İçerisinde kullandıkları malzeme kaliteleri ve performansları kötü, çok farklı markalar olmadıkları için Gamebooster PSU'dan gideceğim. Kız arkadaşımda Gamebooster BST-ATX600A modeli var idi, bir süre kullandı sonrasında rastgele anlarda kapanma sorunları yaşamaya başladı. Ben de kalitesiz olduğunu bildiğimden direkt PSU değiştirmesini tavsiye ettim. Sonuç mu? Düzeldi.
Bu belki Türkiye'de çokça yaşanan onlarca belki de yüzlerce binlerce vakadan biri.
Sistem de 1660S + 3600, ikisinde de en ufak bir overclock yok. Totalde toplasak maksimum 250W çekecek sistem o da en maksimum, bu PSU açılış ekranında, yani sistem 30W falan güç çekerken kapanıyordu. Gamebooster ile Gamepower'ın çok farklı olduğunu savunmazsınız umarım.
İç yapısını atmak isterdim ama atamıyorum, Technopat çöktü.
Alıntıyı görüntüle
Bu GM800 PSU'nun iç yapısı (Gamepower'ın sitesinden aldığıma göre), primary side ile secondary side çok birleşik. DC-DC kart görünmüyor. AC-DC yani sadece.
800W diye pazarlanan bir PSU'da bunlar yeter mi? Sitesine baktım her şey "standardında" yazılmış, PWR_OK 100-500ms arası diyor zaten öyle olmalı, hold-up için sadece 17ms'ten büyük diyor ama 800W'lık bir PSU'da ama şöyle bir sorun var; aynı iç yapıya sahip bir PSU'da (Gamemax bu sefer, Gamepower'ın aynısı zaten) 270uF'luk bir hold up cap kullanılıyor. Sonucu göstereyim mi?
Alıntıyı görüntüle
PWR_OK felaket derecede yanlış ayarlı, bu mu çok kaliteli de biz ezberciyiz?
Bu bir tane de değil he, alın size farklı örnekler:
Alıntıyı görüntüle
Bu da GM600.
GM600'den iki adet örnek inceleniyor, ikisinden de farklı gecikmeler bulunuyor. Hold up süresi 1 ms artıyor, ama AC loss to PWR_OK delay de 5ms artıyor.
Kaynak Cybenetics, merdiven altı kaynak diyemezsiniz yani. Buyurun kendiniz bakın PDF'lere.
Hadi anlamayanlar için daha basit yoldan gideyim, çok meşhur bu forumdan çoğu kişinin kaynak gösterdiği PSU tier list, bakalım nereye koymuş nacizane PSU'ları.
Alıntıyı görüntüle
Buradaki hiçbir modelin kaliteli olmadığını düşündüğümüzde, ezberci mi oluyoruz biz? Normalde PSU Tier List'i ağzıma almam çünkü çok detaysız, ama detayını ben verdim. O yeter.
Her şeyi geçtim, sitesinde yazdığı yalan yanlış ve standartları geçirmişler zaten, özel bir şey yazdıkları yok. PWR_OK yanlışlar ötesi, attığım PDF'lere bakıldığında 230V'a göre (Türkiye'nin şebeke gerilimi) ripple değerleri çok fazla.
Kanıtlar var, ayrı konu açayım mı yoksa burada bu yeter mi?
Her şeyi bir daha geçtim, siz değil miydiniz multi rail yapısı olan Gamepower PSU'ya "tek 12v kanalı" diyen? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Benim bildiğim DA böyle yapmazdı.
Üstüne üstlük, 528W'a iyi değer dediniz.
Bunlar sadece şu son yarım saatte falan bulduklarım, arasam belki daha fazlası da çıkacak. Her şey kullandım da sessiz çalıştı veya sistem start verdi değildir.