Neler Yeni

Formattan sonra FiveM'deki performans düşüşü.

doXx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Enbiya Erdağ
Formattan önce fivemde texture loss yemeden very high ayarlarda oynayabiliyordum. Şuanda ise high ayarlarda bile very high ayarlarda aldığım fpsin altında alıyorum ve sürekli bir texture loss var oyuncular gözükmüyor, galerideki arabalar çok geç geliyor.

İşlemcim: R3 3100
Ram: 8GB (yetmediğini biliyorum ama formattan önce bu sıkıntım yoktu)
Ekran kartı: Gtx 1650

Kurapikki

80+ Bronze
Formattan önce fivemde texture loss yemeden very high ayarlarda oynayabiliyordum. Şuanda ise high ayarlarda bile very high ayarlarda aldığım fpsin altında alıyorum ve sürekli bir texture loss var oyuncular gözükmüyor, galerideki arabalar çok geç geliyor.

İşlemcim: R3 3100
Ram: 8GB (yetmediğini biliyorum ama formattan önce bu sıkıntım yoktu)
Ekran kartı: Gtx 1650
Güncel driverler,güç planı ayarları,xbox gamebar kapatma gibi şeyleri yaptınız mı?

doXx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Enbiya Erdağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncel driverler,güç planı ayarları,xbox gamebar kapatma gibi şeyleri yaptınız mı?
Evet ekran kartı driverım son sürüm, yüksek güç modunda, evet game dvrı kapattım. Saat 15 civarından beri düzeltmeye çalışıyorum olmuyor.

doXx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Enbiya Erdağ
Bu gün bi valorant gireyim dedim ve ondada fps düşüklüğü gördüm, neden bu fps düşüklüğü neden olmuş olabilir.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Bu gün bi valorant gireyim dedim ve ondada fps düşüklüğü gördüm, neden bu fps düşüklüğü neden olmuş olabilir.
Formattan sonra hangi sürücüleri kurdunuz? Ekran kartının güncel driver sürümü, ana kartın güncel driver sürümü ve BIOS'un da güncel sürümü olması lazım. Yeni bir işletim sistemine mi geçtiniz? Her zaman kullandığınız işletim sistemini kurduysanız da belki eski ve güncel olmayan sürümü kurmuşsunuzdur. Windows Update'den güncellemeleri kontrol edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,915
İsim
Emir Yusuf
Nvidia ayarların formattan sonra gitmiştir. Oradan tekrar performansa aldın mı? 3d ayarlarını yaptın mı?

doXx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Enbiya Erdağ
Formattan sonra hangi sürücüleri kurdunuz? Ekran kartının güncel driver sürümü, ana kartın güncel driver sürümü ve BIOS'un da güncel sürümü olması lazım. Yeni bir işletim sistemine mi geçtiniz? Her zaman kullandığınız işletim sistemini kurduysanız da belki eski ve güncel olmayan sürümü kurmuşsunuzdur. Windows Update'den güncellemeleri kontrol edin.
Ekran kartının 472.12 sürümünü kurdum, formattan sonra bios eski sürümüne dönüyor mu bilmiyorum. Formattan önce Windows 10'dan yükseltme ile Windows 11'e geçmiştim bu sefer ise USB bellek ile temiz kurulum yaptım. Windows update'e baktım ve bir güncelleme gözükmüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nvidia ayarların formattan sonra gitmiştir. Oradan tekrar performansa aldın mı? 3d ayarlarını yaptın mı?
Formattan önceki ayarlarım ile aynı yaptım.

doXx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Enbiya Erdağ
FiveM'de ekran kartı ve işlemci kullanımına baktım, İşlemci kullanımım %60-%80, ekran kartı ise en fazla %80 oluyor.

Top Bottom