Et pişirmek için hangi tavayı kullanıyorsunuzHepinize meraba arkadaşlar bugün yapacağım tarifi @Siri nin isteği üzerine yapıyorum tarifi şef dayım verdi bana hadi öncelikli olarak gerekenler ile başlayalım.
- 1 saat dinlendirilmiş yaklaşık yarım parmak kalınlığında 300 gramlık dry age dana antrikot (dinlendirilmiş olması önemli ayrıca 1 saat dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım saatte oda sıcaklığa gelebilmesi için buzdolabı dışında bekletiyoruz ve yapmadan önce yıkıyoruz)
Alıntıyı görüntüle
- Ayçiçek yağı (eğer yoksa mısır özü yağı yada fındık yağı kullanabilirsiniz ama kesinlikle zeytinyağı kullanmayın )
- Karbiber, tuz, kekik, biberiye, sarımsak
- Döküm tava
Öncelikle ocağı açıp tavamızı ocağa koymamız gerekiyor 3 dakikalık bir ısınma süresi var elinizi tavaya yaklaştırdığınızda 4 e kadar sayamıyorsanız ısınmış demektir
Tavayı hallettiğimize göre ete geçebiliriz
Öncelikle ete bolca yap dökün bolca elinizi korkak alıştırmayın ve eti iyice yağa bulayın her iki tarafınıda sonra tuzu ve karabiberi ekleyip iyice içine çekmesini sağlayın (bir kaç tur yeter tuz için 4-5 mesela karabiber içinde tuzdan birkaç tur daha az) isteğe bağlı olarakta pul biber.
Alıntıyı görüntüle
Şimdi eti tavaya koymadan önce ete mümkün olduğunca az dokunmaya özen gösterin.
Alıntıyı görüntüle
Eti dikkatlice tavaya koyduktan sonra 1 dk pişiriyoruz bu sürenin sonundada eti yan çeviriyoruz ki istediğimiz artı işaretini alsın 1 dk da böyle piştikten sonra aynı işlemleri diğer tarafada uyguluyoruz. Ama etin diğer tarafını çevirirken aynı yere koymayın tava üzerinde kullanmadığınız kısma koyun çünkü kullandığınız kısım ısısını kaybetmiş olacaktır. Ve bitirdikten sonrada eti bir süre ateş kapalı haldeyken bekletiyoruz
NOT: Bundan sonraki kısım eti daha özel hale getirmek içindir
Diğer döküm tavamızı ocağın diğer bir gözüne koyuyoruz ve o ısınırken tereyağını ekliyoruz bolca ve kekiği ve biberiyeyi ve sarımsağı (ezilmiş halde iri taneli) bunları biraz karıştırıp harmanladıktan sonra eti burayada koyup karışımı üstüne üstüne koyup iyice emmesini sağlıyoruz isterseniz bu karışıma ekmek bandırıp yanında servis edebilirsiniz.
Ve işte hazır! Hatalarım olmuşsa affola Afiyet olsun herkese ve özellikle @Siri ’ye
Alıntıyı görüntüle
Canim çekti kardeşim eline Allah razı olsun eline saglikHepinize meraba arkadaşlar bugün yapacağım tarifi @Siri nin isteği üzerine yapıyorum tarifi şef dayım verdi bana hadi öncelikli olarak gerekenler ile başlayalım.
- 1 saat dinlendirilmiş yaklaşık yarım parmak kalınlığında 300 gramlık dry age dana antrikot (dinlendirilmiş olması önemli ayrıca 1 saat dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım saatte oda sıcaklığa gelebilmesi için buzdolabı dışında bekletiyoruz ve yapmadan önce yıkıyoruz)
Alıntıyı görüntüle
- Ayçiçek yağı (eğer yoksa mısır özü yağı yada fındık yağı kullanabilirsiniz ama kesinlikle zeytinyağı kullanmayın )
- Karbiber, tuz, kekik, biberiye, sarımsak
- Döküm tava
Öncelikle ocağı açıp tavamızı ocağa koymamız gerekiyor 3 dakikalık bir ısınma süresi var elinizi tavaya yaklaştırdığınızda 4 e kadar sayamıyorsanız ısınmış demektir
Tavayı hallettiğimize göre ete geçebiliriz
Öncelikle ete bolca yap dökün bolca elinizi korkak alıştırmayın ve eti iyice yağa bulayın her iki tarafınıda sonra tuzu ve karabiberi ekleyip iyice içine çekmesini sağlayın (bir kaç tur yeter tuz için 4-5 mesela karabiber içinde tuzdan birkaç tur daha az) isteğe bağlı olarakta pul biber.
Alıntıyı görüntüle
Şimdi eti tavaya koymadan önce ete mümkün olduğunca az dokunmaya özen gösterin.
Alıntıyı görüntüle
Eti dikkatlice tavaya koyduktan sonra 1 dk pişiriyoruz bu sürenin sonundada eti yan çeviriyoruz ki istediğimiz artı işaretini alsın 1 dk da böyle piştikten sonra aynı işlemleri diğer tarafada uyguluyoruz. Ama etin diğer tarafını çevirirken aynı yere koymayın tava üzerinde kullanmadığınız kısma koyun çünkü kullandığınız kısım ısısını kaybetmiş olacaktır. Ve bitirdikten sonrada eti bir süre ateş kapalı haldeyken bekletiyoruz
NOT: Bundan sonraki kısım eti daha özel hale getirmek içindir
Diğer döküm tavamızı ocağın diğer bir gözüne koyuyoruz ve o ısınırken tereyağını ekliyoruz bolca ve kekiği ve biberiyeyi ve sarımsağı (ezilmiş halde iri taneli) bunları biraz karıştırıp harmanladıktan sonra eti burayada koyup karışımı üstüne üstüne koyup iyice emmesini sağlıyoruz isterseniz bu karışıma ekmek bandırıp yanında servis edebilirsiniz.
Ve işte hazır! Hatalarım olmuşsa affola Afiyet olsun herkese ve özellikle @Siri ’ye
Alıntıyı görüntüle
Hay hay.Helal olsun bunu da yaptın ya Ellerine sağlık.
Sana yeni bir hedef lazım. Hah buldum.
Izgara Istakoz veya Yengeç. Yeni görevin bu olsun
Benim gözümde şefAşçı ne zamandan beri şef oldu
Döküm tavayı şunuEt pişirmek için hangi tavayı kullanıyorsunuz
SağolCanim çekti kardeşim eline Allah razı olsun eline saglik
Antrikotun tadı nasıl? Güzel mi?
Daha yağlı oluyortadı nasıl anlatsana
KALSJDHASJHGDJAGSHDASD
Hocam bu et biraz bana ince geldi. Ben daha kalınını taş üzerinde yapmaya çalıştım olmadı. İlla döküm tava veya döküm ızgara mı gerekli? Bir de siz iç sıcaklığı kaç derece olunca pişirmeyi bırakıyorsunuz?
Evet bu biraz inceydi ve evet bildiğim kadarıyla döküm lazım ve ben dokunarak anlıyorum dokunduğunda jöle gibiyse orta pişmiş demektir anlamına geliyor biz biraz fazla pişmiş sevdiğimiz için jöle kıvamına geldikten birazcık daha pişiriyorum ama tarifi orta pişmiş (tam jöle kıvamı) e göre verdimHocam bu et biraz bana ince geldi. Ben daha kalınını taş üzerinde yapmaya çalıştım olmadı. İlla döküm tava veya döküm ızgara mı gerekli? Bir de siz iç sıcaklığı kaç derece olunca pişirmeyi bırakıyorsunuz?
Tamamdır afiyet olsunEvet bu biraz inceydi ve evet bildiğim kadarıyla döküm lazım ve ben dokunarak anlıyorum dokunduğunda jöle gibiyse orta pişmiş demektir anlamına geliyor biz biraz fazla pişmiş sevdiğimiz için jöle kıvamına geldikten birazcık daha pişiriyorum ama tarifi orta pişmiş (tam jöle kıvamı) e göre verdim
Teşekkür ederimTamamdır afiyet olsun