Neler Yeni

FreeDOS Laptop Alınır Mı?

Solveig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Günay
Merhaba arkadaşlar laptoptan hiç anlamıyorum bir arkadaşım teknik bilgim olduğu için bana soruyor kendisi bir laptop alacak. Sorum şu FreeDOS bir laptop alacağız içerisine internette satılan güvenilir lisans sitelerinden işletim sistemi alıp yoluna bakacak. Ama bu ileride teknik serviste garantiden olmasına sebep olabilir mi? Bu konuda onu pek ikna edemedim içerisinde orijinal işletim sistemi yüklü bir laptop almayı tercih ediyor fakat normalden 3 4 bin tl daha fazla vereceği için buna gerek olmadığını söyledim. Sizce ne yapılmalı?

Emsal

80+ Silver
Alcağınız laptop söyleyin hocam belki benzerinin Windows yüklü tavsiyesi veren olur

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,584
İsim
Hakanbey
Keye para bile vermene gerek yok Retail Kalıcı aktivasyonlar mevcut programsız

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Merhaba arkadaşlar laptoptan hiç anlamıyorum bir arkadaşım teknik bilgim olduğu için bana soruyor kendisi bir laptop alacak. Sorum şu FreeDOS bir laptop alacağız içerisine internette satılan güvenilir lisans sitelerinden işletim sistemi alıp yoluna bakacak. Ama bu ileride teknik serviste garantiden olmasına sebep olabilir mi? Bu konuda onu pek ikna edemedim içerisinde orijinal işletim sistemi yüklü bir laptop almayı tercih ediyor fakat normalden 3 4 bin TL daha fazla vereceği için buna gerek olmadığını söyledim. Sizce ne yapılmalı?

Ben freedos aldım, diğer bilgisayarımda hazırladığımı windows 11 kurulu USB yi direk takıp hemen kurdum windowsu, ardındanda CMD komut sisteminden hiç programsız ekstra key satın almadan windowsu orjinalleştirdim ki bence en güvenli yolu. Gerek yok windows almaya, serviside etkilemez. Servisler yazılımsal şeylere bakmaz.

Solveig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Günay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alcağınız laptop söyleyin hocam belki benzerinin Windows yüklü tavsiyesi veren olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben freedos aldım, diğer bilgisayarımda hazırladığımı windows 11 kurulu USB yi direk takıp hemen kurdum windowsu, ardındanda CMD komut sisteminden hiç programsız ekstra key satın almadan windowsu orjinalleştirdim ki bence en güvenli yolu. Gerek yok windows almaya, serviside etkilemez. Servisler yazılımsal şeylere bakmaz.
Teşekkürler hocam

Bir de excel word gibi şeyleri de kullanabilir emin değilim onlarla ilgili bir şey yapılmalı mı?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Teşekkürler hocam

Bir de excel word gibi şeyleri de kullanabilir emin değilim onlarla ilgili bir şey yapılmalı mı?

Windowsda hazır olarak gelen office 365 var ordan hesabına girerek hepsini kullanabilir google üzerinden.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,584
İsim
Hakanbey

Solveig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Günay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windowsda hazır olarak gelen office 365 var ordan hesabına girerek hepsini kullanabilir google üzerinden.
Teşekkürler adamı ikna edene kadar kendim emin olamadım böyle şeyleri bilmeme rağmen :D

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Teşekkürler adamı ikna edene kadar kendim emin olamadım böyle şeyleri bilmeme rağmen :D

Bilginden emin olduğun konuda, karşındaki yetkin biri değil ise. hiç tartışmaya girmemek lazım :D.

Solveig

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Günay
Bilginden emin olduğun konuda, karşındaki yetkin biri değil ise. hiç tartışmaya girmemek lazım :D.
Aynen öyle adam kafamı karıştırdı eşi de baskılayınca emin olamadım sorayım bari dedim :D

Emsal

80+ Silver
Şuna da göz atabilir

Farklı siteden alırsa da 27700 de var

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,584
İsim
Hakanbey
Hepsiburada iyi bir seçenek değil 3 ay değil 2 ay sonra ödemeli ve Hepsiburada limitin üzerinden ödeme yapıyorsun Taksit tarafında vade farkı koyuyor hiç mantıklı değil Trendyoldan al direk kredi kartına peşin fiyatına 6 taksit ve 2 ay ertelemeli yapıyor.

Top Bottom