Neler Yeni

Salçalı Kavurmalı Makarna Tarifi

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
13,920
En İyi Cevap
9
Dostlarım selam. İlk kez böyle bir konu açıyorum eğer yanlışım varsa affola. Neyse bu gün sizlere evdeki malzemeler ile yapabileceğiniz bir makarna tarifi veriyorum. Tarifin adı başlıkta da yazdığı üzere "Salçalı Kavurmalı Makarna" evet şimdi önce malzemeleri söylüyorum sonra tarifin yapılışına geçiyorum.

Malzemeler
1 Paket Makarna
3-4 Yemek Kaşığı Tuz
1-1,5 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Ve Tencerenin Boyutuna Göre Su (Bunda tam ölçü vermek doğru olmaz.)

Malzemeler bu kadardı şimdi yapılışına geçiyorum

Öncelikle ocağa kaynaması için suyumuzu koyuyoruz. (makarna ile aynı zamanda kaynamasına özen gösterin. Aslında suyun ısınması da yeterli olacaktır.) Sonra tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz. Daha sonrasında makarnayı ekleyip orta ateşte, makarnaları yakmadan eşit ölçüde kavuruyoruz. (rengi esmere dönse yeterli.) Daha sonrasında makarnalarımız kavrulmaya yakın tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonrasında 1 ila 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz. Salçamızı da makarnalara biraz yedirdikten sonra kaynayan, ısınan suyumuzu ekliyoruz. Bunun ölçüsü suyun seviyesi makarnaların seviyesini geçecek şekilde olacak. Suyu az koymanız durumunda tenceredeki su tamamen bitip makarna tencerenin dibine yapışacak bu da istemediğimiz bir şey. Suyu da ekledikten sonra yapmamız gereken tek şey tencerenin kapağını kapatıp makarmayı biraz kısık ateşte kendi halinde bırakmak. Arada kontrol etmeyi unutmayın. 1 çay tabağına makarna koyup yumuşaklığını test edebilirsiniz. Makarnamız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-6 dakika dinlendirin. O sırada bir de salatamız var soğan salatası yapıcaz :p ama misafir gelecek veya misafirliğe gidecekseniz bu salatayı önermem. Aksi takdirde soğan kokabilirsiniz :D

1612017976526.png

1612018003020.png

Soğan Salatası Yapımı
Malzemeler;
1 orta veya büyük boy soğan. (yiyecek kişiye bağlı adedi ve boyutu değişiklik gösterir.)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kadar salça

Soğanı önce ortadan ikiye kesip yarım halkalar şekilde dilimliyoruz. Sonrasında bir karıştırma kabına ekleyip içerisine tuz, pul biber ve salçasını ekliyoruz. Ve karıştırıp bir tabağa ekliyoruz.
1612018063649.png

İşte size uygun bütçeli bir akşam yemeği. ^^
Dostlarım benden bu kadar umarım tarifi beğenirsiniz. Ben yazarken resmen kokuyu hissettim :D bu tarifi o denle seviyorum. Umarım beğenirsiniz benden bu kadar. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun ^^
Edit: resimler alıntıdır. Kendim tarifi yapmadım daha.
 

Revainer

80+ Platinum
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
15,422
En İyi Cevap
3
Aman allahım.
 

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
13,920
En İyi Cevap
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3

dutemo

80+ Gold
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
8,706
En İyi Cevap
3
Best of Tarif
 

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
13,920
En İyi Cevap
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6

METSHEESH

80+ Platinum
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
13,355
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,243
Yaş
23
İsim
Mert Metshi
Soğan yemeği
 

atachu

80+ Silver
Katılım
10 Ekim 2020
Mesajlar
2,623
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
Konum
Hollywood
İsim
ata erdem
Dostlarım selam. İlk kez böyle bir konu açıyorum eğer yanlışım varsa affola. Neyse bu gün sizlere evdeki malzemeler ile yapabileceğiniz bir makarna tarifi veriyorum. Tarifin adı başlıkta da yazdığı üzere "Salçalı Kavurmalı Makarna" evet şimdi önce malzemeleri söylüyorum sonra tarifin yapılışına geçiyorum.

Malzemeler
1 Paket Makarna
3-4 Yemek Kaşığı Tuz
1-1,5 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Ve Tencerenin Boyutuna Göre Su (Bunda tam ölçü vermek doğru olmaz.)

Malzemeler bu kadardı şimdi yapılışına geçiyorum

Öncelikle ocağa kaynaması için suyumuzu koyuyoruz. (makarna ile aynı zamanda kaynamasına özen gösterin. Aslında suyun ısınması da yeterli olacaktır.) Sonra tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz. Daha sonrasında makarnayı ekleyip orta ateşte, makarnaları yakmadan eşit ölçüde kavuruyoruz. (rengi esmere dönse yeterli.) Daha sonrasında makarnalarımız kavrulmaya yakın tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonrasında 1 ila 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz. Salçamızı da makarnalara biraz yedirdikten sonra kaynayan, ısınan suyumuzu ekliyoruz. Bunun ölçüsü suyun seviyesi makarnaların seviyesini geçecek şekilde olacak. Suyu az koymanız durumunda tenceredeki su tamamen bitip makarna tencerenin dibine yapışacak bu da istemediğimiz bir şey. Suyu da ekledikten sonra yapmamız gereken tek şey tencerenin kapağını kapatıp makarmayı biraz kısık ateşte kendi halinde bırakmak. Arada kontrol etmeyi unutmayın. 1 çay tabağına makarna koyup yumuşaklığını test edebilirsiniz. Makarnamız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-6 dakika dinlendirin. O sırada bir de salatamız var soğan salatası yapıcaz :p ama misafir gelecek veya misafirliğe gidecekseniz bu salatayı önermem. Aksi takdirde soğan kokabilirsiniz :D

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Soğan Salatası Yapımı
Malzemeler;
1 orta veya büyük boy soğan. (yiyecek kişiye bağlı adedi ve boyutu değişiklik gösterir.)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kadar salça

Soğanı önce ortadan ikiye kesip yarım halkalar şekilde dilimliyoruz. Sonrasında bir karıştırma kabına ekleyip içerisine tuz, pul biber ve salçasını ekliyoruz. Ve karıştırıp bir tabağa ekliyoruz.
Alıntıyı görüntüle
İşte size uygun bütçeli bir akşam yemeği. ^^
Dostlarım benden bu kadar umarım tarifi beğenirsiniz. Ben yazarken resmen kokuyu hissettim :D bu tarifi o denle seviyorum. Umarım beğenirsiniz benden bu kadar. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun ^^
Edit: resimler alıntıdır. Kendim tarifi yapmadım daha.
ARKADAŞLAR YEMEĞİ SONRAYA BIRAKIP ISITACAKSANIZ KAVURMAYI İYİCE ÖRTÜN MAKARNANIN ÜSTÜNE ÖYLE ISITIN. ETİN YAĞI MAKARNAYA AKIYOR VE TAT KATIYOR favori yemeklerimden
 

shotpoter

80+ Silver
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
4,033
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,049
İsim
Taha Efe
Dostlarım selam. İlk kez böyle bir konu açıyorum eğer yanlışım varsa affola. Neyse bu gün sizlere evdeki malzemeler ile yapabileceğiniz bir makarna tarifi veriyorum. Tarifin adı başlıkta da yazdığı üzere "Salçalı Kavurmalı Makarna" evet şimdi önce malzemeleri söylüyorum sonra tarifin yapılışına geçiyorum.

Malzemeler
1 Paket Makarna
3-4 Yemek Kaşığı Tuz
1-1,5 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Ve Tencerenin Boyutuna Göre Su (Bunda tam ölçü vermek doğru olmaz.)

Malzemeler bu kadardı şimdi yapılışına geçiyorum

Öncelikle ocağa kaynaması için suyumuzu koyuyoruz. (makarna ile aynı zamanda kaynamasına özen gösterin. Aslında suyun ısınması da yeterli olacaktır.) Sonra tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz. Daha sonrasında makarnayı ekleyip orta ateşte, makarnaları yakmadan eşit ölçüde kavuruyoruz. (rengi esmere dönse yeterli.) Daha sonrasında makarnalarımız kavrulmaya yakın tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonrasında 1 ila 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz. Salçamızı da makarnalara biraz yedirdikten sonra kaynayan, ısınan suyumuzu ekliyoruz. Bunun ölçüsü suyun seviyesi makarnaların seviyesini geçecek şekilde olacak. Suyu az koymanız durumunda tenceredeki su tamamen bitip makarna tencerenin dibine yapışacak bu da istemediğimiz bir şey. Suyu da ekledikten sonra yapmamız gereken tek şey tencerenin kapağını kapatıp makarmayı biraz kısık ateşte kendi halinde bırakmak. Arada kontrol etmeyi unutmayın. 1 çay tabağına makarna koyup yumuşaklığını test edebilirsiniz. Makarnamız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-6 dakika dinlendirin. O sırada bir de salatamız var soğan salatası yapıcaz :p ama misafir gelecek veya misafirliğe gidecekseniz bu salatayı önermem. Aksi takdirde soğan kokabilirsiniz :D

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Soğan Salatası Yapımı
Malzemeler;
1 orta veya büyük boy soğan. (yiyecek kişiye bağlı adedi ve boyutu değişiklik gösterir.)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kadar salça

Soğanı önce ortadan ikiye kesip yarım halkalar şekilde dilimliyoruz. Sonrasında bir karıştırma kabına ekleyip içerisine tuz, pul biber ve salçasını ekliyoruz. Ve karıştırıp bir tabağa ekliyoruz.
Alıntıyı görüntüle
İşte size uygun bütçeli bir akşam yemeği. ^^
Dostlarım benden bu kadar umarım tarifi beğenirsiniz. Ben yazarken resmen kokuyu hissettim :D bu tarifi o denle seviyorum. Umarım beğenirsiniz benden bu kadar. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun ^^
Edit: resimler alıntıdır. Kendim tarifi yapmadım daha.
En Altaki Soğan Piyazı Özellikle acı severler icin güzel bir salatadır. tabi Kalilteli pul biber olmasıda önemli.
 
Top Bottom