Game In Game kasa fanları Gigabyte B650M D3HP anakartla kontrol edilemiyor

Reaksiyon skoru
0
Yeni bir kasa aldım TR Bilgisayar'dan, belki duymamışsınızdır bu markayı. Kasanın modeli de Game In Game, fanlarıyla beraber aldım. Fanları ARGB destekli, bağlantılarını da yaptım ama hiçbir türlü anakarttan kontrol edemiyorum (Gigabyte B650M D3HP). Nasıl yaparım? İki gündür bununla uğraşıyorum.

Yeni bir kasa aldım TR Bilgisayar'dan, belki duymamışsınızdır bu markayı. Kasanın modeli de Game In Game, fanlarıyla beraber aldım. Fanları ARGB destekli, bağlantılarını da yaptım ama hiçbir türlü anakarttan kontrol edemiyorum (Gigabyte B650M D3HP). Nasıl yaparım? İki gündür bununla uğraşıyorum.
hallettim kasadaki tuşa 3 saniye boyunca basılı tutunca anakarttan kontrole geçti

Gigabyte B650M D3HP anakartta ARGB fanları kontrol edebilmek için fanları doğru ARGB başlığına bağlamalı, BIOS'ta RGB Fusion ayarlarını kontrol etmeli ve Windows'ta Gigabyte’ın RGB Fusion yazılımını kurmalısın. Ayrıca fanlar bir kontrolcüye bağlıysa, anakartla uyumlu olup olmadığını da kontrol etmelisin.

🧩 Adım Adım ARGB Fan Kontrolü

1.

• Gigabyte B650M D3HP anakartta ARGB için 3-pin 5V adreslenebilir RGB başlığı bulunur.
  • Fanların kablosu 3-pin 5V ARGB mi yoksa 4-pin 12V RGB mi? Yanlış bağlarsan çalışmaz.
  • ARGB fanlar doğrudan anakarta bağlanıyorsa, “D_LED1” veya “ARGB_HEADER” etiketli başlığa takılmalı.

2.

• Bazı kasalarda fanlar bir ARGB kontrolcüye bağlanır ve bu kontrolcü anakarta USB veya ARGB üzerinden bağlanır.
  • Eğer kontrolcü varsa:
    • Anakartla bağlantısı var mı?
    • Kontrolcüde mod düğmesi veya uzaktan kumanda var mı?
    • Anakarttan kontrol edebilmek için kontrolcünün anakart uyumlu olması gerekir.

3.

• Bilgisayarı açarken DEL tuşuna basarak BIOS’a gir.
  • “Peripherals” veya “RGB Fusion” sekmesinde LED kontrolü etkin mi kontrol et.
  • RGB kontrolü devre dışıysa, etkinleştir.

4.

• Windows’ta Gigabyte’ın resmi sitesinden RGB Fusion 2.0 yazılımını indir:
    • Gigabyte RGB Fusion 2.0
  • Yazılım üzerinden fan renklerini, efektlerini ve hızlarını ayarlayabilirsin.

5.

• Fanlar sadece güç alıyor olabilir ama veri hattı (ARGB sinyali) iletilmiyor olabilir.
  • Kabloyu ters taktıysan (özellikle 3-pinlerde), sinyal gitmez.
  • Kasa içindeki ARGB splitter veya kontrolcü bozuk olabilir.

Gigabyte B650M D3HP anakartta ARGB fanları kontrol edebilmek için fanları doğru ARGB başlığına bağlamalı, BIOS'ta RGB Fusion ayarlarını kontrol etmeli ve Windows'ta Gigabyte’ın RGB Fusion yazılımını kurmalısın. Ayrıca fanlar bir kontrolcüye bağlıysa, anakartla uyumlu olup olmadığını da kontrol etmelisin.

🧩 Adım Adım ARGB Fan Kontrolü

1.

• Gigabyte B650M D3HP anakartta ARGB için 3-pin 5V adreslenebilir RGB başlığı bulunur.
  • Fanların kablosu 3-pin 5V ARGB mi yoksa 4-pin 12V RGB mi? Yanlış bağlarsan çalışmaz.
  • ARGB fanlar doğrudan anakarta bağlanıyorsa, “D_LED1” veya “ARGB_HEADER” etiketli başlığa takılmalı.

2.

• Bazı kasalarda fanlar bir ARGB kontrolcüye bağlanır ve bu kontrolcü anakarta USB veya ARGB üzerinden bağlanır.
  • Eğer kontrolcü varsa:
    • Anakartla bağlantısı var mı?
    • Kontrolcüde mod düğmesi veya uzaktan kumanda var mı?
    • Anakarttan kontrol edebilmek için kontrolcünün anakart uyumlu olması gerekir.

3.

• Bilgisayarı açarken DEL tuşuna basarak BIOS’a gir.
  • “Peripherals” veya “RGB Fusion” sekmesinde LED kontrolü etkin mi kontrol et.
  • RGB kontrolü devre dışıysa, etkinleştir.

4.

• Windows’ta Gigabyte’ın resmi sitesinden RGB Fusion 2.0 yazılımını indir:
    • Gigabyte RGB Fusion 2.0
  • Yazılım üzerinden fan renklerini, efektlerini ve hızlarını ayarlayabilirsin.

5.

• Fanlar sadece güç alıyor olabilir ama veri hattı (ARGB sinyali) iletilmiyor olabilir.
  • Kabloyu ters taktıysan (özellikle 3-pinlerde), sinyal gitmez.
  • Kasa içindeki ARGB splitter veya kontrolcü bozuk olabilir.
teşekkür ederim

tr bilgisayar duymama ihtimali var mı hacı :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,945
Üyeler
183,922
Son üye
haredur
Geri