🃏JOKER🃏
80+ Platinum
- Katılım
- 27 Mart 2020
- Mesajlar
- 14,493
Dahası
evde yaptığımız patlamış msır neden yağsız tuzsuz oluyorken sinemada tuzlu yağlı oluyor
yamuk tencerede hakkaten tadı mı güzelleşiyo ya cidden onu ben de anlamadımYamuk tencere de daha lezzetli oluyor
tuz ve bol yağlı yapıyolarevde yaptığımız patlamış msır neden yağsız tuzsuz oluyorken sinemada tuzlu yağlı oluyor
işe yarayabilir ama yedikten sonra hastanenin yemek bölümüne gidebilirsin ayrıca kurutamazsınonun yerine yağ da bekletir sonra kuruturum mısırları hem yağsız gibi olur çünkü yağı içine çekip patlar ve de nemli odluğu için patlar editle bunu iş yapar şimdi uydurdum
Çok güzelArkadaşlar evet gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok kendi buluşum bu benim şaka falan değil troll konu değil deneyin ve görün ama önce yapacağımız işlemi anlatayım
Suda bekletiyoruz.
Size tuhaf gelebilir ama ben ciddiyim şuan pek müsait değilim ama önümüzdeki günlerde eğer popüler konulara kadar girebilirse (girmezse de olur) resimli halini atacağım
Benim kardeşlerim patlamış mısırı seviyor annemde (affına sığınarak) pek beceremez patlamayanlar kalır çok fazla kendide kabul eder bunu zaten.Bende test kitabında görmüştüm patlamış mısırın içinde nem varmış ısıtıncada mısırları bu nem buharlaşarak içindeki nişastayla birlikte kabuğu patlatıyormuş. (2 yıl kadar önce görmüştüm bunu) Bende düşündüm eğer içindeki nem artarsa mısırlar daha fazla patlar diye düşündüm (tabi unutkan olduğumdan 2 yıl boyunca 1 kere bile aklıma gelmedi yada üşendim) sonra 2 ay kadar önce yapayım dedim ve abartısız 1 tane bile patlamayan kalmadı.
Gerekli Malzemeler
1-Patlatmalık mısır
2-1 su bardağı yada çay bardağı
3-Bardağı tam dolduracak kadar su
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Çay bardağının çeyreğinden biraz az miktarda ayçiçek yağı
6-Tencere
7-Süzgeç
8-Tahta kaşık
Yapılışı
Mısırları su/çay bardağına doldurun. Mısırları biraz geçecek şekilde suyu doldurun. Minimum 15 dk bu bardağı buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra bardaktaki mısırları süzgeçe boşaltıp iyice suyundan arındırın. Tenceri ocağa koyun. İçine yağı ekleyin. Mısırları tencereye dökün. Ateşi en yükseğe getirin (hızlı olması için yapıyorum ben ama orta nın biraz daha yükseği ideal). Tahta kaşıkla mısırları ilk tane patlayana kadar karıştırın (5-10 dk sürer). İlk mısır patladıktan sonra kapağı kapatın. Mısırların patlama sesi bitene kadar ateş açık kalsın. Patlama bittikten sonra tencereyi başka göze geçirin (yanmasın diye). Biraz bekledikten sonra tencerenin kapağını açın ve başka bir kaba dökün mısırları. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN MISIRIMIZ HAZIR!
Arkadaşlar bu tarifi kaç gündür paylaşmak istiyordum nasip bugüneymiş yanlışlarım olabilir (tarif konusunda değil) bu benim ilk tarifim.
By Taha'nın Mutfağı
peçetenin üstüğne koyarsın fazlası akarişe yarayabilir ama yedikten sonra hastanenin yemek bölümüne gidebilirsin ayrıca kurutamazsın
sanmamyamuk tencerede hakkaten tadı mı güzelleşiyo ya cidden onu ben de anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:
tuz ve bol yağlı yapıyolar
Aklıma geldi yapayım dedim alaalaSen kafa nasıl olmak?
Sen yapmak ilk bunu
Buzdolabına atmak patlamış mısır ilk yapmak sen
Neden aklına bu gelmek
Kafa sen iyi olmak?
Kral sın sen onu yazmayı unuttuum yazayım şimdi bende bahatralı yapıyorumNormalden ne farkı var? Ben karabiber ve kırmızı biber de döküyorum acılı olsun diye xd