Neler Yeni

GAMİNG MÖNİTOR 1 MS VE 4 MS ARADAKİ FARK ÖNEMLİMİ SİZCE

mojo.27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Kemal Yıldız
Bütçe
3500

ARKADAŞLAR BU MONİTÖRÜ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM 3K-3.5K MAX OLACAK ŞEKİLDE GÜVENİLİR SİTELERDEN YADA MAĞZALARDAN ALABİLCEĞİM MONİTÖR ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM​

Xiaomi Mi Curved BHR4269GL​

MSI 27" OPTIX MAG272CQR​

Gamepower Intense X60 27​

MSI Optix G32CQ4​

Samsung Odyssey G5 LC27G55TQWMXUF​

Monster Aryond A32 V1.1​

Samsung LS32R750QEMXUF 32​

Gamebooster GB-327LCQ-H 32INCH​

Asus Tuf Gaming VG27WQ1B​

oTToman16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Adem SOY
İnsan oğlu bunu anlayamaz. Anlarım diyen babayiğit varsa er meydanına 😀😀

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Kardeşim o 1 ms 4 ms mevzusu biraz farklı. Birazdan gözle görünmez diyecek kişiler gelmeden söyleyim dedim :D yani gözle görünmüyor ama iş ekran kartı işlemci arasında gelince o 4 ms olayı ghostinge sebep oluyor. Panelde dandikse zaten vay gele haline. Şimdi bir sürü detay var. GTG, Mprt , griden griye tepkimede 4 ms olayı farklı. Konulara bak bunla ilgili yoksa bende bir bilgilendirme konusu açmayı düşünüyorum.

mojo.27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Kemal Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnsan oğlu bunu anlayamaz. Anlarım diyen babayiğit varsa er meydanına 😀😀
BİLMİYORUM İŞTE O YÜZDEN SORUYORUM EĞER FARK EDİLMİYORSA

bu monitörü almayı düşünüyorum baya güzel büyük
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim o 1 ms 4 ms mevzusu biraz farklı. Birazdan gözle görünmez diyecek kişiler gelmeden söyleyim dedim :D yani gözle görünmüyor ama iş ekran kartı işlemci arasında gelince o 4 ms olayı ghostinge sebep oluyor. Panelde dandikse zaten vay gele haline. Şimdi bir sürü detay var. GTG, Mprt , griden griye tepkimede 4 ms olayı farklı. Konulara bak bunla ilgili yoksa bende bir bilgilendirme konusu açmayı düşünüyorum.
B550 TOMHAWK ANAKART
3070 EKRAN KARTI
RYZEN 7 İŞLEMCİLİ BİR SİSTEM TOPLADIM
MONİTÖRDE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNCELİK GAMİNG OLMASI AMA EKSTRA ÖZELLİKLERİ HER ZAMAN SEVERİM

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı

B550 TOMHAWK ANAKART
3070 EKRAN KARTI
MONİTÖRDE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNCELİK GAMİNG OLMASI AMA EKSTRA ÖZELLİKLERİ HER ZAMAN SEVERİM
ı monitörde ghosting olduğunu duydum.

Rinnegan

80+

B550 TOMHAWK ANAKART
3070 EKRAN KARTI
Bence bu sisteme 1ms 144hz veya üstü iyi gider. Gtx 1060 6gb ryzen 5 1600 60hz monitör almıştım pişmanım ama galiba hertz msden önemli ama tam olarak farkı ben de bilmiyorum. Bütçe biraz daha arttırabilirse 1ms iyi olur bence

mojo.27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Kemal Yıldız
Bence bu sisteme 1ms 144hz veya üstü iyi gider. Gtx 1060 6gb ryzen 5 1600 60hz monitör almıştım pişmanım ama galiba hertz msden önemli ama tam olarak farkı ben de bilmiyorum. Bütçe biraz daha arttırabilirse 1ms iyi olur bence
BU FİYATA 1MS BULUNABİLİNİYOR AMA 34 İNÇ OLMUYOR

Rinnegan

80+
BU FİYATA 1MS BULUNABİLİNİYOR AMA 34 İNÇ OLMUYOR
Özür dilerim haklısınız tam bakmadım monitörlere, Xiaomi Mi Curved Hepsiburada sitesinde 4.9 yıldız almış 166 değerlendirme var,Ms testleri yazsanız acaba youtubeye çıkabilir. Çok fark yoksa alınır bence bu 4ms monitör dehşetmiş şimdi baktım kusura bakma burda 1ms 4ms farkı bence olmayacaktır alabilirisin ama yine araştırma yapmakta fayda var. 34 inch kavisli çok iyi monitöre benziyor

mojo.27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Kemal Yıldız
Özür dilerim haklısınız tam bakmadım monitörlere, Xiaomi Mi Curved Hepsiburada sitesinde 4.9 yıldız almış 166 değerlendirme var,Ms testleri yazsanız acaba youtubeye çıkabilir. Çok fark yoksa alınır bence bu 4ms monitör dehşetmiş şimdi baktım kusura bakma burda 1ms 4ms farkı bence olmayacaktır alabilirisin ama yine araştırma yapmakta fayda var. 34 inch kavisli çok iyi monitöre benziyor
aynen benimde hoşuma gitti ama 1ms ile 4ms arasındaki farkı iyice araştırmam lazım galiba fark edilmiyorsa direk xiaomi alır geçerim

war20anty

80+ Bronze
Input Laga dikkat et alırken. Şayet Input Lag yüksekse ve üstüne bir de 4 ms gelirse ghosting problemine yol açar. Zaten bu yüzden TN panellerde genelde ghosting problemi olmaz çünkü diğer panellere göre gecikme süresi biraz daha azdır.

Hatta sadece Input Lag değil. Ping, mouse ve klavyelerin tepki hızı vb. Yani anlayacağın ne kadar az ms o kadar iyi.

Buna kesinlike katılıyorum. Yok efendim insan gözü 10 ms altını hissedemezmiş. Doğru diyorlar aslında insan gözü hissetmez insan beyni hisseder. Önemli olan gözünüzün hissetmesi değil beyninizin hissetmesi. Çünkü etrafı gören beynimizdir aslında göz sadece beyne ışık sinyallerini ileten bir organdır.

Şöyle düşünün. Kapkaranlık bir odadasınız yani ışığın hiç yansımadığı bir yer. Odaya belirli aralıklarla güneş ışığı vuruyor. Bu test yapılmış insan gözü saniyenin 200'de 1'i yani 5 ms'yi bile fark edebiliyor. Pilotların, Profesyonel kullanıcıların beyni ise 4.5 ms bile fark edebiliyor. Yani insan beyni demekki bunları algılayabiliyor. Tabii ki bu oyunlarda biraz daha ayırt edilemez gibi çünkü tek ışık değil diğer ışıklarda gözünüze yansıdığı için biraz zor fark edilir tabi bunları algılayabilen insanlarda var (sporcular :)).

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,107
Üyeler
167,251
Son üye
crystallreed
Top Bottom