G-Sync nasıl açabilirim ?

Hog Rider

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
377
Odyssey G4 monitörüm ve Acer Nitro 5 NH.QM0EY.009 laptopum var. Direk monitörün kendi HDMI kablosu ile bağladığımda açamıyorum. Type C to Displayport kablosu ile bağladığımda görüntüyü intel gpu üzerinden alıyor ve mux switch kapalı olduğu için performans düşüyor (mux switch açtığımda Type C portu görüntü vermiyor). Ben bu GSync'i nasıl açıcam yardımcı olabilecek var mı ? Displayport To HDMI kablosu veya dönüştürücüsü alsam açabilirmiyim ?

benim bildiğim ikincil ekranlarda açmazsın. laptopun çıkışı hdmi 2.1 destekliyor mu. bunlarda da olabilir

Sadece DisplayPort la çalışıyor diye biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptopun 2.1 desteklediğini varsayarsak HDMI - DisplayPort kablo veya adaptörü ile açılabilir mi ?
Bende 2.1 hdmı var çalışmıyor gsync

Sadece DisplayPort la çalışıyor diye biliyorum.

Bende 2.1 hdmı var çalışmıyor gsync
Bendeki monitör hdmi 2.0 destekliyor o yüzden olmuyor sanırım. Displayport ile kullanınca da igpu dan görüntü alıyorum.

G-sync sadece displayport üzerinden çalışıyor. Harici monitörde intel gpu değil de asıl gpunun çalışması gerek. O da nasıl olacak bilmiyorum.
Benim laptopta harici monitör taktığım zaman direkt asıl gpu'yu algılıyor. O yüzden böyle bir sorun yaşamadım. Type-c to dp kablosu ile G-sync acilabiliyor

RTX 3000 serisi ile HDMI 2.1 ile desteği olan monitörde G-Sync açılır. Tekrar söylüyorum, FreeSync HDMI ile açılır fakat FreeSync monitörde G-Sync açmak için DP gerekir.
Türkçesi: RTX 3000 ve üstü GPU'lar HDMI 2.1 ile açabilir.

RTX 3000 serisi ile HDMI 2.1 ile desteği olan monitörde G-Sync açılır. Tekrar söylüyorum, FreeSync HDMI ile açılır fakat FreeSync monitörde G-Sync açmak için DP gerekir.
Türkçesi: RTX 3000 ve üstü GPU'lar HDMI 2.1 ile açabilir.
Sence burda sorun ekran kartı gibi mi duruyor ?

G-sync sadece displayport üzerinden çalışıyor. Harici monitörde intel gpu değil de asıl gpunun çalışması gerek. O da nasıl olacak bilmiyorum.
Benim laptopta harici monitör taktığım zaman direkt asıl gpu'yu algılıyor. O yüzden böyle bir sorun yaşamadım. Type-c to dp kablosu ile G-sync acilabiliyor
Type C portu görüntüyü igpu üzerinden veriyor. Bu yüzden gsync yerine intel vrr açılabiliyor. Ek olarak mux switch kapalı olduğu için fps düşüyor.

Geri