Neler Yeni

FMF ( Ailevi Akdeniz Ateşi ) Hastalığı İle İlgili.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Hayırlı geceler. Öncelikle FMF hastalığı olan var mı ? Varsa Allah'tan şifa dilerim. Genetik bir hastalık olup, anne veya babadan bulaşan bir hastalık. Bu hastalığın belirtilerini karın bölgesi ve çevresinde şiddetli ağrı, tekrarlayan ateş, eklemler de ağrı ve halsizlik olarak bilmekteyim. Bu belirtilerin zamanını kestiremediğimiz gibi sonu da yok malesef. Sinir, stres, beslenme, mevsim değişiklikleri, üşütme vb gibi etkenlerden atakların sıklığı değişebiliyor. Malesef kesin bir tedavisi yok. Atakları azaltmak adına tedavi olarak söyleyebileceğimiz bir hap var, adı Kolşisin. Benim ve ailemde de bu hastalık var. Belirtiler ben de kendimi bildim bileli var. Genetik test sonucu sonrasında tanı konup "Kolşisin" adlı hapı tedavi olarak 15-16 yaşımdan beri kullanmaktayım. Başta ki sorumun nedeni ve bunları burda anlatmamın sebebi bu hastalığı olan insanlar, bu hastalık ile nasıl başa çıkıyor, neler yapıyorlar ? Ben ataklarım geldiğin de yataktan kalkamaz bir vaziyette oluyorum ve malesef "Majezik" adlı ağrı kesiciyi çok fazla kullanıyorum. Çünkü ancak o bir kaç saatliğine ağrılarımı dindirmeye yarıyor. Fakat sorun şu ki bu ağrı kesici böbreklerimi çok fazla yoruyor. Bu arada hastalığı belirlenmiş ve Kolşisin kullanan kişiler için belirteyim günlük en son doktorumun talimatı ile 4 tane Kolşisin içmem gerekiyor. Bu yazımı maruz görün ve amacımın sadece diğer insanlar bu hastalıkla nasıl başa çıkıyor, neler yapıyorlar ? Amacım bunu öğrenmek. Saygılar tekrardan hayırlı geceler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,138
Üyeler
163,115
Son üye
furkaniz
Top Bottom