Neler Yeni

🔥ŞEF’İN🔥ANTRİKOT 🔥TARİFİ🔥

pentiti

80+ Silver
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
2,018
Maydanoz koyulmadan önce Level 1 Vatandaş, koyulduktan sonra Level 100 Boss.



Güzel gözüküyor eline sağlık.
 
Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
16,890
En İyi Cevap
1
Hepinize meraba arkadaşlar bugün yapacağım tarifi @Siri nin isteği üzerine yapıyorum tarifi şef dayım verdi bana hadi öncelikli olarak gerekenler ile başlayalım.

- 1 saat dinlendirilmiş yaklaşık yarım parmak kalınlığında 300 gramlık dry age dana antrikot (dinlendirilmiş olması önemli ayrıca 1 saat dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım saatte oda sıcaklığa gelebilmesi için buzdolabı dışında bekletiyoruz ve yapmadan önce yıkıyoruz)

Alıntıyı görüntüle

- Ayçiçek yağı (eğer yoksa mısır özü yağı yada fındık yağı kullanabilirsiniz ama kesinlikle zeytinyağı kullanmayın )

- Karbiber, tuz, kekik, biberiye, sarımsak


- Döküm tava

Öncelikle ocağı açıp tavamızı ocağa koymamız gerekiyor 3 dakikalık bir ısınma süresi var elinizi tavaya yaklaştırdığınızda 4 e kadar sayamıyorsanız ısınmış demektir

Tavayı hallettiğimize göre ete geçebiliriz

Öncelikle ete bolca yap dökün bolca elinizi korkak alıştırmayın ve eti iyice yağa bulayın her iki tarafınıda sonra tuzu ve karabiberi ekleyip iyice içine çekmesini sağlayın (bir kaç tur yeter tuz için 4-5 mesela karabiber içinde tuzdan birkaç tur daha az) isteğe bağlı olarakta pul biber.

Alıntıyı görüntüle

Şimdi eti tavaya koymadan önce ete mümkün olduğunca az dokunmaya özen gösterin.

Alıntıyı görüntüle

Eti dikkatlice tavaya koyduktan sonra 1 dk pişiriyoruz bu sürenin sonundada eti yan çeviriyoruz ki istediğimiz artı işaretini alsın 1 dk da böyle piştikten sonra aynı işlemleri diğer tarafada uyguluyoruz. Ama etin diğer tarafını çevirirken aynı yere koymayın tava üzerinde kullanmadığınız kısma koyun çünkü kullandığınız kısım ısısını kaybetmiş olacaktır. Ve bitirdikten sonrada eti bir süre ateş kapalı haldeyken bekletiyoruz

NOT: Bundan sonraki kısım eti daha özel hale getirmek içindir

Diğer döküm tavamızı ocağın diğer bir gözüne koyuyoruz ve o ısınırken tereyağını ekliyoruz bolca ve kekiği ve biberiyeyi ve sarımsağı (ezilmiş halde iri taneli) bunları biraz karıştırıp harmanladıktan sonra eti burayada koyup karışımı üstüne üstüne koyup iyice emmesini sağlıyoruz isterseniz bu karışıma ekmek bandırıp yanında servis edebilirsiniz.

Ve işte hazır! Hatalarım olmuşsa affola ;) Afiyet olsun herkese ve özellikle @Siri ’ye :)

Alıntıyı görüntüle
benim körili tavuğu geçemez
 

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
14,234
En İyi Cevap
9
Eline sağlık usta. Afiyet olsun.
 

Mertpk

80+ Platinum
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
13,560
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,391
Yaş
24
İsim
Mert Metshi
Eline sağlık
90 TL'ye bunu yiyeceğime
10 tavuk döner
10 tantuni
10 zurna dürüm
10 lahmacun
tercih ederim
 
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
4,728

-RutHleSs-

80+ Gold
Katılım
17 Ağustos 2020
Mesajlar
5,838
En İyi Cevap
4
Eline sağlık, lezzetli gözüküyor. Bitftekli Cheetos ile aynı tatta olmasını umaraktan biftekli Cheetos almaya gideceğim yarın.
 

leroxy

80+ Platinum
Katılım
18 Haziran 2020
Mesajlar
13,336
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Gri Caner

80+ Titanium
Katılım
24 Ekim 2020
Mesajlar
30,676
En İyi Cevap
7
Olm yiyen var yemiyen var. Sen niye bu konuyu açtın? Hayatımda ilk defa antrikot gördüm. Neye benzediğini bile bilmiyordum. Fotoğrafta da olsa gördüm.
 
Top Bottom