Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum var ve bunun bir çözümünü bulamadığım için buraya sormak istiyorum. Ben Valorant'ta poligonda 150 fps alıyorum ama normal rekabetçi maçta 200 fps alıyorum . Fortnite Performans modunda(kötü pcler için yapılmış pc gereksinimi az olan bir mod) normal maçta 120-150 arası fps alıyorum ama DirectX 12 moduna geçince(yine düşük ayarlar)fps daha yüksek oluyor 170 civarı fps alıyorum ve bunun altına düşmüyor çok nadir düşüyor ki bu yine kötü bence çünkü bilgisayarımın normalde daha yüksek performans vermesi gerektiğini düşünüyorum ama şuan anlatmak istediğim bu değil. Şimdi benim Valorant'ta poligonda daha yüksek fps almam gerekmiyor mu ? Çünkü orda teksin ve hani harita diye bir şey yok sadece alıştırma açıkçası ben sorunun işlemcide olduğunu düşünüyorum.
175fps aldığım DirectX 12 modundan düşük ayarlar. 132 fps aldığım fotoğraf performans modundan yine düşük ayarlar. Ve bir şey daha sormak istiyorum fotoğraflarda gördüğünüz gibi CPU kullanımı %90 civarlarında bu normal mi ? Açıkçası bana çok geldi. Yani demek istediğim oyunlarda daha iyi fps almam gereken yerlerde daha kötü fps alıyorum ve CPU kullanımı çok fazla. Bunun sebebi tahminimce işlemcinin 6 core 6 thread olmasındandır ama bundan da emin değilim.
SİSTEMİM:
Ryzen 5 3500
Asus B450M-K2
Gskill 8x2 3200 Mhz ram
Asus TUF 3 5600XT EVO
Thermaltake V200 TG 600W 80+
Seagate 480 gb SSD
!(Konuya acil yazma sebebim Hepsiburada'da 2500 tk üstü 250 tl indirim var ve indirimin bitmesine az kaldı eğer sorun işlemcideyse o 5600x alacağım)!
175fps aldığım DirectX 12 modundan düşük ayarlar. 132 fps aldığım fotoğraf performans modundan yine düşük ayarlar. Ve bir şey daha sormak istiyorum fotoğraflarda gördüğünüz gibi CPU kullanımı %90 civarlarında bu normal mi ? Açıkçası bana çok geldi. Yani demek istediğim oyunlarda daha iyi fps almam gereken yerlerde daha kötü fps alıyorum ve CPU kullanımı çok fazla. Bunun sebebi tahminimce işlemcinin 6 core 6 thread olmasındandır ama bundan da emin değilim.
SİSTEMİM:
Ryzen 5 3500
Asus B450M-K2
Gskill 8x2 3200 Mhz ram
Asus TUF 3 5600XT EVO
Thermaltake V200 TG 600W 80+
Seagate 480 gb SSD
!(Konuya acil yazma sebebim Hepsiburada'da 2500 tk üstü 250 tl indirim var ve indirimin bitmesine az kaldı eğer sorun işlemcideyse o 5600x alacağım)!