Hocam rtx 3060 8500 TL den satıldı dün. Kalan 5500 TL gerisini kurtarıyorsa iyi fiyat demektir. Ama işlemci ve anakart ilerde update ister. Şuan bile tam besleyemeyeceği oyunlar olacaktır ekran kartını o işlemcinin. Kalan kısmının en büyüj bölümünü kasaya ayırmıslar galiba kasa çünkü baya iyi keşke kasayı daha uygun yapıp işlemciyi güçlendirselermiş.
8500 TL olan Asus dual olan modeldi diye hatırlıyorum. Bunda Asus Tuf rtx 3060 OC olan modeli var.
H510 ile birlikte 10400f 3200mhz ram desteği alabiliyor sanırım. Bu sayede R5 3600'den eksik kalır bir yanı olmuyor performans olarak(OC hariç). Şimdi bu verileri alt alta koyup geçen haftaki 10000 TL'ye satılan rtx3050'li donanım arşivi sistemiyle karşılaştıralım. O kasanın bedava olmadığını kimse iddia edemez.
-4000 TL farkla phoneix 3050'den 3 fanlı RGB li taş gibi bir 3060'a geçiyorsun.
- ramler RGB li ve gayet iyi diye biliyorum.
- kasa ve PSU olarak karşılaştırınca zaten çoook ciddi bir fark var. Bu konuda konuşmaya bile gerek yok.
-Anakartlar, işlemci ve SSD hemen hemen aynı gibi.
Bunlar +4000 TL çok rahat yapıyor benim görüşüme göre. Ayrıca h510'da M2 slotunun pcle x16 slotunun altında değil de üstünde olması da çok büyük bir avantaj.
Parça fiyatına bakacak olursanız da 19/20K arası bir fiyat çıkıyor zaten. O yüzden her türlü bedavaya bir sistem bence. (İzoly/gamepower kasa PSU kullananlar için geçerli değildir bu yazdıklarım.)