Neler Yeni

GamePower PSU neden önerilmez

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Bak diyorum ki bir arkadasa i7 11700 ile sistem topladık ve Game Power in 750 Watt PSU sunu kullandık ve sistem normal kendisini ziyaret ederim adam bana abi PC böyle sorun çıkartıyor diye 1 kere dedi ondada Windows çökmüş
Tamam onda sorun çıkmamıştır o zaman,ilerde çıkarmayacağının garantisini verebilir misin bana

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İçerisinde kullandıkları malzeme kaliteleri ve performansları kötü, çok farklı markalar olmadıkları için Gamebooster PSU'dan gideceğim. Kız arkadaşımda Gamebooster BST-ATX600A modeli var idi, bir süre kullandı sonrasında rastgele anlarda kapanma sorunları yaşamaya başladı. Ben de kalitesiz olduğunu bildiğimden direkt PSU değiştirmesini tavsiye ettim. Sonuç mu? Düzeldi. :D Bu belki Türkiye'de çokça yaşanan onlarca belki de yüzlerce binlerce vakadan biri.

Sistem de 1660S + 3600, ikisinde de en ufak bir overclock yok. Totalde toplasak maksimum 250W çekecek sistem o da en maksimum, bu PSU açılış ekranında, yani sistem 30W falan güç çekerken kapanıyordu. Gamebooster ile Gamepower'ın çok farklı olduğunu savunmazsınız umarım.

İç yapısını atmak isterdim ama atamıyorum, Technopat çöktü.

Gamepower hiçbir zaman sponsorumuz olmadı. Ben inandığım "ürün"lerin sonuna kadar arkasında dururum ve incelerim korkaklık etmem. Gamepower alınmaz diyorlar, yıllarrrr oldu bir kronik sorunla ilgili bir konusunu görmedim anca ezbere laf :) Gamepower GP 650 modelini 2-3 yıldır kişisel olarak kullanıyorum bir problemi ile karşılaşmadım ve lütfen karşılaşanlar kanıtlı konu açsın bu ezberci kafalardan sıkıldım.

1661187821594.png

Bu GM800 PSU'nun iç yapısı (Gamepower'ın sitesinden aldığıma göre), primary side ile secondary side çok birleşik. DC-DC kart görünmüyor. AC-DC yani sadece.

800W diye pazarlanan bir PSU'da bunlar yeter mi? Sitesine baktım her şey "standardında" yazılmış, PWR_OK 100-500ms arası diyor zaten öyle olmalı, hold-up için sadece 17ms'ten büyük diyor ama 800W'lık bir PSU'da ama şöyle bir sorun var; aynı iç yapıya sahip bir PSU'da (Gamemax bu sefer, Gamepower'ın aynısı zaten) 270uF'luk bir hold up cap kullanılıyor. Sonucu göstereyim mi?

1661188166318.png

PWR_OK felaket derecede yanlış ayarlı, bu mu çok kaliteli de biz ezberciyiz?

Bu bir tane de değil he, alın size farklı örnekler:

1661188274725.png

Bu da GM600.

GM600'den iki adet örnek inceleniyor, ikisinden de farklı gecikmeler bulunuyor. Hold up süresi 1 ms artıyor, ama AC loss to PWR_OK delay de 5ms artıyor.

Kaynak Cybenetics, merdiven altı kaynak diyemezsiniz yani. Buyurun kendiniz bakın PDF'lere.

Hadi anlamayanlar için daha basit yoldan gideyim, çok meşhur bu forumdan çoğu kişinin kaynak gösterdiği PSU tier list, bakalım nereye koymuş nacizane PSU'ları.

1661188560581.png

Buradaki hiçbir modelin kaliteli olmadığını düşündüğümüzde, ezberci mi oluyoruz biz? Normalde PSU Tier List'i ağzıma almam çünkü çok detaysız, ama detayını ben verdim. O yeter.

Her şeyi geçtim, sitesinde yazdığı yalan yanlış ve standartları geçirmişler zaten, özel bir şey yazdıkları yok. PWR_OK yanlışlar ötesi, attığım PDF'lere bakıldığında 230V'a göre (Türkiye'nin şebeke gerilimi) ripple değerleri çok fazla.

Kanıtlar var, ayrı konu açayım mı yoksa burada bu yeter mi?

Her şeyi bir daha geçtim, siz değil miydiniz multi rail yapısı olan Gamepower PSU'ya "tek 12v kanalı" diyen? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Benim bildiğim DA böyle yapmazdı.

Üstüne üstlük, 528W'a iyi değer dediniz.

Bunlar sadece şu son yarım saatte falan bulduklarım, arasam belki daha fazlası da çıkacak. Her şey kullandım da sessiz çalıştı veya sistem start verdi değildir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
İçerisinde kullandıkları malzeme kaliteleri ve performansları kötü, çok farklı markalar olmadıkları için Gamebooster PSU'dan gideceğim. Kız arkadaşımda Gamebooster BST-ATX600A modeli var idi, bir süre kullandı sonrasında rastgele anlarda kapanma sorunları yaşamaya başladı. Ben de kalitesiz olduğunu bildiğimden direkt PSU değiştirmesini tavsiye ettim. Sonuç mu? Düzeldi. :D Bu belki Türkiye'de çokça yaşanan onlarca belki de yüzlerce binlerce vakadan biri.

Sistem de 1660S + 3600, ikisinde de en ufak bir overclock yok. Totalde toplasak maksimum 250W çekecek sistem o da en maksimum, bu PSU açılış ekranında, yani sistem 30W falan güç çekerken kapanıyordu. Gamebooster ile Gamepower'ın çok farklı olduğunu savunmazsınız umarım.

İç yapısını atmak isterdim ama atamıyorum, Technopat çöktü.

Alıntıyı görüntüle

Bu GM800 PSU'nun iç yapısı (Gamepower'ın sitesinden aldığıma göre), primary side ile secondary side çok birleşik. DC-DC kart görünmüyor. AC-DC yani sadece.

800W diye pazarlanan bir PSU'da bunlar yeter mi? Sitesine baktım her şey "standardında" yazılmış, PWR_OK 100-500ms arası diyor zaten öyle olmalı, hold-up için sadece 17ms'ten büyük diyor ama 800W'lık bir PSU'da ama şöyle bir sorun var; aynı iç yapıya sahip bir PSU'da (Gamemax bu sefer, Gamepower'ın aynısı zaten) 270uF'luk bir hold up cap kullanılıyor. Sonucu göstereyim mi?

Alıntıyı görüntüle

PWR_OK felaket derecede yanlış ayarlı, bu mu çok kaliteli de biz ezberciyiz?

Bu bir tane de değil he, alın size farklı örnekler:

Alıntıyı görüntüle

Bu da GM600.

GM600'den iki adet örnek inceleniyor, ikisinden de farklı gecikmeler bulunuyor. Hold up süresi 1 ms artıyor, ama AC loss to PWR_OK delay de 5ms artıyor.

Kaynak Cybenetics, merdiven altı kaynak diyemezsiniz yani. Buyurun kendiniz bakın PDF'lere.

Hadi anlamayanlar için daha basit yoldan gideyim, çok meşhur bu forumdan çoğu kişinin kaynak gösterdiği PSU tier list, bakalım nereye koymuş nacizane PSU'ları.

Alıntıyı görüntüle

Buradaki hiçbir modelin kaliteli olmadığını düşündüğümüzde, ezberci mi oluyoruz biz? Normalde PSU Tier List'i ağzıma almam çünkü çok detaysız, ama detayını ben verdim. O yeter.

Her şeyi geçtim, sitesinde yazdığı yalan yanlış ve standartları geçirmişler zaten, özel bir şey yazdıkları yok. PWR_OK yanlışlar ötesi, attığım PDF'lere bakıldığında 230V'a göre (Türkiye'nin şebeke gerilimi) ripple değerleri çok fazla.

Kanıtlar var, ayrı konu açayım mı yoksa burada bu yeter mi?

Her şeyi bir daha geçtim, siz değil miydiniz multi rail yapısı olan Gamepower PSU'ya "tek 12v kanalı" diyen? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Benim bildiğim DA böyle yapmazdı.

Üstüne üstlük, 528W'a iyi değer dediniz.

Bunlar sadece şu son yarım saatte falan bulduklarım, arasam belki daha fazlası da çıkacak. Her şey kullandım da sessiz çalıştı veya sistem start verdi değildir.
Arkadaşım bomboş bir muhabbet, benim için konu Gamepower PSU ya "kaliteli dediğim iftirasini attığında bitti. Çünkü Gamepower a "kaliteli" demedim :) Hatta video iceriklerimde isterseniz yükseltin diye de soylemisligim var kısacası işine gelen tarafları seçen basit bir kafa yapın var. Şundan olsun bundan olsun dediğinde bugün ortalama iyi bir psu 2000₺ ye yaklaştı alabilen buyursun alsın.

Gamepower alınmaz neye göre alınmaz? Rakiplerinden daha mı pahalı? daha mi sorunlu? daha mi işe yaramaz? yok. şunda gördüm şöyle olmuş demekten öteye gecemiyorsunuz sırasıyla sistemimi güncelleyerek 1070 ti, 2070 ve en son 3070 takılı sistemde GP 650 modelini toplam 3 sene kullandım ve halen keyifle kullanıyorum.
Trier List amatörler içindir ben kendi testime bakarım çünkü o B Trier Listten 3 PSUm yandı ;) Gamepower markasinin "şuan" için hiçbir PSU hakkında bir kronik sorun gosteremezsin örneği yok, firmaya anormal bir arıza bildirimlerimi olursa bir sorun var deriz ama o da yok iddian eltimde de vardan öte değil :)

Firma şuan TR de Hazır sistemler için uygun fiyatlı çözüm sunuyor bu kadar basit. Parası olan Corsaire yükseltir Asus a yükseltir gereksiz yazılarla konuyu saptırmak zaman kaybi. Çünkü ekonomi bu durumdayken senin o Tier listeni yerler canım.

Teori bilgi iyidir ama uygulamanın yanında hiçbir şeydir. Tecrübe fotolar ve listelerden çokk başkadır bunu ancak ve ancak benim gibi yüzlerce PSU kullanınca anlarsın onun için anlamani beklemiyorum benim için konu kapanmıştır. Sevgiler.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç
Başka forumlarda hep görüyorum GamePower alınmaz çok dandik bir marka Donanım Arşivi ( @Abdullah Hacıgül ) onun sponsoru falan filan cidden anlamıyorum önerilmeme nedeni sorarsan : "2 Ay sonra bozuluyor" GamePower PSU ile bir arkadasa i7 11700F sistem topladım adam 1.5 Yıldır kullaniyor
marka bu konuda çok tanınmış bi marka değil ürünlerine bakarsakda piyasanın en ucuzları yani bi yerden kısılmış önermeme sebebimizde bozulduğunda sistemini yakmasın

Arkadaşım bomboş bir muhabbet, benim için konu Gamepower PSU ya "kaliteli dediğim iftirasini attığında bitti. Çünkü Gamepower a "kaliteli" demedim :) Hatta video iceriklerimde isterseniz yükseltin diye de soylemisligim var kısacası işine gelen tarafları seçen basit bir kafa yapın var. Şundan olsun bundan olsun dediğinde bugün ortalama iyi bir psu 2000₺ ye yaklaştı alabilen buyursun alsın.

Gamepower alınmaz neye göre alınmaz? Rakiplerinden daha mı pahalı? daha mi sorunlu? daha mi işe yaramaz? yok. şunda gördüm şöyle olmuş demekten öteye gecemiyorsunuz sırasıyla sistemimi güncelleyerek 1070 ti, 2070 ve en son 3070 takılı sistemde GP 650 modelini toplam 3 sene kullandım ve halen keyifle kullanıyorum.
Trier List amatörler içindir ben kendi testime bakarım çünkü o B Trier Listten 3 PSUm yandı ;) Gamepower markasinin "şuan" için hiçbir PSU hakkında bir kronik sorun gosteremezsin örneği yok, firmaya anormal bir arıza bildirimlerimi olursa bir sorun var deriz ama o da yok iddian eltimde de vardan öte değil :)

Firma şuan TR de Hazır sistemler için uygun fiyatlı çözüm sunuyor bu kadar basit. Parası olan Corsaire yükseltir Asus a yükseltir gereksiz yazılarla konuyu saptırmak zaman kaybi. Çünkü ekonomi bu durumdayken senin o Tier listeni yerler canım.

Teori bilgi iyidir ama uygulamanın yanında hiçbir şeydir. Tecrübe fotolar ve listelerden çokk başkadır bunu ancak ve ancak benim gibi yüzlerce PSU kullanınca anlarsın onun için anlamani beklemiyorum benim için konu kapanmıştır. Sevgiler.

Kusura bakmayın, maalesef kendimiz almıyoruz. O yüzden şunda gördüm demekten öteye geçmiyoruz. Ayrıca bir sorum var, Gamepower alacağımız zaman sağlanacak desteğin iyi olacağının bir garantisi var mı? Ona göre karar versinler alanlar.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şundan olsun bundan olsun dediğinde bugün ortalama iyi bir psu 2000₺ ye yaklaştı alabilen buyursun alsın.

(Bu giriş-orta seviyemsi için örnek)

Buyursun alsın.

Arkadaşım bomboş bir muhabbet, benim için konu Gamepower PSU ya "kaliteli dediğim iftirasini attığında bitti. Çünkü Gamepower a "kaliteli" demedim :) Hatta video iceriklerimde isterseniz yükseltin diye de soylemisligim var kısacası işine gelen tarafları seçen basit bir kafa yapın var.

İşime gelen mi? Gamepower PSU'lar benim ne işime gelebilir de seçeyim? İyi olsa insanlara öneririm benim işime gelen budur. Kaliteli dediğin iftirasında bulunmadım, oradaki cümlemi iyice incelersen pasif sayılabilecek bir dil kullandığımı rahatlıkla görebilirsin. Direkt "sen söyledin" diye bir cümlem yok.

İsterseniz yükseltin demen güzel, buraya lafım yok. Ama sana onca kanıt sundum, sonucunda de basit kafa yapılı olan ben miyim?

Sen de şunda şöyle gördüm diyorsun farkındaysan, "ben tecrübe ettim" ile "ben gördüm" arasında ne kadar fark var? Sanırım attıklarımı anlamadın, PWR_OK'un yanlış ayarlı olması senin için bir alınmama sebebi değil mi? Evet daha sorunlu, evet daha işe yaramaz. Kanıtlarının hepsi de attığım PDF'lerde mevcut. Tam olarak onlara göre a-lın-maz.

Fiyat mevzusuna zerre değinmemişken beni devamlı fiyattan vurmaya çalışman düşündürücü, ayrıca herkes "PSU'dan bütçe kısılmaz" derken bunu söylemen ilginç.

Teori bilgi iyidir ama uygulamanın yanında hiçbir şeydir. Tecrübe fotolar ve listelerden çok başkadır bunu ancak ve ancak benim gibi yüzlerce PSU kullanınca anlarsın onun için anlamani beklemiyorum benim için konu kapanmıştır. Sevgiler.

Teori bilgileri elemanlar uydurarak yapmıyor hoş? Benim anlattığım da pratik? İç yapısını çektim o PSU'nun, istersen bak da gör manzarayı. O listeleri yapanlar da benim gibi yapıyor üstüne bir tutam da tecrübe ekliyor. Benim de elime çok fazla PSU geçmiştir ve içini açmışımdır, hepsi düşük bütçelerin kalitesiz ürünleriydi.

Ben tek bir PSU kullanırım, bütçesine göre nokta atışı kullanırım. Ama olay şu ki, kullanmayı tercih etmediklerimi de bilirim. O yüzden namım çoğu kişiye "PSU Adam" diye yayıldı. Ben sertifikası, kullandırması ile falan filan ilgilenmem sadece. Bunun ripple'ı, geçici yanıtları, hold up ve PWR_OK gecikmeleri, regülasyonlar, fan bearing yapısı, topoloji ve dönüştürme methodu gibi daha çok şeyi var.

Hadi Tier List'e laf ettin ben de ediyorum arada detaysızlığından, Cybenetics?

Attığım kanıtlar neydi? PWR_OK'un yanlış ayarlanmış olması bir sorun değil mi senin için yeterince? Anormal bir arıza patlamadan ibaret değildir, PWR_OK'un yanlış ayarlı olması tek başına bile yeter.

Tier List'ler amatörler içindir, bu forumda da onlardan çok var, o yüzden ben buradayım. :)

Sen GP650'yi keyifle kullanmaya devam et, ben de elimde kanıtlarla millete önermemeye devam edeceğim. Sevgiler.

Son düzenleme:

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,040
İsim
göksel yurtcan
düşük sistemlere tavsiye ediyorum şahsen ama ben 2060 ve üzeri sistemlerin emanet edilmesini tavsiye etmiyorum ama no name psulardan çok çok daha iyilerdir hiç olmazsa üzerinde yazan güç değerlerinin doğruluğu yüksek oluyor

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Puhahahajhsl tam tahmin ettiğim PSU'lardan biri :D kahkaha attım evde, mini ITX sistem kurmak için alıp yanan PSU örnek verilmiş. Sonra bunun abisi var 1250W 80+ Gold 2 adet aldım ikisi de yandı. Sizin Tier Listeinizi yerim :kekw: dur iade için foto istemişlerdi zamanında onu da yorum ekliyim siz böyle fotolara falan çok meraklısınız.

psu2.jpg

Adama kaliteli PSU ortalama 2000TL'ye yaklaştı diyorum 1500TL'lik PSU'lardan örnek veriyor şark kurnazlığına bak :D ama Gamepower PSU'lar sistem içinde 500TL'ye bile "gelmiyor" Adama 3. dünya ülkesi olduk diyorum bana kıçı kırık psuya bu milletin 1500 tl vermesini bekliyor. Klavyeden kalem oynatmak kolay aç ekranı topla bakalım bunları yan yana bir sistemde oluşturduğu yükü gör.

Bu arada yorumlarını okumadım dediğim gibi benim gibi 100lerce PSU kullanıp PSU'larda yaşadığın sorunları firmalara raporlayınca yorumlarını dikkate alırım. Bu arada 1500 TL'ye bula bula bu PSU'ları mı buldun? Amazon'a gir daha iyileri daha ucuza var

Haaa şunuda unutmadan Gamepower'a ana avratta sövebilirsin banane. Bizim derdimiz bu millete bu ekonomik zorlukta nefes aldırabilmek biz psu zart zurtlarını geçeli çok oldu. Ortalama 512GB M2 SSD 1000 TL oldu, biz bu M2'yi sisteme nasıl sokacağız diye kıvranırken 1500TL'ye koftiden PSU'yu sisteme sokmaya çalışmak ancak ve ancak hayal görmenle eş değer bizim derdimizi anlayamazsınız. Ama aranızda bir zekinin şunu çıkıp demesini beklerdim (olmayabilir de) "yaa bu adamın sistemlerde yaptırdığı indirim miktarı ile biz en kral PSU'yu zaten alabiliyoruz" :) marifet 1500TL'ye PSU önermek değil onu benim 5 yaşındaki yiğenim de yaptıyor. Kısacası marifetli bir iş yapmıyorsun güzel kardeşim bak dalgana.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,017
Üyeler
164,765
Son üye
nampeira
Top Bottom