Neler Yeni

Çözüldü✓ FPS'im Anlamsızca Düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barış
Herkese iyi forumlar, yeni üye oldum ve umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Öncelikle sistem özelliklerimi belirteyim;
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 (Stok soğutucu ile kullanıyorum)
Ekran Kartı: GIGABYTE AMD RX 5600 XT 6 GB
RAM: G.Skill Ripjaws 16 GB 3200 Mhz DDR4
Anakart: ASRock A520M-HVS
SSD 1: Lexar NM620 M.2 512 GB (3500 Okuma - 2400 Yazma / Sistem bu SSD'ye kurulu)
SSD 2: KIOXIA 960 GB (555 Okuma - 540 Yazma)
PSU: Gameforce 750w 80+ Bronze
Monitör: Samsung Odysses 24" 144 HZ LS24AG300NRXUF
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro 23H2
NOT: Ekran kartı, PSU ve kasa 2. el, geri kalan parçaların hepsini sıfır olarak aldım. Ekran kartında 5 aydır henüz bir problem yaşamadım, PSU arkadaşımın akrabasından aldım sadece 1 kere kullanmış onda da bir problem yaşamadım, kasayıda arkadaşımdan aldım.

Şimdi sorunum şu: CS2'de ortalama 250-260 FPS alıyordum lakin son 1 haftadır anlamadığım şekilde 100-150 civarı FPS kaybım var. Oyun içinde 200 ile 350 FPS arası geziniyordum. Aynı şekilde Bannerlord'da da 1000vs1000 olmadığı sürece Çok Yüksek ayarlarda oynarken kolay kolay herhangi bir FPS kaybım yoktu ayrıca görüntü anlam veremediğim şekilde kötü, ekstra olarak belirtmem gerekirse oyun belli bir süreden sonra savaşlara girerken çöküp duruyordu delirmiştim, çözümünüde heryeri talan etsemde bulamadım. GTA 5'i, FXAA ve MSAA 8x de olmak üzere tamamen en yüksek ayarlarda 45 ile 90 fps arası rahatlıkla oynarken CS2'de son 1 haftadır böyle olması ve Bannerlord'da görüntünün anlamsızca kötü olmasını normale nazaran onda da düşük FPS almamı anlamlandıramadım.

Bu arada gereksiz bulduğum ufak tefek bir çok şeyi kapattım Windows'la gelen misal yapay zekası vardı onun gibi. Win10 olarak da kullandım sistemi onda problem yoktu, Win11 e geçtim 1-1,5 aydır herhangi bir sorunum yoktu. Özellikle belirtmem gerekirse ekran kartımın 24.3.1 driver sürümünü kullanıyorum. Gelen son 2-3 driver güncellemesi tüm ayarlarım aynı olsa dahi oldukça ani drop ve FPS kaybına sebebiyet veriyor.
BIOS sürümüm de P3.50 yani son sürümdür. Ramlerim 3200 Mhz'dedir. Chipset driverı ve Windows'un tüm dirverları hiçbir şey yüklenmeden önce kurulmuştur.

Ekran Kartı ve oyun içi ayarlarım (SAM ve Freesync Açık);

Ekran Kartı 1.png

Ekran Kartı 2.png

20240827175955_1.jpg
20240827180004_1.jpg

20240827180012_1.jpg

Cs2 de benim de fps yerlerde, oyunla alakalı olabilir mi?

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Volkan
Herkese iyi forumlar, yeni üye oldum ve umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Öncelikle sistem özelliklerimi belirteyim;
SSD 1: Lexar NM620 M.2 512 GB (3500 Okuma - 2400 Yazma / Sistem bu SSD'ye kurulu)
NOT: Ekran kartı, PSU ve kasa 2. el, geri kalan parçaların hepsini sıfır olarak aldım. Ekran kartında 5 aydır henüz bir problem yaşamadım, PSU arkadaşımın akrabasından aldım sadece 1 kere kullanmış onda da bir problem yaşamadım, kasayıda arkadaşımdan aldım.

Şimdi sorunum şu: CS2'de ortalama 250-260 FPS alıyordum lakin son 1 haftadır anlamadığım şekilde 100-150 civarı FPS kaybım var. Oyun içinde 200 ile 350 FPS arası geziniyordum. Aynı şekilde Bannerlord'da da 1000vs1000 olmadığı sürece Çok Yüksek ayarlarda oynarken kolay kolay herhangi bir FPS kaybım yoktu ayrıca görüntü anlam veremediğim şekilde kötü, ekstra olarak belirtmem gerekirse oyun belli bir süreden sonra savaşlara girerken çöküp duruyordu delirmiştim, çözümünüde heryeri talan etsemde bulamadım. GTA 5'i, FXAA ve MSAA 8x de olmak üzere tamamen en yüksek ayarlarda 45 ile 90 fps arası rahatlıkla oynarken CS2'de son 1 haftadır böyle olması ve Bannerlord'da görüntünün anlamsızca kötü olmasını normale nazaran onda da düşük FPS almamı anlamlandıramadım.

Bu arada gereksiz bulduğum ufak tefek bir çok şeyi kapattım Windows'la gelen misal yapay zekası vardı onun gibi. Win10 olarak da kullandım sistemi onda problem yoktu, Win11 e geçtim 1-1,5 aydır herhangi bir sorunum yoktu. Özellikle belirtmem gerekirse ekran kartımın 24.3.1 driver sürümünü kullanıyorum. Gelen son 2-3 driver güncellemesi tüm ayarlarım aynı olsa dahi oldukça ani drop ve FPS kaybına sebebiyet veriyor.
BIOS sürümüm de P3.50 yani son sürümdür. Ramlerim 3200 Mhz'dedir. Chipset driverı ve Windows'un tüm dirverları hiçbir şey yüklenmeden önce kurulmuştur.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Aslında her şeyde bir anlam vardır
Aslında anlamsız olanlar insanlardır yada anlam katamayan insanlardır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bu arada bende de drop oluyor oyundan kaynaklı sanırım aynısı valorantta da var o yüzden oynamıyorum bilgisayarımda sorun var diyede beynimi darlamıyorum

nydachles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Alper GÖK
Oyunu neden 1080x1080 oynuyorsunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barış
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında her şeyde bir anlam vardır
Aslında anlamsız olanlar insanlardır yada anlam katamayan insanlardır

Bu arada bende de drop oluyor oyundan kaynaklı sanırım aynısı valorantta da var o yüzden oynamıyorum bilgisayarımda sorun var diyede beynimi darlamıyorum
Ben drop ya da herhangi bir problem yaşamıyorum, bariz bir şekilde gözle görülür yüksek bir FPS kaybı söz konusu ve tek yaşadığım problem bu. Hatta gittim son sürüm olan ekran kartı driverını dahi kurdum önce ki driverı DDU ile kaldırıp, gene aynısı...

nydachles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Alper GÖK
Sıcaklık değerlerine baktınız mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barış
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunu neden 1080x1080 oynuyorsunuz?
Sıcaklık değerlerine baktınız mı?
İlk soruna gelecek olursam: Malum FPS oyunu olduğundan ötürü, adamları daha dolgun ve geniş görebilmem için müthiş bir çözünürlük. Bu çözünürlükte de oynayan bir çok oyuncu mevcut.
İkicini soru ise: Ekran Kartım ve İşlemcim 60-75 dereceler arasında geziniyor oyun içerisinde. Ancak şöyle bir şey söz konusu zaten mantıken, GTA 5'i bahsettiğim ayarlarda oynarken sıcaklığının daha da arttığını kasaya elimle dokununca hissediyorum lakin herhangi bir FPS kaybım yok 2-3 saat boyunca oynasam bile.

nydachles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Alper GÖK
İlk soruna gelecek olursam: Malum FPS oyunu olduğundan ötürü, adamları daha dolgun ve geniş görebilmem için müthiş bir çözünürlük. Bu çözünürlükte de oynayan bir çok oyuncu mevcut.
Bunu tamamen merakımdan sordum ama teşekkürler yanıtın için anladım şimdi.

GTA 5'i bahsettiğim ayarlarda oynarken sıcaklığının daha da arttığını kasaya elimle dokununca hissediyorum lakin herhangi bir FPS kaybım yok 2-3 saat boyunca oynasam bile.
Peki CounterStrike-2'de hiç sıfırlamaya gittiniz mi veyahut oyunu silip yeniden yüklemeyi denediniz mi? Bir de oyununuz HDD'de mi kurulu? (olduğu belirtilmemiş tahmin)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barış
Birçok sıkıntı yaşayan var fps konusunda gta5 de sorun yapmayan bilgisayar cs de niye yapsın :) Muhtemelen oyunla alakalı
Şayet oyunla alakalı ise umarım en kısa sürede çözülür bu durum :(.

Bunu tamamen merakımdan sordum ama teşekkürler yanıtın için anladım şimdi.

Peki CounterStrike-2'de hiç sıfırlamaya gittiniz mi veyahut oyunu silip yeniden yüklemeyi denediniz mi? Bir de oyununuz HDD'de mi kurulu? (olduğu belirtilmemiş tahmin)
Rica ederim.
Oyun sistemin kurulu olduğu M.2 SSD'ye kurulu. Oyun dosyaların bütünlüğünü doğrulama yaptım ama değişen bir şey olmadı. Diğer çözünürlükleri denedim ve grafik ayarlarını da değiştirdim ama sonuç gene aynı oldu.

nydachles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Alper GÖK
Oyun sistemin kurulu olduğu M.2 SSD'ye kurulu. Oyun dosyaların bütünlüğünü doğrulama yaptım ama değişen bir şey olmadı. Diğer çözünürlükleri denedim ve grafik ayarlarını da değiştirdim ama sonuç gene aynı oldu.
Sıfırdan kurulum denendi mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,058
Üyeler
159,437
Son üye
MoonAroma
Top Bottom