Format Atarken yaşanan hata

cemilalkis

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
637
S.a öncelikle ,

Format atarken boot ekranında usbyi 1.sıraya almama rağmen pcyi açınca format olarak açmıyor
eski bir asus pc windows 8,windows 10 yüklemeye çalışıyorum

S.a öncelikle ,

Format atarken boot ekranında usbyi 1.sıraya almama rağmen pcyi açınca format olarak açmıyor
eski bir asus pc windows 8,windows 10 yüklemeye çalışıyorum
Usb belleğinize İSO dosyasını attıysanız 7. Maddeden sonrasını yapın.

Adım adım, hiçbirini atlamadan lütfen yazdıklarımı uygulayın.

1. İstenilen işletim sisteminin .İSO doyasını indirin.
  2. Daemon tools programını indirin.
  3. Daemon tools programından Hızlı Bağlayı seçerek iso dosyasını seçerek bir sanal disk oluşturun.
  4. Bilgisayarım'a girerek, oluşturulan sanal diske sağ tık > Aç yolu izleyerek açın.
  5. Burada .iso dosyasının setup dosyalarını boot dosyarını göreceksiniz. Hepsini kopyalayın.
  6. Kopyaladığınız tüm dosyalarını içi boş bir USB belleğe yapıştırın.
  7. Bilgisayarı tekrar başlatın ve Boot menüye girin. (BIOS DEĞİL)
  8. (Genelde Hard Disk içerisinde olur) USB belleğinizi bulup boot'u başlatın.
  9. Format işlemlerini sihirbazı adımlayarak tamamlayın.
Not: Bu yöntemde Rufus vb. programlara ihtiyaç duyulmuyor. Onlar yerine Daemon Tools programını yüklemelisiniz.

Usb belleğinize İSO dosyasını attıysanız 7. Maddeden sonrasını yapın.

Adım adım, hiçbirini atlamadan lütfen yazdıklarımı uygulayın.

1. İstenilen işletim sisteminin .İSO doyasını indirin.
  2. Daemon tools programını indirin.
  3. Daemon tools programından Hızlı Bağlayı seçerek iso dosyasını seçerek bir sanal disk oluşturun.
  4. Bilgisayarım'a girerek, oluşturulan sanal diske sağ tık > Aç yolu izleyerek açın.
  5. Burada .iso dosyasının setup dosyalarını boot dosyarını göreceksiniz. Hepsini kopyalayın.
  6. Kopyaladığınız tüm dosyalarını içi boş bir USB belleğe yapıştırın.
  7. Bilgisayarı tekrar başlatın ve Boot menüye girin. (BIOS DEĞİL)
  8. (Genelde Hard Disk içerisinde olur) USB belleğinizi bulup boot'u başlatın.
  9. Format işlemlerini sihirbazı adımlayarak tamamlayın.
Not: Bu yöntemde Rufus vb. programlara ihtiyaç duyulmuyor. Onlar yerine Daemon Tools programını yüklemelisiniz.
Flash belleğim hazırdı zaten, 2-3 defa format attım o flash bellekle, fakat bu pcde okumadı nedense

Şöyleki eski sistemlerde format aşamasında sorun yaşayan arkadaşım olmuştu.Kendisi cihazı bana gelirdi sırasıyla windows 7 / 8 /10 ve linux kurulum denemeleri yaptım.Uzun uğraşlardan sonra hdd değiştirdiğimde sorun çözüldü.Durum bundan ibaret.Eğer arkadaş boot ekranına ulaşamıyorsa ,usb disk oluştururken bi hata ile karşılaşmış olabilir.Tekrardan oluşturarak sorunu çözmeyi deneyebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şunuda belirteyim mbr desteklemiyorsa gpt formatında yazabilir tekrardan.

Flash belleğim hazırdı zaten, 2-3 defa format attım o flash bellekle, fakat bu pcde okumadı nedense
Bilgisayarı aç ve benim sana belirttiklerimi adım adım yap. BIOS üzerinden, First boot device olarak seçmeyeceksin. Boot menü açıp bootu usb den başlatacaksın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,930
Üyeler
189,351
Son üye
Blank696
Geri