Neler Yeni

Fransızca mı Almanca mı okumalıyım?

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,135
İsim
Abdullah Aydoğdu
Fransızca öğrenildiğinde İspanyolcayı öğrenmek biraz kolaylaşıyormuş. İkisi de Latin dili olduğundan biraz benzerlik taşıyorlarmış.
Bu Doğru mu?
Üniversite tercihlerinde Almanca veya Fransızca yazacağım. Sizce hangisini okumak daha mantıklı?
Türkiye'de yaşayıp dayısı Almancı olan Türkler de Almanca bölümlerini seçebileceğinden, onlarla yarışmam zor olur diye düşünüyorum.
Mesela dayısı Almanya'da yaşayan birisi her yıl Almanya'ya gezmeye gidiyordur. Almancası benimkinden daha iyi olur. İkimiz de aynı bölümden mezun olduğumuzda onun Almancası daha iyi olacağından iş bulabilirken ben bulamayabilirim. Saçma bir düşünce mi sizce?

Fransızca bilen birinin İspanyolca öğrenmesi kolaylaşır mı?
Kolaylaşır diyen de var, ikisi alakasız diller diyen de.

Son düzenleme:

BALANCE

80+ Bronze
Fransızca öğrenildiğinde İspanyolcayı öğrenmek biraz kolaylaşıyormuş. İkisi de Latin dili olduğundan biraz benzerlik taşıyorlarmış.
Bu Doğru mu?
Üniversite tercihlerinde Almanca veya Fransızca yazacağım. Sizce hangisini okumak daha mantıklı?
Türkiye'de yaşayıp dayısı Almancı olan Türkler de Almanca bölümlerini seçebileceğinden, onlarla yarışmam zor olur diye düşünüyorum.
Mesela dayısı Almanya'da yaşayan birisi her yıl Almanya'ya gezmeye gidiyordur. Almancası benimkinden daha iyi olur. İkimiz de aynı bölümden mezun olduğumuzda onun Almancası daha iyi olacağından iş bulabilirken ben bulamayabilirim. Saçma bir düşünce mi sizce?

Fransızca ve İspanyolca Latin dillerdir. Fransızca bilen birinin İspanyolca öğrenmesi kolaylaşır mı?
Fransızca derim. Almanca dili çok kaba ve düz

BeKo'O

80+ Silver
Ben sana güveniyorum sen hepsini öğrenebilirsin :D Bu aradan ben fransızca ve ispanyolca öğrenirdim (ikisini birden) almanca gereksiz ve kaba bir dil, en azından ileriki yaşlarınızda öğrenirsiniz şimdi değil.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,135
İsim
Abdullah Aydoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fransızca derim. Almanca dili çok kaba ve düz
Dilin kabalığı veya narinliği umurumda değil. Meslek hayatında hangisi daha çok işime yarar? Hangisinde meslek sahibi olabilirim?
Merak ettiklerim bunlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sana güveniyorum sen hepsini öğrenebilirsin :D Bu aradan ben fransızca ve ispanyolca öğrenirdim (ikisini birden) almanca gereksiz ve kaba bir dil, en azından ileriki yaşlarınızda öğrenirsiniz şimdi değil.
Gereksiz dediğiniz dili konuşan Almanya, en zengin ülkelerden birisi.

HüseyinG

80+ Bronze
Bu Doğru mu?

Fransızca ve İspanyolca Latin dillerdir. Fransızca bilen birinin İspanyolca öğrenmesi kolaylaşır mı?
100-150 sene önce yaşasan fransızca derdim ama şu an almanca daha mantıklı

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
100-150 sene önce yaşasan fransızca derdim ama şu an almanca daha mantıklı
Bence Fransızca Daha Mantıklı , Almancayı Kullanan Çok Az Ülke Var ,
Ama Fransızcayı Kullanan Bir Sürü Eski Fransız Kolonisi var.
Kullanan Nüfus Çok Yüksek. Bence Fransızca Daha Mantıklı.

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
Bu Doğru mu?

Almanca kesinlikle Almanya mühendislikte dünya birincisi Avusturya ve Almanya da yüksek yapabilirsin hatta belge alırsan orada mühendis olabilirsin ben tercihimi almancadan yaptım tek sıkıntısı der die das ama o fransizcada da var ve İspanyolca ile fransizcanin zerre alakası yok ama İspanyolca ile İtalyanca çok benzer

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,135
İsim
Abdullah Aydoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Almanca kesinlikle Almanya mühendislikte dünya birincisi Avusturya ve Almanya da yüksek yapabilirsin hatta belge alırsan orada mühendis olabilirsin ben tercihimi almancadan yaptım tek sıkıntısı der die das ama o fransizcada da var ve İspanyolca ile fransizcanin zerre alakası yok ama İspanyolca ile İtalyanca çok benzer
Ancak ben mühendis olmayacağım ki. Matematikte başarısızım. Fransızca ile İspanyolcanın hiçbir alakası yok mu diyorsunuz?
Bazıları Fransızcadan sonra İspanyolcayı öğrenmek kolaylaşıyor diyorlar da.

Beter Ali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
Ancak ben mühendis olmayacağım ki. Matematikte başarısızım. Fransızca ile İspanyolcanın hiçbir alakası yok mu diyorsunuz?
Bazıları Fransızcadan sonra İspanyolcayı öğrenmek kolaylaşıyor diyorlar da.
İngilizce biliyorsan çok rahat öğrenirsin İspanyolca merak etme çok kolay bir dil ingilizceden biraz daha zor o kadar (İspanyolca dan bahsediyorum) ve evet hiç bir alakası yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

İspanyolca ogrenirsen italyancayi da öğrenirsin neredeyse aynilar

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Türkiyede fransadan çok almanların yatırımı fazla diye biliyorum. En basitinden araç fabrikaları vs. O yüzden almanca tercih et derim. Öğrenmesi de zor değil. Lisede gördüğüm bir dil az çok hala hatırlıyorum. Tek zorlanacağın şey nesnelerin önüme gelen das ve der ekleri. Bunların hiçbir kuralı yok maalesef o yüzden ezber. Ama onun dışında kolay bence.

Top Bottom