Fx 8300 alınır mı? , İyi midir ?

Nirvana

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,176
Merhaba sizlere fx 8300 deneyimim hakkında bir kaç bilgi vereceğim.
Fx 8300 uygun fiyata buldum almalımıyım diye sorulara tabii ki almalısın ama şunları göz önünde bulundurmalısın
1.Oc li almamaya bak işlemciler uzun süre ocli kullanıldığında tabiri caizse kömür oluyor
2.Ben bu işlemciyi aldım ama hangi ekran kartına kadar besliyor.
3. Aldığımda oc yapmak zorundamı kalacağım gibi soruları sormalısın
Ben aldığımda oc yapmaya gerek duymadım ama fazla ısınıyordu bir kez csgoda 80 dereceye kadar çıktıydı bu arada gtx 1050 ti ile kullandım hiçbir darboğaz söz konusu olmadan kullandım bu arada cs go girişte en yüksek 380 fps oyun ise ultra ayar 16x süzme filtreli olarak 210 fps aldığımı biliyorum fx serisi sıfır olarak bakacaksak 800-900 bandında değermi değmez ama ikinci el uyguna gelirse alın derim

Yararlı konu. Birde artık sıfır olarak satılmıyor maalesef o işlemci. Alacaklara önerim iyi bir macun ve soğutucu.

O işlemciyi almak yerine 350 tl ye ryzen 3 1300x alıp paranızı daha degerli halde kullanırsınız ddr3 sistem upgrade yada ddr3 sistem toplamak 1150 4670k 4690k 4770k 4790k dışında ölü yatırım olur.

O işlemciyi almak yerine 350 tl ye ryzen 3 1300x alıp paranızı daha degerli halde kullanırsınız ddr3 sistem upgrade yada ddr3 sistem toplamak 1150 4670k 4690k 4770k 4790k dışında ölü yatırım olur.
Konuya başlarken uyguna gelirse diye başladığımı görmüşsünüzdür umarım bu arafa intelin dediğiniz modellerini fx8300 ikinci el fiyatı aralığında bulunmadığını sizde biliyorsunuz hadi biri koydu diyelim bunun anakartıda anakart konusunda fx8300 e göre yine çok pahalı bir yatırım yapacak onlara yatırım yapacağına ryzene yatırım yapmak mantıklı değilmi

Konuya başlarken uyguna gelirse diye başladığımı görmüşsünüzdür umarım bu arafa intelin dediğiniz modellerini fx8300 ikinci el fiyatı aralığında bulunmadığını sizde biliyorsunuz hadi biri koydu diyelim bunun anakartıda anakart konusunda fx8300 e göre yine çok pahalı bir yatırım yapacak onlara yatırım yapacağına ryzene yatırım yapmak mantıklı değilmi
Elbette elinde hali hazırda bulunanlar için fena bi yatırım olmaz atıyorum elimde h81 vardır oc yapmıyacagımdır ama ryzen 5 2600 performansı istiyorumdur o zaman alırsın bi 4770 bakarsın yoluna .tabii ki her zaman en güncel parçalar ile sistem toplamak en iyisidir.

Elbette elinde hali hazırda bulunanlar için fena bi yatırım olmaz atıyorum elimde h81 vardır oc yapmıyacagımdır ama ryzen 5 2600 performansı istiyorumdur o zaman alırsın bi 4770 bakarsın yoluna .tabii ki her zaman en güncel parçalar ile sistem toplamak en iyisidir.
Tamam ben sizi anladım intel sevdalısınız bemde zaten intel kötüdür demedim dediğiniz işlemci sanırsam i7 i7yi seviyorum ama ryzen 2600 performansı istiyorsanız neden onu alıyorsunuz ikinci el fiyatları neredeyse aynı lütfen benim tavsiyem her görüşe her konuya muhalif olmayın ben intel kötü bir işlemci diye bir şey yazmadım siz 2.el fiyatı diğerinin sıfırına yakın olan bir işlemciyle karşılaştırma yapmanız ne kadar adil toplam bütçeye uygun bir sistemmi diye düşünmek gerekiyor cevap için teşekkür kalp kırmadan tartışma görüş alış verişi için tekrardan teşekkürler

Uzak durulması gereken seri, işlemci.

Isı problemini Tower tipi hava soğutmayla çözüyorsun(boşta 20 yükte 40 derece) 8320(95wTDP) sahibiyim işlemci hâlâ bende ancak anakart yandı bulamıyorum (m5a97 r2.0) başka sorunu yok işlemcinin ileri dönük işlemci değil ama günü kurtarır...

Isı problemini Tower tipi hava soğutmayla çözüyorsun(boşta 20 yükte 40 derece) 8320(95wTDP) sahibiyim işlemci hâlâ bende ancak anakart yandı bulamıyorum (m5a97 r2.0) başka sorunu yok işlemcinin ileri dönük işlemci değil ama günü kurtarır...
Anakart yandıysa sıkıntı yok gibi işlemci hata taş gibi ;)

FX=Drop 8 çekirdeğin özeti:
1585088899511.webp

Her görüş ve deneyim bizim için değerli tabi

Geri