Neler Yeni

Format Atarken Windows Logosunda Kalıyor

MyZero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
.
Laptopa yeni ssd taktım, biosta ssd'yi görüyor sorun yok. Format usbsiyle boot edip başlattığımda Windows logosunda kalıyor, formata devam edemiyorum.

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler
İç Donanımlar, Çevre Birimleri, Cep Telefonları, Konsollar, Ağ Sistemleri
internette ufak bir gezinmeyle....

büyük ihtimal sorun bios güncel olmaması

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Laptopa yeni ssd taktım, biosta ssd'yi görüyor sorun yok. Format usbsiyle boot edip başlattığımda Windows logosunda kalıyor, formata devam edemiyorum.
Biraz bekleyince kurulum ekranı gelmesi gerek hocam. Kaç dakikadır böyle?

MyZero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz bekleyince kurulum ekranı gelmesi gerek hocam. Kaç dakikadır böyle?
8-10 dakikadır böyle hocam. Bayağı eski bir laptop, SSD'yi yeni aldım ama işlemcisi eski. O yüzden olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

internette ufak bir gezinmeyle....

büyük ihtimal sorun bios güncel olmaması
Hocam laptop çok eski BIOS'unda bir güncelleme olacağını hiç zannetmiyorum :D Win 10 yerine 8 kurmayı mı denesem?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
8-10 dakikadır böyle hocam. Bayağı eski bir laptop, SSD'yi yeni aldım ama işlemcisi eski. O yüzden olabilir mi?
Flash bellekten kaynaklıda olabilir. Benimde eski bir kasa bilgisayarım vardı. Onda 10-15 dakika bekleyince kurulum ekranı geliyordu.

MyZero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
.
Flash bellekten kaynaklıda olabilir. Benimde eski bir kasa bilgisayarım vardı. Onda 10-15 dakika bekleyince kurulum ekranı geliyordu.
Bu flashla çok bilgisayara attım aslında, biraz bekleyeyim olmazsa flashı baştan yazayım veya başka flash yazayım hocam. Dediğim gibi laptop çok eski biosu da eskidir. Win10 yerine 8 kurmayı denesem daha iyi mi olur acaba? En azından kurulur :D

Hocam kendi bilgisayarıma SSD'yi takıp formatlasam öyle laptopa taksam ne olur?

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler

Hocam laptop çok eski BIOS'unda bir güncelleme olacağını hiç zannetmiyorum :D Win 10 yerine 8 kurmayı mı denesem?
hocam illaki bulursunuz bios sürümü. bilgisayarınızın modelini yazın ben bir bakayım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Bu flashla çok bilgisayara attım aslında, biraz bekleyeyim olmazsa flashı baştan yazayım veya başka flash yazayım hocam. Dediğim gibi laptop çok eski biosu da eskidir. Win10 yerine 8 kurmayı denesem daha iyi mi olur acaba? En azından kurulur :D

Hocam kendi bilgisayarıma SSD'yi takıp formatlasam öyle laptopa taksam ne olur?
- SSD takmışsın. Babamların 15 senelik Lenovo laptobunda Windows 10 kurulu şuan 3 GB RAM ile onda akıyor :D (NTLite ile düzenledim.)
- Kendi sisteminde kursan bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Bütün disklerini çıkar bilgisayarından bunu tak. Ondan sonra formata geç. Format sonunda bilgisayar yeniden başlatılmasına 10 saniye kaldı kısmında sistemi yeniden başlatırken kasa düğmesinden kapatıp laptoba geri takarsan bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

MyZero

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
.
hocam illaki bulursunuz bios sürümü. bilgisayarınızın modelini yazın ben bir bakayım
Hocam modeli söylemediler eski hddyi taktım açıldığında kontrol edip varsa bios güncellemesi yapıcam. SW Update ile yapılıyormuş samsung laptoplarda. Sorun olursa tekrar sorarım teşekkür ederim

- SSD takmışsın. Babamların 15 senelik Lenovo laptobunda Windows 10 kurulu şuan 3 GB RAM ile onda akıyor :D (NTLite ile düzenledim.)
- Kendi sisteminde kursan bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Bütün disklerini çıkar bilgisayarından bunu tak. Ondan sonra formata geç. Format sonunda bilgisayar yeniden başlatılmasına 10 saniye kaldı kısmında sistemi yeniden başlatırken kasa düğmesinden kapatıp laptoba geri takarsan bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
Hocam format usbsi usb3.0, laptopta bu yoktur çok eski. USB 2.0 bir flasha yazıp denemeli miyim? Bunla alakası olabilir mi?

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Hocam modeli söylemediler eski hddyi taktım açıldığında kontrol edip varsa bios güncellemesi yapıcam. SW Update ile yapılıyormuş samsung laptoplarda. Sorun olursa tekrar sorarım teşekkür ederim

Hocam format usbsi usb3.0, laptopta bu yoktur çok eski. USB 2.0 bir flasha yazıp denemeli miyim? Bunla alakası olabilir mi?
Güzel soru flash belleğinin USB 2.0 hızında çalışması gerekir. Eğer varsa elinde USB 2.0'lı flash bellek onla dene bakalım.

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler

bu şekilde sürükleyin indiriyor

eğer olmazsa ben drivedan atarım

Ekler

• 1677612280252.png
    1677612280252.png
    76.7 KB · Hit: 171
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,136