Salçalı Kavurmalı Makarna Tarifi

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
15,027
En İyi Cevap
9
Reaksiyon skoru
19,097
Dostlarım selam. İlk kez böyle bir konu açıyorum eğer yanlışım varsa affola. Neyse bu gün sizlere evdeki malzemeler ile yapabileceğiniz bir makarna tarifi veriyorum. Tarifin adı başlıkta da yazdığı üzere "Salçalı Kavurmalı Makarna" evet şimdi önce malzemeleri söylüyorum sonra tarifin yapılışına geçiyorum.

Malzemeler
1 Paket Makarna
3-4 Yemek Kaşığı Tuz
1-1,5 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Ve Tencerenin Boyutuna Göre Su (Bunda tam ölçü vermek doğru olmaz.)

Malzemeler bu kadardı şimdi yapılışına geçiyorum

Öncelikle ocağa kaynaması için suyumuzu koyuyoruz. (makarna ile aynı zamanda kaynamasına özen gösterin. Aslında suyun ısınması da yeterli olacaktır.) Sonra tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz. Daha sonrasında makarnayı ekleyip orta ateşte, makarnaları yakmadan eşit ölçüde kavuruyoruz. (rengi esmere dönse yeterli.) Daha sonrasında makarnalarımız kavrulmaya yakın tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonrasında 1 ila 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz. Salçamızı da makarnalara biraz yedirdikten sonra kaynayan, ısınan suyumuzu ekliyoruz. Bunun ölçüsü suyun seviyesi makarnaların seviyesini geçecek şekilde olacak. Suyu az koymanız durumunda tenceredeki su tamamen bitip makarna tencerenin dibine yapışacak bu da istemediğimiz bir şey. Suyu da ekledikten sonra yapmamız gereken tek şey tencerenin kapağını kapatıp makarmayı biraz kısık ateşte kendi halinde bırakmak. Arada kontrol etmeyi unutmayın. 1 çay tabağına makarna koyup yumuşaklığını test edebilirsiniz. Makarnamız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-6 dakika dinlendirin. O sırada bir de salatamız var soğan salatası yapıcaz :P ama misafir gelecek veya misafirliğe gidecekseniz bu salatayı önermem. Aksi takdirde soğan kokabilirsiniz :D

1612017976526.png

1612018003020.png

Soğan Salatası Yapımı
Malzemeler;
1 orta veya büyük boy soğan. (yiyecek kişiye bağlı adedi ve boyutu değişiklik gösterir.)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kadar salça

Soğanı önce ortadan ikiye kesip yarım halkalar şekilde dilimliyoruz. Sonrasında bir karıştırma kabına ekleyip içerisine tuz, pul biber ve salçasını ekliyoruz. Ve karıştırıp bir tabağa ekliyoruz.
1612018063649.png

İşte size uygun bütçeli bir akşam yemeği. ^^
Dostlarım benden bu kadar umarım tarifi beğenirsiniz. Ben yazarken resmen kokuyu hissettim :D bu tarifi o denle seviyorum. Umarım beğenirsiniz benden bu kadar. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun ^^
Edit: resimler alıntıdır. Kendim tarifi yapmadım daha.
 
Aman allahım.
 
Best of Tarif
 
Dostlarım selam. İlk kez böyle bir konu açıyorum eğer yanlışım varsa affola. Neyse bu gün sizlere evdeki malzemeler ile yapabileceğiniz bir makarna tarifi veriyorum. Tarifin adı başlıkta da yazdığı üzere "Salçalı Kavurmalı Makarna" evet şimdi önce malzemeleri söylüyorum sonra tarifin yapılışına geçiyorum.

Malzemeler
1 Paket Makarna
3-4 Yemek Kaşığı Tuz
1-1,5 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Ve Tencerenin Boyutuna Göre Su (Bunda tam ölçü vermek doğru olmaz.)

Malzemeler bu kadardı şimdi yapılışına geçiyorum

Öncelikle ocağa kaynaması için suyumuzu koyuyoruz. (makarna ile aynı zamanda kaynamasına özen gösterin. Aslında suyun ısınması da yeterli olacaktır.) Sonra tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz. Daha sonrasında makarnayı ekleyip orta ateşte, makarnaları yakmadan eşit ölçüde kavuruyoruz. (rengi esmere dönse yeterli.) Daha sonrasında makarnalarımız kavrulmaya yakın tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonrasında 1 ila 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz. Salçamızı da makarnalara biraz yedirdikten sonra kaynayan, ısınan suyumuzu ekliyoruz. Bunun ölçüsü suyun seviyesi makarnaların seviyesini geçecek şekilde olacak. Suyu az koymanız durumunda tenceredeki su tamamen bitip makarna tencerenin dibine yapışacak bu da istemediğimiz bir şey. Suyu da ekledikten sonra yapmamız gereken tek şey tencerenin kapağını kapatıp makarmayı biraz kısık ateşte kendi halinde bırakmak. Arada kontrol etmeyi unutmayın. 1 çay tabağına makarna koyup yumuşaklığını test edebilirsiniz. Makarnamız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-6 dakika dinlendirin. O sırada bir de salatamız var soğan salatası yapıcaz :p ama misafir gelecek veya misafirliğe gidecekseniz bu salatayı önermem. Aksi takdirde soğan kokabilirsiniz :D

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Soğan Salatası Yapımı
Malzemeler;
1 orta veya büyük boy soğan. (yiyecek kişiye bağlı adedi ve boyutu değişiklik gösterir.)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kadar salça

Soğanı önce ortadan ikiye kesip yarım halkalar şekilde dilimliyoruz. Sonrasında bir karıştırma kabına ekleyip içerisine tuz, pul biber ve salçasını ekliyoruz. Ve karıştırıp bir tabağa ekliyoruz.
Alıntıyı görüntüle
İşte size uygun bütçeli bir akşam yemeği. ^^
Dostlarım benden bu kadar umarım tarifi beğenirsiniz. Ben yazarken resmen kokuyu hissettim :D bu tarifi o denle seviyorum. Umarım beğenirsiniz benden bu kadar. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun ^^
Edit: resimler alıntıdır. Kendim tarifi yapmadım daha.
ARKADAŞLAR YEMEĞİ SONRAYA BIRAKIP ISITACAKSANIZ KAVURMAYI İYİCE ÖRTÜN MAKARNANIN ÜSTÜNE ÖYLE ISITIN. ETİN YAĞI MAKARNAYA AKIYOR VE TAT KATIYOR favori yemeklerimden
 
Dostlarım selam. İlk kez böyle bir konu açıyorum eğer yanlışım varsa affola. Neyse bu gün sizlere evdeki malzemeler ile yapabileceğiniz bir makarna tarifi veriyorum. Tarifin adı başlıkta da yazdığı üzere "Salçalı Kavurmalı Makarna" evet şimdi önce malzemeleri söylüyorum sonra tarifin yapılışına geçiyorum.

Malzemeler
1 Paket Makarna
3-4 Yemek Kaşığı Tuz
1-1,5 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Ve Tencerenin Boyutuna Göre Su (Bunda tam ölçü vermek doğru olmaz.)

Malzemeler bu kadardı şimdi yapılışına geçiyorum

Öncelikle ocağa kaynaması için suyumuzu koyuyoruz. (makarna ile aynı zamanda kaynamasına özen gösterin. Aslında suyun ısınması da yeterli olacaktır.) Sonra tencereye sıvı yağımızı ekliyoruz. Daha sonrasında makarnayı ekleyip orta ateşte, makarnaları yakmadan eşit ölçüde kavuruyoruz. (rengi esmere dönse yeterli.) Daha sonrasında makarnalarımız kavrulmaya yakın tuzumuzu ekliyoruz. Daha sonrasında 1 ila 1,5 yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz. Salçamızı da makarnalara biraz yedirdikten sonra kaynayan, ısınan suyumuzu ekliyoruz. Bunun ölçüsü suyun seviyesi makarnaların seviyesini geçecek şekilde olacak. Suyu az koymanız durumunda tenceredeki su tamamen bitip makarna tencerenin dibine yapışacak bu da istemediğimiz bir şey. Suyu da ekledikten sonra yapmamız gereken tek şey tencerenin kapağını kapatıp makarmayı biraz kısık ateşte kendi halinde bırakmak. Arada kontrol etmeyi unutmayın. 1 çay tabağına makarna koyup yumuşaklığını test edebilirsiniz. Makarnamız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-6 dakika dinlendirin. O sırada bir de salatamız var soğan salatası yapıcaz :p ama misafir gelecek veya misafirliğe gidecekseniz bu salatayı önermem. Aksi takdirde soğan kokabilirsiniz :D

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Soğan Salatası Yapımı
Malzemeler;
1 orta veya büyük boy soğan. (yiyecek kişiye bağlı adedi ve boyutu değişiklik gösterir.)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kadar salça

Soğanı önce ortadan ikiye kesip yarım halkalar şekilde dilimliyoruz. Sonrasında bir karıştırma kabına ekleyip içerisine tuz, pul biber ve salçasını ekliyoruz. Ve karıştırıp bir tabağa ekliyoruz.
Alıntıyı görüntüle
İşte size uygun bütçeli bir akşam yemeği. ^^
Dostlarım benden bu kadar umarım tarifi beğenirsiniz. Ben yazarken resmen kokuyu hissettim :D bu tarifi o denle seviyorum. Umarım beğenirsiniz benden bu kadar. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun ^^
Edit: resimler alıntıdır. Kendim tarifi yapmadım daha.
En Altaki Soğan Piyazı Özellikle acı severler icin güzel bir salatadır. tabi Kalilteli pul biber olmasıda önemli.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,284
Mesajlar
10,484,749
Üyeler
184,761
Son üye
wwiinnnneerr
Geri
Top