Klasik Omlet Tarifi (Opsiyonel)

leroxy

80+ Platinum
Katılım
18 Haziran 2020
Mesajlar
13,347
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
17,943
Bugün sizlere omlet tarifi vereceğim ama Alp usulü. Tarif 4 Kişiliktir.

Malzemeler:

5 Yumurta (4 de olabilir)

1 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 Su bardağı süt

1 Çay kaşığı tuz

2 Çay kaşığı pul biber

2 Çay kaşığı nane/kekik


Ek malzemeler (şart değil) :

Sucuk

Kısa Sosis (min 4 tane)

Dilimlenmiş kaşar peyniri (5 kare dilim)


Orta boy bir kase içerisine yumurtaları kırın ve karıştırın. Görünümün geneli sarı rengi alınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin ve karıştırın. Ardından baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
Sonrasında karışımı 5-10dk kendi haline bırakın ve o süreçte ek malzemelerinizi hazır edin.
Ardından orta boy bir teflon tavanın üzerine yağınızı ekleyip yağı tüm tavaya ve kenarların yapışmaması için de yan tarafları da yağlayın.

Sucuk veya sosis ekleyecekseniz önce sucuk veya sosisleri yerleştirip ısıtın. Pişirin değil ısıtın. Sonrasında üzerine omlet karışımını döküp üstünün de pişmesi ve üstte su birikmemesi için kapağı kapatın.
Kısık ateşte ortalama 10-15 dakika içerisinde, daha önceden tavayı ne kadar ısıttıysanız da ona bağlı olarak omlet hazır olacaktır.
5 Dakikada bir tavanın kenarlarından omleti ayırın. Bu sayede kenarları yapışmamış ve sert olmayan bir omlet elde edersiniz.
Kaşar ekleyecekseniz ise önce omleti biraz pişirin, sonrasında kaşarları dizin. Eriyince daha güzel olacaktır. Üstüne de kapağı kapatırsanız daha güzel erir.

Bitti. Afiyet olsun.
 
ımmğğğğğ çoh iyi yaaaaa
 
Bugün sizlere omlet tarifi vereceğim ama Alp usulü. Tarif 4 Kişiliktir.

Malzemeler:

5 Yumurta (4 de olabilir)

1 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 Su bardağı süt

1 Çay kaşığı tuz

2 Çay kaşığı pul biber

2 Çay kaşığı nane/kekik


Ek malzemeler (şart değil) :

Sucuk

Kısa Sosis (min 4 tane)

Dilimlenmiş kaşar peyniri (5 kare dilim)


Orta boy bir kase içerisine yumurtaları kırın ve karıştırın. Görünümün geneli sarı rengi alınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin ve karıştırın. Ardından baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
Sonrasında karışımı 5-10dk kendi haline bırakın ve o süreçte ek malzemelerinizi hazır edin.
Ardından orta boy bir teflon tavanın üzerine yağınızı ekleyip yağı tüm tavaya ve kenarların yapışmaması için de yan tarafları da yağlayın.

Sucuk veya sosis ekleyecekseniz önce sucuk veya sosisleri yerleştirip ısıtın. Pişirin değil ısıtın. Sonrasında üzerine omlet karışımını döküp üstünün de pişmesi ve üstte su birikmemesi için kapağı kapatın.
Kısık ateşte ortalama 10-15 dakika içerisinde, daha önceden tavayı ne kadar ısıttıysanız da ona bağlı olarak omlet hazır olacaktır.
5 Dakikada bir tavanın kenarlarından omleti ayırın. Bu sayede kenarları yapışmamış ve sert olmayan bir omlet elde edersiniz.
Kaşar ekleyecekseniz ise önce omleti biraz pişirin, sonrasında kaşarları dizin. Eriyince daha güzel olacaktır. Üstüne de kapağı kapatırsanız daha güzel erir.

Bitti. Afiyet olsun.
Yumurtayı nasıl kıracağız ? (!)
 
Geri
Top