Neler Yeni

FPS Drop İşlemci Sıcaklığı R5 2600 GTX 1060 6GB

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arif Emre Kartal
Videoda görüldüğü gibi Warzonede FPS drop yiyorum. İşlemci Termal macunumu daha yeni değiştirdim buna rağmen işlemci sıcaklığım 80 dereceyi buluyor. Sürücülerim ve Windowsum güncel.
Sistem özelliklerim ;
Anakart: GIGABYTE B450M S2H
İşlemci: R5 2600 (Stok soğutucu)
Ekran Kartı: MSI GTX 1060 6GB
İşletim Sistemi: Windows 11

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,365
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Disk sağlığını kontrol ettiniz mi hocam?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Burhan Bey
Stok soğutucu ile o sıcaklıları görmen normal. Ayrıca " FPS drop yiyorum" derken ben çok ciddi bir sorun göremedim. Online ve hareketli oyunlarda sahneye göre FPS de değişimler olur. Furkmark testi yapıp video atma şansın var mı? Daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Arif Emre Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stok soğutucu ile o sıcaklıları görmen normal. Ayrıca " FPS drop yiyorum" derken ben çok ciddi bir sorun göremedim. Online ve hareketli oyunlarda sahneye göre FPS de değişimler olur. Furkmark testi yapıp video atma şansın var mı? Daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Ekran görüntüsü 2024-06-09 184520.png
FurMark2.0 Screenshot 2024.06.09 - 18.44.28.42.jpg

Furkmark test sonuçlarım bu şekilde.
İşlemci soğutucumu güncellersem oyunlardaki performansımda artış olur mu peki hocam ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Disk sağlığını kontrol ettiniz mi hocam?
Kingston M2 SSD taktım hocam daha yeni bir problem olacağını düşünmüyorum.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Burhan Bey
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Furkmark test sonuçlarım bu şekilde.
İşlemci soğutucumu güncellersem oyunlardaki performansımda artış olur mu peki hocam ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kingston M2 SSD taktım hocam daha yeni bir problem olacağını düşünmüyorum.
Evet, paylaşım için teşekkürler. Ekran kartın gayet sağlıklı çalışıyor, FPS değerlerinde stabil, gerçi test sadece 1,30 dakika çalışmış ama biraz daha uzun test et ve FPS değerlerini takip et.
İlk attığın videoda işlemci kullanımın ara ara %80-85 leri görüyor, bu da FPS nin ciddi dalgalanmasına sebep oluyor olabilir. Soğutucu, işlemci sıcaklığını biraz düşürebilir ama kayda değer bir performans artışı bekleme. Yavaştan bi sistem güncellemesi yapabilirsin, işlemci ve ekran kartı için söylüyorum.

Top Bottom