Neler Yeni

Çözüldü✓ Formata rağmen geçmeyen "virüs"

Evet, başlıkta da göründüğü gibi. Bilgisayarım kim olduğunu bilmediğim bir kişi tarafından yönetiliyor. Bir arkadaşıma Discord üzerinden bir fotoğraf yüklerken, ben daha klavyeye dokunmazken şöyle bir yazı yazıldı "biliyorum a**". Yaklaşık 3 aydır şüpheleniyordum ve arada bilgisayarı Kaspersky gibi programlarla tarıyordum fakat sonuç temiz çıkıyordu. Bu olayla artık kesinleştir. Bundan sonra ne yapmalı?

Bu konu benim canımı çok fazla sıkmaya başladı. Bana göre en kuvvetli teori; klavyeye nasıl olduysa yazılımdan görünmeyen bir makro atanmış. Bunu çözmem lazım artık. Uzman taliplerimi bekliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bu konu benim canımı çok fazla sıkmaya başladı. Bana göre en kuvvetli teori; klavyeye nasıl olduysa yazılımdan görünmeyen bir makro atanmış. Bunu çözmem lazım artık. Uzman taliplerimi bekliyorum.
Kanka klavyesiz denesene bir şeylere gir mesela

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
1-2 gün ekran klavyesi kullan oluyor mu bak.

Kanka klavyesiz denesene bir şeylere gir mesela
Bu gece boyunca klavye bağlantısını bilgisayardan çıkartıp ekran kaydı açacağım. Ortalama 6 saatlik bir gözlem olacak. Ekran odağını da boş bir Discord kanalına vereceğim. Hangi saatlerde ne yazmış görmek için. Ekran kaydının yazı kısmını ise YouTube'a yükleyip buraya atacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bu gece boyunca klavye bağlantısını bilgisayardan çıkartıp ekran kaydı açacağım. Ortalama 6 saatlik bir gözlem olacak. Ekran odağını da boş bir Discord kanalına vereceğim. Hangi saatlerde ne yazmış görmek için. Ekran kaydının yazı kısmını ise YouTube'a yükleyip buraya atacağım.
bekliyorum hocam.

Uzaktan bağlantı/kontrol vb. gibi virüsler en basit sıfırlamayla bile giderler. İso ile temiz windows yazdırdıktan sonra en baba virüsler bile anında gider.
4 sayfa içerisinde sorunun uzaktan bağlantı olmadığını anladık. En güçlü ve saçma teori şudur ki; klavyeye nasıl olduysa makro atanmış. Fakat bu benim tarafımdan atanan bir makro değil.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
4 sayfa içerisinde sorunun uzaktan bağlantı olmadığını anladık. En güçlü ve saçma teori şudur ki; klavyeye nasıl olduysa makro atanmış. Fakat bu benim tarafımdan atanan bir makro değil.
Klavyen harici yazılım ile kontrol edilebiliyorsa programına girip ayarları vs. herşeyi sıfırla. Hatta mümkünse bilgisayarına ucuz/yazılımsız klavyelerden takıp kullan.

Klavyen harici yazılım ile kontrol edilebiliyorsa programına girip ayarları vs. herşeyi sıfırla. Hatta mümkünse bilgisayarına ucuz/yazılımsız klavyelerden takıp kullan.
Klavyeyi sıfırladım. Bu gece dediğim gibi klavyeden olup olmadığını yine kısmi olarak kanıtlayacak bir gözlem yapacağım. Yarın 16.00 gibi güncel geçeceğim.

Top Bottom