Karamelize Soğanlı Smash Burger Tarifi

Jordison

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
273
Yıllardır dışardan yemek söylemiyorum,
Çoğu şeyi mümkün olduğu kadarıyla evde kendim yapıyorum.

Smash burger için 1 adet pişirme kağıdı, 1
Tava ve 1 tane daha küçük tava veya sosluğa ihtiyacınız var.

4 Hamburger İçin Malzemeler;
400gr Kıyma
Tuz, Karabiber (Pişirirken kullanacağız, kıymanın içine koymayın.)

Burger Ekmeği;
Denediklerim arasında en iyisi bence bimde satılıyor. Bu poğaçaya benzeyen hamburger ekmeklerinden bahsediyorum.

Karamelize soğan için;
4 Adet orta boy kuru soğan.
2.5 yemek kaşığı şeker.
Yarım çay kaşığı tuz
Göz kararı çok az karabiber.

Burger içerisine;
Barbekü sos ve ketçap.

"Çedar peyniri,Domates, kıvırcık veya turşuyu bu burgere önermiyorum.

Önce "farklı" bir tavada karamelize soğanları hazırlayalım.
Soğanları yarım ay şeklinde ince ince keselim, Tavamızı orta ateşte açalım. biraz sıvıyağ ekledikten sonra soğanları tavaya alalım.Biraz karıştıralım, daha sonra üzerine tuz atalım. Soğanlar suyunu salmaya başlayacak. Bu aşamada şekeri ilave edip güzelce karıştıralım. Soğanların rengi hafif kahverengi olana kadar pişirelim. Pişirme aşamasının sonlarına doğru göz kararı çok az karabiber ekleyelim.
Hazırlanan soğanı bir tabağa alalım.

Burger Köftesi Hazırlanışı;
Kıymayı bir kaba alın kıymayı çok fazla yoğurmadan sıkıştırın, 4 eşit parçaya bölüp elinizde top haline getirin.

Tavayı orta ateşte açın, çok az sıvıyağ ekleyin, Tava ısındıktan sonra tavanın altını kapatın. Kıyma topunun 1 tanesini tavanın ortasına koyun, üzerine yağlı kağıdı koyun. Ve sosluk veya daha küçük bir tava ile kıymayı ezin. Ezdikten sonra yağlı kağıdı alın, ve tavanın altını tekrar açın.
Köfteyi çevireceğiniz zaman üzerine tuz ve karabiberi dökün,
Aynı şekilde çevirdikten sonra tekrar tuz ve karabiber dökün.
Köfteleri bu şekilde pişirin ve soğumaması için pişen köfteleri bir tabağa üst üste koyun.

Ekmeklerimizi ortadan kesip sadece iç kısımlarını ısıtalım.

Burger Hazırlanışı;
Kural 1: Burgerin alt ekmeğine asla sos sıkılmaz.

Ekmeğin alt tabanına sos sıkmadan köfteyi koyun. Ve köftenin üzerine bir miktar ketçap dökün. Ekmeğin üst bölümüne barbekü sos dökün ve bıçak ile sosu yayın, üst bölüme soğanları koyun hamburgerinizi kapatın.

Ben klasik hafif yağlı kıymayı yuvarlak yapıp tava kızınca üzerine bastırıyorum iyice sonra rengi koyulaşana kadar iyice kızarana kadar pişiriyorum yine o dediğin bimdeki hamburger kanepe ekmeğini büyüğünü yani tavada cızbız edip arasına 2 ezilmiş köfteyi koyuyorum, rendelenmiş turşu hardal ketçap ve mayonez karıştırarak yaptıgım burger sosu ile domates ve marulu birleştirip burgeri yapiyorum böyle de güzel oluyor çok uğraşmıyorsun

Ben klasik hafif yağlı kıymayı yuvarlak yapıp tava kızınca üzerine bastırıyorum iyice sonra rengi koyulaşana kadar iyice kızarana kadar pişiriyorum yine o dediğin bimdeki hamburger kanepe ekmeğini büyüğünü yani tavada cızbız edip arasına 2 ezilmiş köfteyi koyuyorum, rendelenmiş turşu hardal ketçap ve mayonez karıştırarak yaptıgım burger sosu ile domates ve marulu birleştirip burgeri yapiyorum böyle de güzel oluyor çok uğraşmıyorsun
Önceden bigmac sosu gibi olanı yapıyordum, bi süre sonra çok baydı. Şimdi bunu denedikten sonra daha çok beğendim, şimdilik bıkana kadar buna devam :kekw:

fena değil iyileştirilebilir

Geri