Neler Yeni

FreeSync ve G-Sync monitörler

Bahadir0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Bahadır
beyler şu iki şeyi anlatabilecek var mı düzgünce

kumanli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Furkan Kumanlı
Freesync amd ekran kartları ile gsync nvidia ekran kartları ile daha uyumlu diye biliyorum. Yanlışsa düzeltin lütfen

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,795
İsim
Eren Yeager
Yanlışım varsa şöyle diye biliyorum kısaca örnek vermem gerekirse monitöründe freesync var 144Hz ve AMD ekran kartına sahipsin oyunda 50FPS alıyorsun monitörde sana freesync sayesinde 50FPS gösteriyor ve görüntü de yırtılma olmuyor
G-Syncde bunun NVİDİA'daki hali diye biliyorum

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,055
İsim
Ömer
Steam
fieryz
İki teknolojide ekrandaki kırılmaları ve yırtılmaları önlüyor fakat FreeSync AMD için, G-Sync ise Nvidia için. Aralarındaki fark bu.
Ayrıca bu teknolojileri açmak input lagı, yani gecikmeyi arttırır. Rekabetçi oyunlarda açmanın pek bir mantığı olduğu söylenemez, hikayeli oyunlarda kullanmanız daha mantıklı olur.

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
FreeSync AMD ekran kartlarıyla uyumlu çalışarak ekran kartının verdiği FPS ile monitörün Hz değeri arasında fark olduğu zamanlarda -drop girdiğinde vs- yırtılmalarının önüne geçer.

G-Sync ise aynı durumu Nvidia kartlar ile yapar. Aralarındaki en önemli fark ise bence FreeSync'in yazılımsal olarak yapılması, GSync'in ise donanımsal olarak yapılması. Bu yüzden G-Sync monitörler ek donanım gerektiriyor ve daha pahalı oluyor.

Bazı FreeSync mobitörlerde de DP kablosu ile G-Sync kullanılabiliyor.

Bahadir0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Bahadır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şöyle bir soru daha sorayım nvidia ekran kartı ile free sync monitörde uyumsuzluk yaşanır mı

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Top Bottom