FPS DROP

Reaksiyon skoru
0
Intel i5 6400 2.70 GHz CPU
AMD Sapphire R9 380 4GB GPU
1 TB TOSHIBA DT01ACA100 HDD (SSD Yok)
GA-H110M-S2 Motherboard

8GB HyperX Fury DDR4 2400MHz

Şu sistemle her oyunda olmasa çoğu yeni çıkan oyunlarda oynanmayacak derecede fps drop sıkıntım var bazen eski oyunlarda bile sıkıntı yaşadığım oluyor işlemci hızım oyun oynarken 3 ila 3 20 ghz arasında takılıyor çok düşmüyor ancak ona rağmen fps dropları yaşıyorum özellikle first person shooterlarda ateş ederken veya herhangi bir aksiyona girerken sizce sebebi nedir

Büyük ihtimalle Ram yetersizliğinden kaynaklanıyor. Günümüzde minimum 16gb şart haline geldi. Daha detaylı öğrenmek için MSI Afterburner indirip drop yaşadığın oyunda değerleri takip etmen iyi olacaktır.

afterburner var nası anlayacağım ramde sıkıntı olup olmadığını

Sıkıntı yaşadığın oyunları oynarken drop girdiği anlarda verilere bak kullanımlara bak mesela ram kullanımın 8e yakın 7 küsür seviyelerinde ise muhtemelen ramin yetmiyor demek

Sıkıntı yaşadığın oyun nedir?

R6 da vardı Vulkana geçince sıkıntı olmadı Rustta oluyor bannerlorddan zaten bahsetmiyorum bile şu sıralar çok saçma bir şekilde lolde bile olduğunu görüyorum pubg oynanamayacak derecede kötü daha birsürü oyun var aklıma gelmeyen

Değerlerini ss alıp atarsan daha iyi olur. Hatta video imkanın varsa çok daha iyi olur. Diğer arkadaşlar da görüp yardımcı olurlar.

Yaptığın Windows updateler problem yaratmış olabilir veya ram sıkıntı yaratıyor olabilir dendiği gibi hatta belki en son kurduğun driverlar sıkıntılıdır eski sürümlerini kurmayı dene

Driverların güncel olmayabilir
ya şöyle söyleyeyim rusttan örnek vereyim mapte gezerken ara sıra 1 2 saniyelik 20-30 fps düşüyor çok olmuyor ama birisi yakınımdayken ona ok attığımda ateş ettiğimde filan oyun 2 3 saniye donuyor geri geldiğinde ölmüş oluyorum pubg yüklü değil ama oynanamayacak derecede düşüp artıyor öyle söyleyeyim ateş edince direk donuyor

ya şöyle söyleyeyim rusttan örnek vereyim mapte gezerken ara sıra 1 2 saniyelik 20-30 fps düşüyor çok olmuyor ama birisi yakınımdayken ona ok attığımda ateş ettiğimde filan oyun 2 3 saniye donuyor geri geldiğinde ölmüş oluyorum pubg yüklü değil ama oynanamayacak derecede düşüp artıyor öyle söyleyeyim ateş edince direk donuyor

Harddiskinin durumu ne? Ondan kaynaklı da olabilir. Crystaldiskinfo ve hd tune adlı programlardan bakabilirsin. Değerleri atmadığın sürece bizi ve kendini bilinmezliğe sürüyorsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Harddiskinin durumu ne? Ondan kaynaklı da olabilir. Crystaldiskinfo ve hd tune adlı programlardan bakabilirsin. Değerleri atmadığın sürece bizi ve kendini bilinmezliğe sürüyorsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu gün içerisinde testleri yapıp atıcam

Geri