GamingGenTR KArgo Geldi / Kasa Çalışmıyor Neden Olabilir ?

Farukteke55

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
330
Kargo sonunda geldi ve faturamda yazan parça ne ise aynıları geldi. Bi problem yok.

Kasaya power bağlıyorum.
Ekran kartı 8 pin girişi bağlıyorum.
Arkadan power in üstündeki mandalı da açtım.
Kablo arızalıdır diye başka power kablosu da denedim.
çalıştırdığımda hiçbir şey olmuyor. Fan dönmüyor , ışık gelmiyor. Anakart üstünde 1 tek sarı ışık yanıyor.

Servisi aradım 2 gün içinde bakar tekrar gönderim yaparız dediler ama bana 1 haftaya patlar o yani.
Benim yapabileceğim bişey ise kendim yapma taraftarıyım. Sizce neden olabilir ?

Kargo sonunda geldi ve faturamda yazan parça ne ise aynıları geldi. Bi problem yok.

Kasaya power bağlıyorum.
Ekran kartı 8 pin girişi bağlıyorum.
Arkadan power in üstündeki mandalı da açtım.
Kablo arızalıdır diye başka power kablosu da denedim.
çalıştırdığımda hiçbir şey olmuyor. Fan dönmüyor , ışık gelmiyor. Anakart üstünde 1 tek sarı ışık yanıyor.

Servisi aradım 2 gün içinde bakar tekrar gönderim yaparız dediler ama bana 1 haftaya patlar o yani.
Benim yapabileceğim bişey ise kendim yapma taraftarıyım. Sizce neden olabilir ?
hocam yanan ışıkta ne yazıyor?

hocam yanan ışıkta ne yazıyor?
arıza ışığı değil hocam anakarta güç geliyor. Ekran kartı koyduğumuz yer varya oradaki mandalın altında sarı şık yanıyor. Arıza ışığı değil

Merhaba
Kasanın içinin net resmini çekersen bilen arkadaşlar bağlantılara bakar belki hatalı bi şey vardır yönlendirirler seni.

Anakart ile kasa arasındaki power sw hatalı olabilir bir de reset tusuna varsa basabilir misin belki ters bağlamıslardır :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu TRdeki firmaların profesyonellik dışı davranışlarından çıldıracağım ha

kasa güç düğmesi yada , psu da bence sıkıntı çünkü ışık bile yanmıyor kasada. Fanlar dönmüyor

Ekler

• 294889851_1098258414116291_1739657927876966884_n.jpg
    294889851_1098258414116291_1739657927876966884_n.jpg
    263.8 KB · Hit: 93
Power tuşu yanlış bağlanmış ya da power tuşu arızalı olabilir. Burdaki bağlantıları söküp power pinlerine tornavida ile ikisine birden dokunarak başlatmayı bir dene.
1658769868963.png

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
işaretlediğin kabloda 4 pin yokmu , hangi 2 sine pek anlamadım maalesef
Onlar kasa ön panel bağlantıları yanlış görmüyorsam. Kablonun geldiği yeri kontrol et kasanın üstündeki açma/kapama tuşlarından mı geliyor. Eğer öyleyse onlar 2/2/2/2 şeklinde ayrılmış kablolar. Hangi 2 pinin power tuşunu çalıştırdığını anlamak için anakart üzerinde genelde şema vardır. Anakart kitapçığında da gösterir. Eğer anakart modelini yazabilirsen atayım bağlantının nasıl olduğunu.

Power led/ power sw/ HDD led/ reset sw yazar o pinlerin üzerinde.
Tornavidayı POWER SW yazan 2sine değdireceksin güç tuşu yerine kullanabilmek için.

Son düzenleme:
Onlar kasa ön panel bağlantıları yanlış görmüyorsam. Kablonun geldiği yeri kontrol et kasanın üstündeki açma/kapama tuşlarından mı geliyor. Eğer öyleyse onlar 2/2/2/2 şeklinde ayrılmış kablolar. Hangi 2 pinin power tuşunu çalıştırdığını anlamak için anakart üzerinde genelde şema vardır. Anakart kitapçığında da gösterir. Eğer anakart modelini yazabilirsen atayım bağlantının nasıl olduğunu.

Power led/ power sw/ HDD led/ reset sw yazar o pinlerin üzerinde.
Tornavidayı POWER SW yazan 2sine değdireceksin güç tuşu yerine kullanabilmek için.
asus prime b450m A2 anakart modeil atabilirsen sevinirim

Geri