Neler Yeni

Forumda Ateist Olan Kimler Var?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya

FlapJack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert
Discord
FlapJack#6026
çoğu müslümanın, müslüman doğduğu için müslüman olduğuna yemin edebilirim, kanıtlayabilirim
Çok Doğru Bir Tespit Bir Kız Veya Erkek Birisinin Erişkin Çağı Geçip İlk Başta Doğanın Kendisinin Evrenin Kendiliğinden Oluşup Olmadığını Kararlaştırması Lazım Bence Bu İmkansız Yani O Kadar Güzel canlılar Varki Birisi Bunun Üzerinde Düşünmüş Kendiliğinden Oluşması İmkansız Derim Ondan Sonra Kendi Düşüncelerini Ahlaki Fikirlerini Karşısına Alıp Ona Göre Kendisine Uygun Bir Din Seçmeli (ama popüler dinleri okumalı yahudi hıristiyanlık muslumanlık vs.)

Obito Uchiha

80+ Silver
6236 Ayet olan Kur'an nın tüm ayetlerini incelim ve incelemem sonucunde elhamdülillah ateist oldum (!).

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
arkadaşlar etkisi olmayacak gereksiz bir konu biliyorum ama müslüman birisi müslüman olmayan birisine üstad hoca reis benzeri şeyler derse dinden çıkıyor işin böyle bir boyutu da var
Kim söylüyor bunları ? İslamdan uzak , yozlaşmış tarikat hocaları mı ? İmam Hatip Yurdu hocalarımı ? Yok Süleymancılar yok İbrahimciler... Bu nedir ? İslam zaten yıllardır milletin eline oyuncak olmuş , ülkemizde bile oyuncak olmuş bunlar hâlâ bir yerlerinden bir şeyler uydurma peşinde. Bir müslümanın "müslümanlığı" , müslüman olmayan birine "hoca" diyince kaybolmayacaktır. İslam böyle küçük şeyler ile ölçülemez. Sol elle yemek yenmezmiş , işaret parmağına yüzük takılmazmış. Sallayın bunları. İslam biz müslümanlara göre tek ve doğru bir yoldur. İbrahimciler , Süleymancılar... Hepsi boş. Ne dinin kendisi , ne de inananların inancı böyle küçük şeylerle sorgulanamaz.
Tamam belki her gün ibadet etmiyoruz , sünnet yapmıyoruz , günâhkarız fakat dinimizin ne olduğunun , neye inandığımızın bilincinde olmalıyız. En azından kendi adıma söylüyorum , ben bilincindeyim.
Benim dinim ne çakma kemalist , polis/asker düşmanı teröristlere ne de yolundan sapmış araplara ( ülkemizde de var ) oyuncak olmamalı.
Önce Tanrı sonra Peygamber Efendimiz en son da ülkemin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e saygım sonsuz !
Arada kalan atalarımın da farkındayım elbette ( Osmanlı , Selçuklu vs. ).
+1 Yani allah niye bizim üstad, reis dememizle ilgilensin ki?
aradayım bende bilmiyorum.(boş konu kavga çıkacak rez)
Kavga çıkacak inanç herkesin kişisel fikri görüşüdür.Merak etmeniz niye acaba

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Ben değilim de
sanane birader ?

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
bu konunun altında duyar kasanlar

sistem özelliklerinizi,internet hızınızı soran insanlara neden gereksiz konu demediniz :D

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Konuda ateist varsa merak ettiğim bir şeyi sorayım. Ateistler öldükten sonra ne olacağız diyorlar? Cevaplarsanız sevinirim.
Açıkcası bunu dini değilde felsefi olarak yanıtlamaya çalıştım ve normalde çoğu felsefi sorusuna kendi yanıtlarımı bulabiliyorken buna bir şey diyemedim, soyut kavramlara inanmadığım içindir, 2 yıla öğrenmiş olurum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,570
Üyeler
166,231
Son üye
alperen24444
Top Bottom