tunahangenç
80+ Bronze
- Katılım
- 24 Haziran 2020
- Mesajlar
- 1,991
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,301
- İsim
- Tunahan Genç
fırında kolay ve pratik şekilde nasıl pizza milföy yapacağınızı anlatıcam malzemeler
sucuk-kaşar-biber-salça-su-milföy- isteğe bağlı sosis kavurma baharat mısır
İlk olarak bir kaseye 2 yemek kaşığı veya az yapacaksanız 1 yemek kaşığı salça koyuyoruz. Üstüne az çok kaçırmayın su koyuyoruz. 1 yemek kaşığı salça koyacaksanız yarım çay bardağı su , 2 yemek kaşığı koyacaksanız 1 çay bardağı su. İyice karıştırın milföyün üstüne sürmeden önce milföye ortasına çatal izleri bırakın bu altının daha iyi pişmesini sağlar ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ondan sonra milföyün üstüne hazırladığınız salçalı suyu sürün ama elinizle tutmak için kenarlarına biraz boşluk bırakın. Doğradığınız sucuk isterseniz kavurma sosis koyun ama çok doldurmayın. Biberleri koyun isteğe bağlı mısır tuz karabiber bulbiber atabilirsiniz ama az atın. Hazırladığınz milföyler bittikten sonra önceden hazırladığınız fırına sürün toplam 15dk pişme süresi var fakat fırından fırına değişir takip etmeniz gerekir 10dk pişirdikten sonra üstüne ince doğradığınız kaşarları atın çok bol atmayın en az 2 dilim sonra kapatın ve 5dk yani kaşarlar eriyene kadar pişirin. (sucuk pişme süresi fırından fırına değişir bu yüzden takip etmelisiniz sucuklar yanmadan kaşarları atmalısınız)
Şimdiden afiyet olsun yerken yazdım bu tarifi yanında da çay demlemeyi unutmayın...
sucuk-kaşar-biber-salça-su-milföy- isteğe bağlı sosis kavurma baharat mısır
İlk olarak bir kaseye 2 yemek kaşığı veya az yapacaksanız 1 yemek kaşığı salça koyuyoruz. Üstüne az çok kaçırmayın su koyuyoruz. 1 yemek kaşığı salça koyacaksanız yarım çay bardağı su , 2 yemek kaşığı koyacaksanız 1 çay bardağı su. İyice karıştırın milföyün üstüne sürmeden önce milföye ortasına çatal izleri bırakın bu altının daha iyi pişmesini sağlar ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ondan sonra milföyün üstüne hazırladığınız salçalı suyu sürün ama elinizle tutmak için kenarlarına biraz boşluk bırakın. Doğradığınız sucuk isterseniz kavurma sosis koyun ama çok doldurmayın. Biberleri koyun isteğe bağlı mısır tuz karabiber bulbiber atabilirsiniz ama az atın. Hazırladığınz milföyler bittikten sonra önceden hazırladığınız fırına sürün toplam 15dk pişme süresi var fakat fırından fırına değişir takip etmeniz gerekir 10dk pişirdikten sonra üstüne ince doğradığınız kaşarları atın çok bol atmayın en az 2 dilim sonra kapatın ve 5dk yani kaşarlar eriyene kadar pişirin. (sucuk pişme süresi fırından fırına değişir bu yüzden takip etmelisiniz sucuklar yanmadan kaşarları atmalısınız)
Şimdiden afiyet olsun yerken yazdım bu tarifi yanında da çay demlemeyi unutmayın...