Neler Yeni

Yardım Freedos Pc'ye Windows yükleme ve mavi logoda kalma hatası

DR.QWERTY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MEHMET AKİF TAŞ
Bütçe
5
Merhaba, yeni bir pc topladım. Msı anakartı takılı olan bilgisayara internetten Windows'un orjinal sayfasından flash belleğe windows 10 yükledim.
Bütün ayarlamaları yaptım ama windows kurulum aşamasında mavi logada kalıyor. Çok araştırdım ama bi çaresini hala bulamadım.
denediğim şeyler;
1. Flash belleği tekrardan sıfır windows yükleme dosyası oluşturma
2. Mavi ekranda uzun süre kendisine gelmesini beklemek (5 saat)
3. boot ayarlarından flash belleği en ön sıraya alma
4. 10 dan fazla tekrar tekrar kurmaya çalışmak
5. son çare başka bir flash'a Windows indirip deniyeceğim
BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN LÜTFEN YARDIMCI OLABİLİRMİ?

Ekler

• 3819e7f8-7930-4915-bb94-264a1a51d775.jpg
    3819e7f8-7930-4915-bb94-264a1a51d775.jpg
    19.6 KB · Hit: 34

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri
Merhaba, yeni bir pc topladım. Msı anakartı takılı olan bilgisayara internetten Windows'un orjinal sayfasından flash belleğe windows 10 yükledim.
Bütün ayarlamaları yaptım ama windows kurulum aşamasında mavi logada kalıyor. Çok araştırdım ama bi çaresini hala bulamadım.
denediğim şeyler;
1. Flash belleği tekrardan sıfır windows yükleme dosyası oluşturma
2. Mavi ekranda uzun süre kendisine gelmesini beklemek (5 saat)
3. boot ayarlarından flash belleği en ön sıraya alma
4. 10 dan fazla tekrar tekrar kurmaya çalışmak
5. son çare başka bir flash'a Windows indirip deniyeceğim
BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN LÜTFEN YARDIMCI OLABİLİRMİ?
biosta uefi mi ve uefi windows mu yazılı?
anakartın tüm slotlarını denedin mi? kurduğun disk sağlam mı?
diski biçimlendirdin mi?
kuruluma giderken shift f10 ile cmd açıp disk parta girin ve list disk yazın sonrasında kurmak istediğiniz diski seçip clear sonra clean sonra exit exit yapıp bir daha deneyin

DR.QWERTY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MEHMET AKİF TAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
diski biçimlendirdin mi?
kuruluma giderken shift f10 ile cmd açıp disk parta girin ve list disk yazın sonrasında kurmak istediğiniz diski seçip clear sonra clean sonra exit exit yapıp bir daha deneyin
BİOS UEFİ
PCYİ ZATEN BEN TOPLAMADIM VATANDAN ALDIM
YANİ AYARLAMALARI TOPLAYAN KİŞİ YAPTIĞINI SÖYLEDİ

R3b311i0n_01

80+ Bronze
silindi

Son düzenleme:

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
diski biçimlendirdin mi?
Uefi olmasa zaten yükleme kısmına gelmeden uyarı veriyo. Dur yolcu mbr olarak yğkleyemezsin bana gbt lazım veya tam tersi diyor.

Eğer flash bellek orjinal kendi aracısı üzerinden ise şaşıırtıcı bir şekilde 2 sistemde kurulum yapılabiliyor. Rufus üzerinden ise uğraştırıyor.

Yeni toplandığına göre uefi bir anakarta benziyor. İnternetten Windows 10 ISO dosyasını bularakWindows 10 ISO (aman diyeyim zıplamayın linke direk indirme başlatır) ile rufus üzerinden gbt olarak yazdır ve boot ederken uefi olanı seçin. Ve anakartın biosunda uefi modu olduğuna emin olun (uefi ve legacy aynı anda boot etme kapalı olsun ne olur ne olmaz) sadece uefi olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradan indirdikten sonra kurulum sayfası çıkması gerekiyor.

Bu arada flash bellek 16gb ise çok iyi olur. 8gb olanların bazıları tam 8 olmadığından kabul etmeyebiliyor.

DR.QWERTY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MEHMET AKİF TAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uefi olmasa zaten yükleme kısmına gelmeden uyarı veriyo. Dur yolcu mbr olarak yğkleyemezsin bana gbt lazım veya tam tersi diyor.

Eğer flash bellek orjinal kendi aracısı üzerinden ise şaşıırtıcı bir şekilde 2 sistemde kurulum yapılabiliyor. Rufus üzerinden ise uğraştırıyor.

Yeni toplandığına göre uefi bir anakarta benziyor. İnternetten Windows 10 ISO dosyasını bularakWindows 10 ISO (aman diyeyim zıplamayın linke direk indirme başlatır) ile rufus üzerinden gbt olarak yazdır ve boot ederken uefi olanı seçin. Ve anakartın biosunda uefi modu olduğuna emin olun (uefi ve legacy aynı anda boot etme kapalı olsun ne olur ne olmaz) sadece uefi olsun.

Bu arada flash bellek 16gb ise çok iyi olur. 8gb olanların bazıları tam 8 olmadığından kabul etmeyebiliyor.
Başka bir flash belleğe yükledim yine olmadı.
Şimdi sizin tavsiyenizi yapıyorum.

Ram'den olabilir. Çıkarıp silgi ile silip tekrar deneyin. Olmazsa Memtest86+ yazılı bir usb flash disk ile boot ederek test yapın.
bence bundan dolayı değildir zaten her şey sıfır ürün

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
Başka bir flash belleğe yükledim yine olmadı.
Şimdi sizin tavsiyenizi yapıyorum.

bence bundan dolayı değildir zaten her şey sıfır ürün
Ne olur, ne olmaz denemekte fayda var.

Hiren's Boot CD ile bad sector taraması yapmasını öneririm;

Kurulum: Boş bir flash belleği bilgisayara takın ve Rufus ile aşağıda vermiş olduğum dosyayı "DD Modu" ile yazdırın ve bilgisayarı yeniden başlatın ve Hiren's Boot CD'yi yüklediğiniz Flash belleği seçin.

Hiren's Boot CD: https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso

HDD Scan 3.3 yazılımını bulun ve çalıştırın. Ardında aşağıda vermiş olduğum yerden sabit diskinizi test edin.

Sonuçları bizimle paylaşın.

Screenshot_9.png

Son düzenleme:

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Hocam sizde bugün hep ramlerden şüpheleniyorsunuz. Ramler acaba size bir şey mi yaptı? Eğer rehin aldıysalar hemen kurtaralım. Bir mem test iyi gelir :kekw::kekw:

Hiren's Boot CD ile bad sector taraması yapmasını öneririm;

Kurulum: Boş bir flash belleği bilgisayara takın ve Rufus ile aşağıda vermiş olduğum dosyayı "DD" modun da yazdırın, bilgisayarı yeniden başlatın ve Hiren's Boot CD'yi yüklediğiniz Flash belleği seçin.

Hiren's Boot CD: https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso

HDD Scan 3.3 yazılımını bulun ve çalıştırın. Ardında aşağıda vermiş olduğum yerden sabit diskinizi test edin.

Sonuçları bizimle paylaşın.

Alıntıyı görüntüle
Hocam kurulum başlamadan önce zaten direk SSD HDD üzerine kuruluma başlamadığı için bunlar geçersiz oluyor. Bence sorun bunlarda değil. Bence bios güncellemesi önce denenebilir.

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
Hocam sizde bugün hep ramlerden şüpheleniyorsunuz. Ramler acaba size bir şey mi yaptı? Eğer rehin aldıysalar hemen kurtaralım. Bir mem test iyi gelir :kekw::kekw:

Hocam kurulum başlamadan önce zaten direk SSD HDD üzerine kuruluma başlamadığı için bunlar geçersiz oluyor. Bence sorun bunlarda değil. Bence bios güncellemesi önce denenebilir.
BIOS ile alakalı olacağını düşünmedim. Çünkü sistemin üzerinde gelen BIOS sürümleri fabrika çıkışlı, denenmiş sürümler.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
BIOS ile alakalı olacağını düşünmedim. Çünkü sistemin üzerinde gelen BIOS sürümleri fabrika çıkışlı, denenmiş sürümler.
Olabilir. Yinede denemekte fayda var. Çünkü flash bellek yolunu denetleyenler aşağı yukarı bios. Bu yüzden bakılmalı bence.

Eğer olmazsa ne olur ne olmaz linux mint kurarak onda bir sorun var mı bir bakılmalı. Eğer yoksa sorun işletim sisteminde olabilir.

Düşük bir ihtimal ama sen bakarsın. Geç oldu gözler bulanık puslu görmeye başladı artık. Ben kaçıyorum.

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
Olabilir. Yinede denemekte fayda var. Çünkü flash bellek yolunu denetleyenler aşağı yukarı bios. Bu yüzden bakılmalı bence.

Eğer olmazsa ne olur ne olmaz linux mint kurarak onda bir sorun var mı bir bakılmalı. Eğer yoksa sorun işletim sisteminde olabilir.

Düşük bir ihtimal ama sen bakarsın. Geç oldu gözler bulanık puslu görmeye başladı artık. Ben kaçıyorum.
Seviliyorsun <3

DR.QWERTY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MEHMET AKİF TAŞ

Hocam malesef olmadı masaüstüne windows ico dosyası indirdim. Rufus programı ile usb ye attım. Tekrardan mavi pencere çıkıyor. :/

Top Bottom