arkadaşlar etkisi olmayacak gereksiz bir konu biliyorum ama müslüman birisi müslüman olmayan birisine üstad hoca reis benzeri şeyler derse dinden çıkıyor işin böyle bir boyutu da var
Kim söylüyor bunları ? İslamdan uzak , yozlaşmış tarikat hocaları mı ? İmam Hatip Yurdu hocalarımı ? Yok Süleymancılar yok İbrahimciler... Bu nedir ? İslam zaten yıllardır milletin eline oyuncak olmuş , ülkemizde bile oyuncak olmuş bunlar hâlâ bir yerlerinden bir şeyler uydurma peşinde. Bir müslümanın "müslümanlığı" , müslüman olmayan birine "hoca" diyince kaybolmayacaktır. İslam böyle küçük şeyler ile ölçülemez. Sol elle yemek yenmezmiş , işaret parmağına yüzük takılmazmış. Sallayın bunları. İslam biz müslümanlara göre tek ve doğru bir yoldur. İbrahimciler , Süleymancılar... Hepsi boş. Ne dinin kendisi , ne de inananların inancı böyle küçük şeylerle sorgulanamaz.
Tamam belki her gün ibadet etmiyoruz , sünnet yapmıyoruz , günâhkarız fakat dinimizin ne olduğunun , neye inandığımızın bilincinde olmalıyız. En azından kendi adıma söylüyorum , ben bilincindeyim.
Benim dinim ne çakma kemalist , polis/asker düşmanı teröristlere ne de yolundan sapmış araplara ( ülkemizde de var ) oyuncak olmamalı.
Önce Tanrı sonra Peygamber Efendimiz en son da ülkemin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e saygım sonsuz !
Arada kalan atalarımın da farkındayım elbette ( Osmanlı , Selçuklu vs. ).
+1 Yani allah niye bizim üstad, reis dememizle ilgilensin ki?
aradayım bende bilmiyorum.(boş konu kavga çıkacak rez)
Kavga çıkacak inanç herkesin kişisel fikri görüşüdür.Merak etmeniz niye acaba