Freesync ve G-sync

Reaksiyon skoru
86
Arkadaşlar işlemcim Amd Ryzen 7 ve ekran kartım Gigabyte RTX2080 ve Freesync mi yoksa G-sync monitör mü tercih etmeliyim ?
Bu özellikler işlemci mi yoksa ekran kartı ile mi alakalı anlayamadım.
Benim tercih ettiğim monitör buydu. AOC 27" CQ27G2U 144Hz 1ms 2xHDMI DP QHD Freeysnc Curved Gaming Monitör
Freesync veya G-sync özelliklerinden yararlanabilecek miyim ? Freesync mı yoksa G-sync mi monitör tercih etmeliyim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu videoyu izleyebilrisiniz. Ayrıca fresync g sync ekran kartıyla alakalı bir şey. Amd ekran kartları fresync, nvidia ekran kartları g sync ile çalışır.

Gsync destekli monitörlere bakmıştım bi ara 1070 kullanırken fiyatları freesync olanlara göre çok pahalı bence gerek yok gsync almana paran çok değilse.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim G-Sync almam gerekiyor ama burdaki insanlar sistemden en iyi şekilde faydalanmam için 2K monitör almam gerektiğini söylediler. Ama gsync 2K monitörler inanılmaz pahalı. Ne yapmalıyım ? Freesync'ı nvidia için kullalnmaının bir yolu var mı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar işlemcim Amd Ryzen 7 ve ekran kartım Gigabyte RTX2080 ve Freesync mi yoksa G-sync monitör mü tercih etmeliyim ?
Benim tercih ettiğim monitör buydu. AOC 27" CQ27G2U 144Hz 1ms 2xHDMI DP QHD Freeysnc Curved Gaming Monitör
Freesync veya G-sync özelliklerinden yararlanabilecek miyim ? Freesync mı yoksa G-sync mi monitör tercih etmeliyim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Monitör yazılımsal olarak destek veriyorsa Gsync donanımlı monitör bakmana gerek yok. İkisi de temelde aynı şey zaten.
Çalışır.

Artık Free-SYNC'li hemen hemen bütün monitörler yazılımsal olarak G-SYNC de destekliyor. Büyük ihtimal bu da G-SYNC destekler.

Arkadaşlar şu iki videoyu izledim ve nvidia ile freesync çalışıyor anladığım kadarıyla , doğru mu ?

Geri