Neler Yeni

Dünyanın hiçbir yerinde olmayan patlamış mısır tarifi!!!

4101995

80+ Gold
Katılım
4 Ağustos 2020
Mesajlar
6,360
En İyi Cevap
24
Arkadaşlar evet gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok kendi buluşum bu benim şaka falan değil troll konu değil deneyin ve görün ama önce yapacağımız işlemi anlatayım

Suda bekletiyoruz.

Size tuhaf gelebilir ama ben ciddiyim şuan pek müsait değilim ama önümüzdeki günlerde eğer popüler konulara kadar girebilirse (girmezse de olur) resimli halini atacağım

Benim kardeşlerim patlamış mısırı seviyor annemde (affına sığınarak) pek beceremez patlamayanlar kalır çok fazla kendide kabul eder bunu zaten.Bende test kitabında görmüştüm patlamış mısırın içinde nem varmış ısıtıncada mısırları bu nem buharlaşarak içindeki nişastayla birlikte kabuğu patlatıyormuş. (2 yıl kadar önce görmüştüm bunu) Bende düşündüm eğer içindeki nem artarsa mısırlar daha fazla patlar diye düşündüm (tabi unutkan olduğumdan 2 yıl boyunca 1 kere bile aklıma gelmedi yada üşendim) sonra 2 ay kadar önce yapayım dedim ve abartısız 1 tane bile patlamayan kalmadı.

Gerekli Malzemeler

1-Patlatmalık mısır
2-1 su bardağı yada çay bardağı
3-Bardağı tam dolduracak kadar su
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Çay bardağının çeyreğinden biraz az miktarda ayçiçek yağı
6-Tencere
7-Süzgeç
8-Tahta kaşık


Yapılışı

Mısırları su/çay bardağına doldurun. Mısırları biraz geçecek şekilde suyu doldurun. Minimum 15 dk bu bardağı buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra bardaktaki mısırları süzgeçe boşaltıp iyice suyundan arındırın. Tenceri ocağa koyun. İçine yağı ekleyin. Mısırları tencereye dökün. Ateşi en yükseğe getirin (hızlı olması için yapıyorum ben ama orta nın biraz daha yükseği ideal). Tahta kaşıkla mısırları ilk tane patlayana kadar karıştırın (5-10 dk sürer). İlk mısır patladıktan sonra kapağı kapatın. Mısırların patlama sesi bitene kadar ateş açık kalsın. Patlama bittikten sonra tencereyi başka göze geçirin (yanmasın diye). Biraz bekledikten sonra tencerenin kapağını açın ve başka bir kaba dökün mısırları. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN MISIRIMIZ HAZIR!



Not= Eğer baharatlı yapmak isterseniz ilk mısır pataldıktan sonra baharatı döküp 2 tur falan karıştırmanız lazım

Not2= Normal ile bununn farkı bu daha güzel patlar sorun çıkmaz (garantisi benim.)

Arkadaşlar bu tarifi kaç gündür paylaşmak istiyordum nasip bugüneymiş yanlışlarım olabilir (tarif konusunda değil) bu benim ilk tarifim.


By Taha'nın Mutfağı
Ben de ekstra bir şey ekleyeyim, eğer kapak koyarsanız mısırlar yumuşayabilir, üzerine delikli tel (süzgeç la işte) koyarak öyle patlatın, çok daha hafif ve çıtır olur.
 
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
4,728
Hocam baharatın kendisi nasıl yapılıyor ben biraz mutfak özürlüsüyümde kusura bakmayın
biraz pulbiber koy ve karabiver ikisi güzel gider AMA NANE KOYMA ASLA
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de ekstra bir şey ekleyeyim, eğer kapak koyarsanız mısırlar yumuşayabilir, üzerine delikli tel (süzgeç la işte) koyarak öyle patlatın, çok daha hafif ve çıtır olur.
bilmiyordum bunu denyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siri cevaplıyor;
Videolu antrikot yapımı istiyoruz. Bol bol olsun...
Are you challenging me?
 

Siri

80+ Silver
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
2,481
En İyi Cevap
1
biraz pulbiber koy ve karabiver ikisi güzel gider AMA NANE KOYMA ASLA
Mesaj otomatik birleştirildi:


bilmiyordum bunu denyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:


Are you challenging me?
Siri cevaplıyor;
Yes, i want do challenge. Nede olsa sen şefsin değil mi?
 

Rammstein

80+ Silver
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
3,307
Yağı koyduğunuz gibi mısırı koyarsanız olmaz. Yağın kızarmasını bekleyin.
 
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
4,728

Rammstein

80+ Silver
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
3,307
en iyi yemek kanalı açık ara
Mesaj otomatik birleştirildi:


denemedim hiç öyle deneyeceğim bugün
Tahta kaşığın tersini batırarak kızdığını anlarsın. Köpür köpür olur.
 

Impe

80+ Silver
Katılım
22 Temmuz 2020
Mesajlar
3,208
Arkadaşlar evet gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok kendi buluşum bu benim şaka falan değil troll konu değil deneyin ve görün ama önce yapacağımız işlemi anlatayım

Suda bekletiyoruz.

Size tuhaf gelebilir ama ben ciddiyim şuan pek müsait değilim ama önümüzdeki günlerde eğer popüler konulara kadar girebilirse (girmezse de olur) resimli halini atacağım

Benim kardeşlerim patlamış mısırı seviyor annemde (affına sığınarak) pek beceremez patlamayanlar kalır çok fazla kendide kabul eder bunu zaten.Bende test kitabında görmüştüm patlamış mısırın içinde nem varmış ısıtıncada mısırları bu nem buharlaşarak içindeki nişastayla birlikte kabuğu patlatıyormuş. (2 yıl kadar önce görmüştüm bunu) Bende düşündüm eğer içindeki nem artarsa mısırlar daha fazla patlar diye düşündüm (tabi unutkan olduğumdan 2 yıl boyunca 1 kere bile aklıma gelmedi yada üşendim) sonra 2 ay kadar önce yapayım dedim ve abartısız 1 tane bile patlamayan kalmadı.

Gerekli Malzemeler

1-Patlatmalık mısır
2-1 su bardağı yada çay bardağı
3-Bardağı tam dolduracak kadar su
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Çay bardağının çeyreğinden biraz az miktarda ayçiçek yağı
6-Tencere
7-Süzgeç
8-Tahta kaşık


Yapılışı

Mısırları su/çay bardağına doldurun. Mısırları biraz geçecek şekilde suyu doldurun. Minimum 15 dk bu bardağı buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra bardaktaki mısırları süzgeçe boşaltıp iyice suyundan arındırın. Tenceri ocağa koyun. İçine yağı ekleyin. Mısırları tencereye dökün. Ateşi en yükseğe getirin (hızlı olması için yapıyorum ben ama orta nın biraz daha yükseği ideal). Tahta kaşıkla mısırları ilk tane patlayana kadar karıştırın (5-10 dk sürer). İlk mısır patladıktan sonra kapağı kapatın. Mısırların patlama sesi bitene kadar ateş açık kalsın. Patlama bittikten sonra tencereyi başka göze geçirin (yanmasın diye). Biraz bekledikten sonra tencerenin kapağını açın ve başka bir kaba dökün mısırları. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN MISIRIMIZ HAZIR!



Not= Eğer baharatlı yapmak isterseniz ilk mısır pataldıktan sonra baharatı döküp 2 tur falan karıştırmanız lazım

Not2= Normal ile bununn farkı bu daha güzel patlar sorun çıkmaz (garantisi benim.)

Arkadaşlar bu tarifi kaç gündür paylaşmak istiyordum nasip bugüneymiş yanlışlarım olabilir (tarif konusunda değil) bu benim ilk tarifim.


By Taha'nın Mutfağı
baharat önerir misiniz f/p olsun
 

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
4,526
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,495
Konum
Flew
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Arkadaşlar evet gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok kendi buluşum bu benim şaka falan değil troll konu değil deneyin ve görün ama önce yapacağımız işlemi anlatayım

Suda bekletiyoruz.

Size tuhaf gelebilir ama ben ciddiyim şuan pek müsait değilim ama önümüzdeki günlerde eğer popüler konulara kadar girebilirse (girmezse de olur) resimli halini atacağım

Benim kardeşlerim patlamış mısırı seviyor annemde (affına sığınarak) pek beceremez patlamayanlar kalır çok fazla kendide kabul eder bunu zaten.Bende test kitabında görmüştüm patlamış mısırın içinde nem varmış ısıtıncada mısırları bu nem buharlaşarak içindeki nişastayla birlikte kabuğu patlatıyormuş. (2 yıl kadar önce görmüştüm bunu) Bende düşündüm eğer içindeki nem artarsa mısırlar daha fazla patlar diye düşündüm (tabi unutkan olduğumdan 2 yıl boyunca 1 kere bile aklıma gelmedi yada üşendim) sonra 2 ay kadar önce yapayım dedim ve abartısız 1 tane bile patlamayan kalmadı.

Gerekli Malzemeler

1-Patlatmalık mısır
2-1 su bardağı yada çay bardağı
3-Bardağı tam dolduracak kadar su
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Çay bardağının çeyreğinden biraz az miktarda ayçiçek yağı
6-Tencere
7-Süzgeç
8-Tahta kaşık


Yapılışı

Mısırları su/çay bardağına doldurun. Mısırları biraz geçecek şekilde suyu doldurun. Minimum 15 dk bu bardağı buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra bardaktaki mısırları süzgeçe boşaltıp iyice suyundan arındırın. Tenceri ocağa koyun. İçine yağı ekleyin. Mısırları tencereye dökün. Ateşi en yükseğe getirin (hızlı olması için yapıyorum ben ama orta nın biraz daha yükseği ideal). Tahta kaşıkla mısırları ilk tane patlayana kadar karıştırın (5-10 dk sürer). İlk mısır patladıktan sonra kapağı kapatın. Mısırların patlama sesi bitene kadar ateş açık kalsın. Patlama bittikten sonra tencereyi başka göze geçirin (yanmasın diye). Biraz bekledikten sonra tencerenin kapağını açın ve başka bir kaba dökün mısırları. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN MISIRIMIZ HAZIR!



Not= Eğer baharatlı yapmak isterseniz ilk mısır pataldıktan sonra baharatı döküp 2 tur falan karıştırmanız lazım

Not2= Normal ile bununn farkı bu daha güzel patlar sorun çıkmaz (garantisi benim.)

Arkadaşlar bu tarifi kaç gündür paylaşmak istiyordum nasip bugüneymiş yanlışlarım olabilir (tarif konusunda değil) bu benim ilk tarifim.


By Taha'nın Mutfağı
eyv
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,708
Mesajlar
9,308,085
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom