Alakalı değil bilmiyorum metin2 oynuyorum biliyor musunuz bilmiyorum. Phebia2 serverını oynuyorum bu laptopta oynadığımda client donuyor sonra ekran donuyor ve sonra ekran geldiğinde oyun gidiyor. Bir kaç saat valorant oynadık arkadaşla bi donma vs rastlamadım. Aynı sunucuyu farklı laptopta da oynuyorum tabi 10 senelik bir laptop onda problem yaşamıyorum. Bunuda belirtmek istedim. Yapmam gereken testler vs varsa lütfen yardımcı olun. Bir problem varsa biran önce sıfır değişim talebi açacağımYeni işlemci ekran kartı vb. Olduğundan afterburner olabilir.Beta sürüm varsa onu indirip dene bir
ve afterburner 4.6.6 Final versiyon var sadece beta versiyon vs yayınlanmamış. Relase Oct 2025Yeni işlemci ekran kartı vb. Olduğundan afterburner olabilir.Beta sürüm varsa onu indirip dene bir
OCCT testi yapacaktık kuzenim bi ram testi yapalım dedi. Windows üzerinden yapılan ram testini yaptık bir sorun çıkmadı. Windows bellek tanılama yani çalıştırdım sonuçlara da baktım sorun çıkmadı. OCCT nasıl bir modda çalıştırayım kral. Power modda sadece harici ekran kartınımı dahil ediyim yoksa tüm kartlar mı aktif ediyim. Nasıl bir senaryo da açayım 5 dakikalık bir occt testi videosu çekerim gerekli ayrıntıları benimle paylaşırsanOCCT stess testlerini dene bir birde hwinfo64 indirip baksana değerlere.
OCCT kullanmayı bilmiyorum sol sekmedeki cpu + ram cpu linpack vs bunların ayarlarını değiştirmeden tek tek 5er dakka çalıştırıp fotoğraf mı atıyımVallaha zamanın varsa hepsini yapnaya çalış. Video değilse değerleri fotoğraf olarak paylaşsan okuyanlarda yorum yapar
Öyle ise otomatik seçiliyken denediğindede oluyor mu aynı sorun?Birde bir şey sorayım yalnız ekran kartı mı seçili kullanıyorsun?
Ekran kartı ile ilgili bir özellik ben seçmedim. Dahili ekran kartı kullanılıyordur düşük güçte yüksek güçlerde harici ekran kartı devreye giriyordur. Mesela metin2 de yaşadığım sorundan bahsettim metin2 ekran kartından çok işlemci kullanan bir oyun.Birde bir şey sorayım yalnız ekran kartı mı seçili kullanıyorsun?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Öyle ise otomatik seçiliyken denediğindede oluyor mu aynı sorun?
Ama o video çekerken sadece afterburner çalışıyordu. Ben fark ettiğim için sormak istedim. Benim şuan derdim bilgisayarda bir problem var mı yok mu bunu bilmek. OCCT için kısaca anlatır mısınız hangi sekmede hangi ayarlarda kaç dakika çalıştırıp fotoğraf atıyım sizeÖyle olabilirde oyunlarda ekran kartını değiştiriyor benzer sorun bende olmuştu. Sadece nvidia seçtiğimde sorun yaşamıyordum.
Okudum kral Cpu+ram Cpu Linpack Memory tek tek test edin diyor. Memory sonrası için direk combined modda açarsanız hepsini test etmiş olursunuz diyor. 3d adaptive vram için falan diyor muhtemelen. Burda uzun süren cpu+ram bunu 1 saat çalıştırın diyor. Diğerleri için bir süre belirtmemiş. Nasıl ilerleyelim.Rehber: Adım adım OCCT sistem testi nasıl yapılır?
Bilgisayarlar günümüzde hayatımızın önemli bir parçası. Gerek iş hayatında gerekse eğitimde, eğlencede ve sosyal yaşamda bilgisayarlardan yoğun biçimde faydalanıyoruz. Bu kadar yoğun kullandığımız bir cihazın da hem yazılım hem donanım olarak sorunsuz çalışması şart. Yoksa performans düşüşleri...www.technopat.net