Neler Yeni

FX 8350 Sistemimi Yükseltmek İçin Önerileriniz

ahmetugur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet uğur
Bütçe
5000
Arkadaşlar selamlar. Eski sistemimden bahsetmem lazım.
Anakart: Gigabyte 990fxa
İşlemci: AMD FX8350
Ram: Hyperx Fury DDR3 8GB x2
Ssd: Toshiba 960GB OCZ
Psu: Xigmatek X-Power 600w 80+

Ağırlıklı olarak oyun oynuyorum ve yükseltmek istiyorum. Güncel Fifa, Nba 2k, Cs:go, RDR gibi oyunları hali hazırda oynayabiliyorum ama performansını yükseltmek istiyorum.

Anakart işlemci ve ram üçlüsünü değiştirmek istiyorum. Bütçem parça parça alacağım için 4000-5000 TL'ye kadar alabilirim. Ankara'da olduğum için ikinci el piyasasını da garantili ürünler bularak kullanabilirim.

Sizce işlemci için Amd ile devam edip Ryzen serisini mi düşünmeliyim? Evet derseniz Ryzen 7 hangi serisini almalıyım? Kendinden fanlı vb durumlara hakim değilim.
Anakart için B450M S2H 3600 MHz(OC) düşündüm. Yeterli ya da fazla mıdır?
Ram için tabii ki ddr4 olarak Gskill 8gb Ripjaws V 3600MHz CL18 den 2 adet düşündüm. Sizce MHz değeri daha düşük olsa çok önem arz eder mi? Öneriniz nedir?

Fiyat performans peşindeyim. Öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar

melih abuaf

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Arkadaşlar selamlar. Eski sistemimden bahsetmem lazım.
Anakart: Gigabyte 990fxa
İşlemci: AMD FX8350
Ram: Hyperx Fury DDR3 8GB x2
Ssd: Toshiba 960GB OCZ
Psu: Xigmatek X-Power 600w 80+

Ağırlıklı olarak oyun oynuyorum ve yükseltmek istiyorum. Güncel Fifa, Nba 2k, Cs:go, RDR gibi oyunları hali hazırda oynayabiliyorum ama performansını yükseltmek istiyorum.

Anakart işlemci ve ram üçlüsünü değiştirmek istiyorum. Bütçem parça parça alacağım için 4000-5000 TL'ye kadar alabilirim. Ankara'da olduğum için ikinci el piyasasını da garantili ürünler bularak kullanabilirim.

Sizce işlemci için Amd ile devam edip Ryzen serisini mi düşünmeliyim? Evet derseniz Ryzen 7 hangi serisini almalıyım? Kendinden fanlı vb durumlara hakim değilim.
Anakart için B450M S2H 3600 MHz(OC) düşündüm. Yeterli ya da fazla mıdır?
Ram için tabii ki ddr4 olarak Gskill 8gb Ripjaws V 3600MHz CL18 den 2 adet düşündüm. Sizce MHz değeri daha düşük olsa çok önem arz eder mi? Öneriniz nedir?

Fiyat performans peşindeyim. Öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar
bütçen var direk yeni sistem al

melih abuaf

80+ Gold
En İyi Cevap
6

2 tane

Mesaj otomatik birleştirildi:

2 tane

bunları düşünebilirsiniz ama 970 in yanına 3600x takmak ne kadar mantıklı bilemiyorum

ahmetugur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ahmet uğur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

2 tane

Mesaj otomatik birleştirildi:

bunları düşünebilirsiniz ama 970 in yanına 3600x takmak ne kadar mantıklı bilemiyorum
970 ile 3600x denklemini kuramadım. Neden mantıklı olmaz ve neden ryzen5? Bilmediğim için soruyorum affolsun

Top Bottom