Neler Yeni

Galax RTX 4060 Ti elimde patladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
kucu adam
Senin için güzel olmasına sevindim ama bu doğru olduğu anlamına gelmiyor. Kişisel tercih :) 1080p de RT tam anlamıyla hissetmek için 4060ti 100 kişiden %10 luk kesim ancak satın alır.
Steam anketlerinde geneli 1080p monitor kullanıyor. Ray Tracing fark ediyor oyunlarda üstelik. Zaten ben oyun için en üst sınırın 4060 Ti olduğunu düşünüyorum, diğerleri çok uçuk.

Gerek güç tüketimi, gerek ısınma, gerek abartı performans, abartı fiyat falan. Gündelik için saçma geliyor.
4K, 1440p oyunculuk standart olmadı yani öyle.

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Steam anketlerinde geneli 1080p monitor kullanıyor. Ray Tracing fark ediyor oyunlarda üstelik. Zaten ben oyun için en üst sınırın 4060 Ti olduğunu düşünüyorum, diğerleri çok uçuk.

Gerek güç tüketimi, gerek ısınma, gerek abartı performans, abartı fiyat falan. Gündelik için saçma geliyor.
4K, 1440p oyunculuk standart olmadı yani öyle.
ben sana 2k 4k standart oldu da demedim :) Bizim tartıştığımız şey farklı. RT 1080p de 4060ti ye verilecek gereksiz para ile gerçek anlamda istenileni veremez diyoruz sadece. He sen RT açıyorum diye psikolojik olarak kendini tatmin edersin DLSS vs arttırarak o ayrı.

4060ti RT oynama amacıyla 1080p de alınacak bir kart değil. Özetle bunu söylemek istiyorum. Ben demiyorum sayısal veriler diyor. DLSS vs açıp idare edecek şekilde RT açtım demek için açabilirsin o ayrı. Sırf bunun için 4060ti alan beklediğini umamaz (bilinçli biri ise). Onun dışında 4060ti ile 1080p de her oyunu oynar ona lafım yok.

RT için 4070 alırsan 1080p de sorunsuz her şeyi oynarsın ama o da 2k kartı. 1080p için özetle öyle bir kart yok, olsa zaten ben alacağım. RTX 5060 belki olur. 12gb VRAM ve RT konusunda başarılı bir kart olursa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
kucu adam
ben sana 2k 4k standart oldu da demedim :) Bizim tartıştığımız şey farklı. RT 1080p de 4060ti ye verilecek gereksiz para ile gerçek anlamda istenileni veremez diyoruz sadece. He sen RT açıyorum diye psikolojik olarak kendini tatmin edersin DLSS vs arttırarak o ayrı.

4060ti RT oynama amacıyla 1080p de alınacak bir kart değil. Özetle bunu söylemek istiyorum. Ben demiyorum sayısal veriler diyor. DLSS vs açıp idare edecek şekilde RT açtım demek için açabilirsin o ayrı. Sırf bunun için 4060ti alan beklediğini umamaz (bilinçli biri ise). Onun dışında 4060ti ile 1080p de her oyunu oynar ona lafım yok.

RT için 4070 alırsan 1080p de sorunsuz her şeyi oynarsın ama o da 2k kartı. 1080p için özetle öyle bir kart yok, olsa zaten ben alacağım. RTX 5060 belki olur. 12gb VRAM ve RT konusunda başarılı bir kart olursa.
Yo. RT konusunda 1080p için yeterli gayet.

1712311884425.png

Daha fazla FPS'de alırdım ama zorla 60'a sabitledim. DLSS3 izin vermiyor dikey senk'e. Path Tracing hem de. Ultra ayarlar, 1080p60 FPS..

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Yo. RT konusunda 1080p için yeterli gayet.

Alıntıyı görüntüle

Daha fazla FPS'de alırdım ama zorla 60'a sabitledim. DLSS3 izin vermiyor dikey senk'e. Path Tracing hem de. Ultra ayarlar, 1080p60 FPS..
:D komik attığım resimlere bakmamışsın bile bunu kanıt olarak atıyorsun. Gerçek değerler bunlar. Gerçekleri ve verileri görmezsen gelerek kendi yaptığın şeyleri doğru olarak konuşamazsın. Senin memnun olman vs bunlar senin açından ok. Ama genele bakıyoruz biz. Attığım şeylere bakmadan işine gelerek kendi açından konuşuyorsun bu haklılık arayışında neden ısrarcısın anlamadım :) 2x2 =5 diye ispat etmeye çalışıyor gibisin ama 4 maalesef. Daha fazla cevap vermeye gerek görmüyorum. sen 1080p RT kartı demeye devam edeceksin ne de olsa sana iyi oyunlar :)
1712317550047.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
kucu adam
:D komik attığım resimlere bakmamışsın bile bunu kanıt olarak atıyorsun. Gerçek değerler bunlar. Gerçekleri ve verileri görmezsen gelerek kendi yaptığın şeyleri doğru olarak konuşamazsın. Senin memnun olman vs bunlar senin açından ok. Ama genele bakıyoruz biz. Attığım şeylere bakmadan işine gelerek kendi açından konuşuyorsun bu haklılık arayışında neden ısrarcısın anlamadım :) 2x2 =5 diye ispat etmeye çalışıyor gibisin ama 4 maalesef. Daha fazla cevap vermeye gerek görmüyorum. sen 1080p RT kartı demeye devam edeceksin ne de olsa sana iyi oyunlar :)
Alıntıyı görüntüle
Yok haklısın ama ben DLSS 3 ile oynuyorum ya ondan FPS yüksek yani.

Ben 1080p ultra ayarlar ile DLSS 3 + Path Tracing yada DLSS 3 + Ray Tracing Ultra ile 100 FPS alıyorum rahat.

Bir de ben 13.000 TL'ye aldım bu GPU'yu. Yani bence iyi.

Senerr

80+ Bronze
Oğlum harbiden Ray tracing bomboş bir teknoloji. Siz siz olun. Asla Nvidia almayın. Belki başka iş dalları için olabilir ama oyun, macOS (hackintosh) ve Linux için asla almayın. Harbi son kullanıcı için aslında Nvidia gereksiz bir kart.

Elimde patladı lan!
Bana fikrimi soran olmadı ama senin ray tracing boş bir teknoloji demen kadar bu yakarışlarında boş. Bunlar çok daha yeni teknoloji, yorum yapmak için daha zamana ihtiyaç var diye düşünmekteyim. Ayrıca firmaların aç gözlülüğü ile teknolojileri konuşmak zaten çok sıkıntı bir durum. RTX madem gereksiz neden AMD gibi markalar Nvidia'ya yetişmek için dlss 3 rakibi özellikler getiriyor ? RTX gereksiz olsa zaten bu teknolojilere pekte ihtiyaç kalmayacağı bir gerçektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rtx boş bir teknoloji değil senin cihazın giriş seviye old7ğu için boş geliyor
RTX için giriş seviyesi kartlardır doğru ama 60Tİ artık ortaya girer 8 gb vrame rağmen hem de çünkü çekirdek gücü iyidir. xx50 ile xx60 serisi asıl giriş seviyesidir, 50 olan teknoloji tanıtımı gibi başlangıç, 60 ise gerçek giriş seviyesi bu seride. 1080 giriş kartı bana kalırsa hala gtx 1650 falandır RTX giriş için 4000 serisi altı xx90 ve xx80 dışı alınması mantıklı değil. Ha modlama vs. muhabbetleri var AMD FG sayesinde o biraz işleri bozdu, xx70 serisini de ekleyebiliriz bu yüzden. Yani RTX 3070 tabii ki 4060'ı tokatlar.

RTX4050 GTX 1080'e göre zayıfken GTX 1080Tİ benzeri güce sahip 4060 kartıdır yani GTX 1080Tİ'nin RTX özellikli hali diyebilirsiniz. Yani gerçek giriş 60 aslında Nvidia 4060'ı 4050 diye çıkarmalıydı diye bu yüzden derler zaten. Bu yüzden 4060 üstü giriş seviyesi saymıyorum yani benim kriterim tamamen GTX1080Tİ kartı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

40 seiris boş bence. 50 serisi ile yapay zeka felan filan ye bişeyler yapıcak lar. Ama asıl devrim 60 serisi ile gelicek bence.
Her firma teknolojisini tanıtmak için böyle şeyler yapıyor. Hadi dediğine katılacağım ama 3090'a göre çok daha az w çekip daha fazla performans vermeyi başaran bir seridir 4000 serisi.

Son düzenleme:
Top Bottom