Neler Yeni

Forza Horizon 4 oynarken bir anda bilgisayar donuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gürkan Akbulut
Forza Horizon 4 oynarken bir anda bilgisayar donuyor, pcyi yeniden başatınca düzeliyor ve bunu 30-40 hatta 20 dakikada bir yaptığı oluyor bir kaç ay öncesine kadar yapmıyordu
sistemim:
r3 3200g (overclocklayıp giriyorum)
4.2 gb 3200mhz
hdd'de kurulu oyun

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,037
İsim
Arda
r5 3400g sahibiyim bu problemi bende yaşıyorum. APU lar biraz fazla voltaj çektiği için PSU'nda iyi değilse sistem yeteri kadar güç alamıyor ve sistem donup kalıyor. Bu sorunu işlemciyi belli bir frekansa kitleyip biraz voltaj düşürerek çözebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Gürkan Akbulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
r5 3400g sahibiyim bu problemi bende yaşıyorum. APU lar biraz fazla voltaj çektiği için PSU'nda iyi değilse sistem yeteri kadar güç alamıyor ve sistem donup kalıyor. Bu sorunu işlemciyi belli bir frekansa kitleyip biraz voltaj düşürerek çözebilirsin.
psum 600w cooler master overclockla 4.0ghz sabit kullanıyorum vegayıda 1700mhz a çekiyorum bi videodan izlemiştim ama voltajları pek anlamıyorum istersen ryzen boosttan ayarlarını atabilirim yanlış bir şey varsa soylermısın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekler

• resim_2021-07-30_182927.png
    resim_2021-07-30_182927.png
    182.8 KB · Hit: 40
Son düzenleme:

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,037
İsim
Arda
psum 600w cooler master overclockla 4.0ghz sabit kullanıyorum vegayıda 1700mhz a çekiyorum bi videodan izlemiştim ama voltajları pek anlamıyorum istersen ryzen boosttan ayarlarını atabilirim yanlış bir şey varsa soylermısın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Vega'a overclock yapmanızı tavsiye etmiyorum çok bir FPS etkisi bırakmıyor + olarak sürekli ayarladığınız MHz de çalışıyor eğer normal bir şekilde bırakırsanız boşta veya çok kullanmadığınız zaman 200MHz ye kadar düşer daha uzun ömürlü kullanmış olursunuz. Ve 4GHz overclock sayılmıyor işlemcinizin boost frekansı 4.0GHz 4'ü geçerseniz overclock yapmış sayılırsınız.

1- Overclock yaptığınız Vega'nın frekanslarını eski haline getirin.
2- İşlemcinizi 4GHz değilde 3.9GHz olarak sabitleyin
Mümkünse Ryzen Master değil de bu işlemleri BIOS üzerinden yapın daha etkili olacaktır. (en azından ben bu şekilde çözdüm)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,852
Üyeler
159,685
Son üye
Kefoo
Top Bottom