Neler Yeni

Fransızca mı Almanca mı okumalıyım?

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Fransızca öğrenildiğinde İspanyolcayı öğrenmek biraz kolaylaşıyormuş. İkisi de Latin dili olduğundan biraz benzerlik taşıyorlarmış.
Bu Doğru mu?
Üniversite tercihlerinde Almanca veya Fransızca yazacağım. Sizce hangisini okumak daha mantıklı?
Türkiye'de yaşayıp dayısı Almancı olan Türkler de Almanca bölümlerini seçebileceğinden, onlarla yarışmam zor olur diye düşünüyorum.
Mesela dayısı Almanya'da yaşayan birisi her yıl Almanya'ya gezmeye gidiyordur. Almancası benimkinden daha iyi olur. İkimiz de aynı bölümden mezun olduğumuzda onun Almancası daha iyi olacağından iş bulabilirken ben bulamayabilirim. Saçma bir düşünce mi sizce?

Fransızca ve İspanyolca Latin dillerdir. Fransızca bilen birinin İspanyolca öğrenmesi kolaylaşır mı?
Kolaylaşır diyen de var, ikisi alakasız diller diyen de.
meslek için ise ALMANCA kesinlikle.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,178
İsim
Abdullah Aydoğdu
Hala çok kararsızım... Tercihler başladı ben hala düşünüyorum.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,178
İsim
Abdullah Aydoğdu
Arkadaşlar dilin narinliği, güzelliği umurumda değil dediğim gibi.

Neden Almanca veya Fransızca seçmem gerektiğini de açıklarsanız mutlu olurum.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
İkisini de aynı anda öğrensen olmuyor mu?

Almanyanın imkanları bana göre daha iyi.

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Fransızca öğrenildiğinde İspanyolcayı öğrenmek biraz kolaylaşıyormuş. İkisi de Latin dili olduğundan biraz benzerlik taşıyorlarmış.
Bu Doğru mu?
Üniversite tercihlerinde Almanca veya Fransızca yazacağım. Sizce hangisini okumak daha mantıklı?
Türkiye'de yaşayıp dayısı Almancı olan Türkler de Almanca bölümlerini seçebileceğinden, onlarla yarışmam zor olur diye düşünüyorum.
Mesela dayısı Almanya'da yaşayan birisi her yıl Almanya'ya gezmeye gidiyordur. Almancası benimkinden daha iyi olur. İkimiz de aynı bölümden mezun olduğumuzda onun Almancası daha iyi olacağından iş bulabilirken ben bulamayabilirim. Saçma bir düşünce mi sizce?

Fransızca bilen birinin İspanyolca öğrenmesi kolaylaşır mı?
Fransızca oku bence Almanca'yı Almanlardan başka kimse konuşmuyor.

Mellow_.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Azad Altun
Bu Doğru mu?

Fransızca bilen birinin İspanyolca öğrenmesi kolaylaşır mı?
almanca daha mantıklı knk

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Kesinlikle almanca şüphesiz yani. Hem iş hayatında çok çok daha işine yarar hem fransızcaya kıyasla çok daha kolay. Fransızca vs. işine yarıyacağı yer yurt dışı tatili almanca ise çok daha değerli bence.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,178
İsim
Abdullah Aydoğdu
İkisini de aynı anda öğrensen olmuyor mu?
Fransızca bölüm seçersem, İspanyolca gibi diğer Latin dillerini öğrenirim aynı anda. Benzer oldukları için daha kolay olacaktır.
Yanına Almanca öğrenmeye çalışırsam, 5 yılda hiçbir şey öğrenemeden mezun olmuş olurum. :D

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Fransızca bölüm seçersem, İspanyolca gibi diğer Latin dillerini öğrenirim aynı anda. Benzer oldukları için daha kolay olacaktır.
Yanına Almanca öğrenmeye çalışırsam, 5 yılda hiçbir şey öğrenemeden mezun olmuş olurum. :D
İspanyolcayı her türlü öğrenebilirsin.

Almanca bölümünde diğer dilleri seçemiyormusun.

Zaten ingilizceyi iyi bir şekilde biliyorsan Almanca ve İspanyolcayı öğrenmen ekstra olarak koylaşıyor.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,398
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Sen neden dil öğreniyorsun ve hangi bölümü okuyorsun

Top Bottom