolları:

İşletim Sistemi Değişikliği: Windows 10 LTSC kullanıyordum, sürücü kütüphanesi eksik olabilir diye Windows 11 kurup denedim, sonuç değişmedi.

Sürücü Güncelleme: Aygıt Yöneticisi'nden standart USB Audio sürücülerini kaldırdım, yeniden yüklettim.

Güç Ayarları: USB Kök Hub'ların "Güç tasarrufu için bu aygıtı kapat" seçeneğini devre dışı bıraktım. Windows Güç Planı'ndan "USB seçmeli askıya alma" ayarını kapattım.

Bit Derinliği: 24-bit 192KHz'den 24-bit 48KHz'e kadar tüm formatları denedim.

Fiziksel Kontrol: Farklı kablolarla hem Type-C hem Type-A portlarını denedim. Mikrofonun üzerindeki fiziksel gain düğmesi en sonda.

Mikrofon telefonda normal çalışırken Windows'ta (hem 10 hem 11) ses başta kısık sonra daha da kısık kayıt alıyor. Sistemsel bir sınırlama veya Acer Nitro serisine özel bir USB voltaj/sürücü çakışması olabilir mi? Equalizer APO gibi yazılımlarla dijital gain vermeden, bu sorunu kökten (native sürücü ile) çözmenin bir yolu var mıdır?

Normal bir konuşmada db düzeylerim bu şekilde
1773556660643.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,876
Üyeler
190,461
Son üye
Lantaa
Geri