Neler Yeni

Format sonrası PC aşırı kasıyor

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
PichHasso
Arkadaşlar sistemde işlemciyi değiştirdim değiştirdikten sonra da format attım ryzen 5 2600 den ryzen 5 5600 e geçiş yaptım şimdi ise bilgisayarım çok deli bir şekilde kasıyor ve bu durum açtığım andan itibaren böyle dün kasma yoktu ama mesela pubg yüklemiştim giriş ekranında en az 5 dakika bekledim açılması için o da aşırı kasıyordu sizce sebebi nedir

bu arada sistem parçalarını sorarsınız diye belirteyim
gigabyte b550 gaming x v2
rx 580
ryzen 5 5600
16 gb 3200 mhz ram
650 watt fsp psu

Arkadaşlar sistemde işlemciyi değiştirdim değiştirdikten sonra da format attım ryzen 5 2600 den ryzen 5 5600 e geçiş yaptım şimdi ise bilgisayarım çok deli bir şekilde kasıyor ve bu durum açtığım andan itibaren böyle dün kasma yoktu ama mesela pubg yüklemiştim giriş ekranında en az 5 dakika bekledim açılması için o da aşırı kasıyordu sizce sebebi nedir

bu arada sistem parçalarını sorarsınız diye belirteyim
gigabyte b550 gaming x v2
rx 580
ryzen 5 5600
16 gb 3200 mhz ram
650 watt fsp psu
Bios güncel değilse guncelleyin + ddu ile ekran kartı driverini silip tekrar en güncel olanı yükleyin düzelmesi lazım.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
PichHasso
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios güncel değilse guncelleyin + ddu ile ekran kartı driverini silip tekrar en güncel olanı yükleyin düzelmesi lazım.
biosu yeni işelmci taktığım için mecburen son sürüme çektim zaten de ekran kartını güncellemek istiyorum ama bi hata alıyorum sürekli şimdi onu çözmeye çalışıyorum zaten amd software açılmıyor o hata veriyor

goygoy.x

80+
Arkadaşın dediği gibi driverları son sürüme çektikten sonra da durum devam ederse eğer, görev yöneticisine bir bakın. Ekran kartının, İşlemcinin ve Ramin yüzde kaç kullanıldığını, hangi uygulamanın ne kadar kullandığını görebilirsiniz. Belki sorunun kaynağını bulabilirsiniz.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
PichHasso
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tahminim düzelir yönünde

Arkadaşın dediği gibi driverları son sürüme çektikten sonra da durum devam ederse eğer, görev yöneticisine bir bakın. Ekran kartının, İşlemcinin ve Ramin yüzde kaç kullanıldığını, hangi uygulamanın ne kadar kullandığını görebilirsiniz. Belki sorunun kaynağını bulabilirsiniz.
şimdi yaptım dediğinizi de anakart için önemli olan driverlar nelerdir peki anakartın sitesinden indireyim
buradan indiricem

şimdi yaptım dediğinizi de anakart için önemli olan driverlar nelerdir peki anakartın sitesinden indireyim
buradan indiricem
Chipset güncellemelerini vs yapın yeterli hocam + aygıt yöneticisini açın orada eksik driver vs varmı bakın yoksa sorun yoktur

Top Bottom