Neler Yeni

fitness beslenme programı hazırlama

Rutherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
İlhan Mert
İlgilendiği Kategoriler
Minecraft ve Speedrun
Instagram
ilhanxmert
Steam
ilhanxmert
Discord
liluziilhxn#2013
internette araştırdım fakat bir şey anlamadım. etrafımdaki hiç bir fitness salonu program vermiyor "boşuna uğraşma onlar verir" falan demeyin. geçenlerde bi adama 300 tl verdim beslenme+antrenman için. adamın bana attığı programda aylık 1000-1500 tl beslenmeye gidiyor sadece. bu nedir arkadaş? beslenme programını nasıl yazarım kendim için anlatır mısınız?

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
internette araştırdım fakat bir şey anlamadım. etrafımdaki hiç bir fitness salonu program vermiyor "boşuna uğraşma onlar verir" falan demeyin. geçenlerde bi adama 300 TL verdim beslenme+antrenman için. adamın bana attığı programda aylık 1000-1500 TL beslenmeye gidiyor sadece. bu nedir arkadaş? beslenme programını nasıl yazarım kendim için anlatır mısınız?
amacınız kas kütlesini mi arttırmak, yoksa kilo vermek mi

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
Aylık 1000-1500TL gayet normal eğer bulka giricekseniz. Bu sporun en önemli şeylerinden biri beslenmedir. Benim şuan aylık masraf 1300-1500TL arasında supplementler hariç.

Ha cut yapıcaksan aylık 700-900 arası rahat yeter ama. Bu biraz da senin formuna, amacına bağlı.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
30 lu yumurta zaten 50 lira günde 4 tane yesen ayda 200 sırf yumurtaya gidecek. Günde 300 gram da tavuk yedin diyelim.Onunda kilosu 50 lira.ayda 500 tavuğa gider.daha bunun pirinci kuruyemişi lor peyniri brokolisi falan filan var,supplement alırsan kreatini falan var.paran yoksa bu spor zor.

Rutherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
İlhan Mert
İlgilendiği Kategoriler
Minecraft ve Speedrun
Instagram
ilhanxmert
Steam
ilhanxmert
Discord
liluziilhxn#2013
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

GADDAR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Doğukan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Overclock , 2. el sistem toplama , oyun , sağlık
kas kütlesini arttırmak fakat öyle hulk gibi bir vücut istemiyorum.
Öncelikle herkesin beslenme planı farklı olabiliyor o yüzden senin ölçümlerine dayanılarak yapılmış programlar kullanmak en iyisi ha adam veriyor herkese aynı programı fakat herkes aynı verimi alamıyor. En mantıklı seçenek kendi programını hazırlamaktır benimde kendime özgü diyet-spor programım var fakat sana göre olmayabilir.

Atacağım videoyu mutlaka sonuna kadar izle eminim ki işine yarayacak. günlük kalorini hesapla alman gereken protein , karb. ve yağ gramını ve ona göre bir beslenme programı çıkar diyeceksin ki ben bunları nasıl ölçücem , FATSECRET adlı bir uygulama var onun beslenme kısmında her besinin makroları kalorisi bulunuyor oradan kalori hesabını yaparak kendine uygun bir beslenme programı düzenleyebilirsin çok zor değil.

kas gelişimi için kilo başına 1.8 - 2gr protein almak senin işini görür uzak durman gereken besinlere yağlı kızartmalar diyebilirim. Döner falan yiyebilirsin yani o kadar değil de hamburger pizza lahmacun gibi şeylerden uzak dur kilo olmana sebebiyet verir

protein alımı en zor şeylerden birisi şu anda baklagillerden alabiliyorsun ama gramaj olarak düşük kalıyor hayvansal proteinlere de ağırlık vermek gerek yumurta , süt ürünleri ve tavuk tüketmek lazım kırmızı et tüketmek çok pahalıya gelebilir o yüzden ben balık-tavuk-hindi tüketmeyi tercih ediyorum ağırlıklı olarak. Özellikle lor peyniri müthiş bir protein kaynağı ucuz ve proteini de yüksek.

supplement olarak ne almak istersin bilmem ama , Creatine önerebileceğim ilk takviye olur Kas kütlesinin artışı ve onarımında ve vücutta su tutarak kaslara hacim kazandırmada büyük rol oynar ve en ucuz takviye gıdadır. 1 kilo ette 1 gram bulunur fakat ölçeğinde 5gram bulunuyor gerçekten en iyi takviye gıda. Marka olarak Hardline , bigJoy tercih edebilirsin. 2. olarakta Whey protein ama sağlam beslenme yapabiliyorsan protein tozu almana gerek yok günlük protein eksiğin olursa diye kullanılan bir üründür yani aynı etkiyi et-süt tüketerek karşılıyabiliyorsun.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
Dm at eve gelince konuşalım

Rutherr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
İlhan Mert
İlgilendiği Kategoriler
Minecraft ve Speedrun
Instagram
ilhanxmert
Steam
ilhanxmert
Discord
liluziilhxn#2013
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hulk gibi olamazsın zaten.1-2 sene spora gitmeyle olunacak şey değil.
1641821634108.png

hedef böyle bir şey benim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,644
Üyeler
167,537
Son üye
gdsara20
Top Bottom