Neler Yeni

Garsonluk için tavsiye

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Daha önce hiç garsonluk yapmadım varmı tavsiye verecek olan, şunu ben yaptım sen yapma tarzında, ben mesela tezgahtarlık için bir çok şey sayabilirim ama garsonluk bilgim çok az eğer ücrete anlaşırsak bir kaç gün içerisinde garson olarak işe giricem.

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
Knk konuşkan olman lazım ağzın laf yapacak, kapıdan girerken müşterilere , iyi akşamlar hoşgeldiniz buyrun abim ablam cart curt diyeceksin, ağzın laf yapıyorsa bahşiş de alırsan, gelen müşterilere menüyü verirsin , bazıları der ki ne önerirsin ne yiyelim vs sana sorar sen de şu var bu var diye menüdeki güzel şeylerden söyler tavsiye edersin,bazen de patron der ki elimizde şundan az kaldı bu yemek bu ürün satılması gerekli der, onu önerir onu satmaya çalışırsın. giriş servisi yaparsın, müşteriler otururken sen bir yandan müşteri ile konuşur bir yandan sularını doldurursun, siparişi alırsın beklersin komi ürünleri getirdiğinde sen servis edersin. arada bir müşterilere bir isteğiniz var mı diye sor, yoksa çay ikram edelim vs tatlı yermisiniz diye sorarsın. giderken de aynı şekilde. bahşiş konusunda adisyona 5-10tl bırakırlarsa kalsın götür vs derlerse o adisyonu masadan alma, daha fazla bahşiş bırakıyorlar, bazıları da parayı geri alıyor tabi, benim bu taktiğim hep tutmuştur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
kucuk nibba
üstteki arkadaşa katılıyorum ama bir ekleme yapayım. ortamı iyi tartmak da önemli bence. yani benim de içinde bulunduğum bazı insanlar laubali hareketlerden haz etmez. "abi zorla sohbete girmeye çalıştığını biliyoruz, uzatma" gibi düşündüğüm oluyor bazen.
+
müşteri her zaman haklıdır kafasına girip kendini ezdirme.
bol şans.

Carami0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Samed Cengiz
Ben garsonluk yapmadım ama barmenlik yaptım az çok biliyorum jargonu. Kesinlikle kendini ezdirme kendini ezdirmeden kastım sana diklenene sen de diklen manasında değil, garsonluk sürecinde egolu bi tarafları kalkmış insan çok göreceksin bunlara yaranıcam die kendini ezdirme saygını koru bir müşteriyle anlaşmazlığa girdiysen o tarafa başka bir garson arkadaşını yönlendir. Her işe koşma sana; helal, oo iysin, ne ara hallettin gibi gibi şeyler söylerler sen de mutlu olursun bi bakmışsın bütün işi sen yapıyosun buna maruz kalma. Şu dönemde zor ama güler yüzlü olmayı ihmal etme. Bir de garsonluğu nerde hangi ortamda yapacaksın bilmiyorum buna göre de hitap şeklini ayarlaman gerekir. Önüne gelene oo abi hoş geldin ne yersin ne içersin denmez, buyurun beyefendi hoş geldiniz bir siparişiniz var mıdır ne arzu edersiniz gibi şeyler söylersin verdiğim iki örnekte garsonluğu yapacağın yer ve ortamda önemli.

Merc Scar

80+
siparişleri aldıktan sonra sana ayrı olarak istemezlerse içecek isteyip istemediklerini sor,yedikten sonra içip içmeyeceklerini sor,kalktıktan sonra masayı sil tabakları götür

valla şahsen pidecilikte deneyimim var en güzel yanı dokunulmamış pideleri kendin yiyorsun

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,468
İsim
Sarp Yılmaz
Daha önce hiç garsonluk yapmadım varmı tavsiye verecek olan, şunu ben yaptım sen yapma tarzında, ben mesela tezgahtarlık için bir çok şey sayabilirim ama garsonluk bilgim çok az eğer ücrete anlaşırsak bir kaç gün içerisinde garson olarak işe giricem.
Ben hem tezgahtarlık yapıyorum hem garsonluk ve daha önce hiç birinde tecrübem yoktu. soruna gelecek olursak garsonlukta ben başlarda çok çekiniyordum yani her masaya düzenli git bir isteğiniz var mı ondan sonra boşları düzenli olarak topla masayı temiz tutmaya özen göster yani en önemlileri bence bunlar.
tezgahla ilgili önerilerini beklerim belki işime yarar kardeşim

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam tezgahtarlık çok daha iyi, tezgahtarlıktan devam edicem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben hem tezgahtarlık yapıyorum hem garsonluk ve daha önce hiç birinde tecrübem yoktu. soruna gelecek olursak garsonlukta ben başlarda çok çekiniyordum yani her masaya düzenli git bir isteğiniz var mı ondan sonra boşları düzenli olarak topla masayı temiz tutmaya özen göster yani en önemlileri bence bunlar.
tezgahla ilgili önerilerini beklerim belki işime yarar kardeşim
Tezgahtarlıkla alakalı önerilerim, klasik hoşgeldiniz - afiyet olsun kelimelerini kullanmanız.
Kesinlikle rica ile ürün ayırmaman.
Eeğer ekmek, poğaça gibi ürünler satıyorsan yoğunluk bittiğinde ekmeği sardığın kağıdı poşetin içerisine yerleştirip yoğunluk attığında direkt içine ekmeği, poğaçayı koyup verebileceğin 5-10 tane poşet hazırlamak.
Eğer ekmek satıyorsan bütün ekmek çeşitleri için geçerli, eğer ekmek çok sıcak ise kesme ve 2 kağıda sar poşet ile temas etirme.
Eğer kuru pasta gibi ürünler satıyorsan, sattığın kuru pastaların içeriğini öğren.
Sana kötü muamele yapan müşteriye bayat ekmek iyi müşteriye taze ekmek vermeyi de unutma :)

Son düzenleme:

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,468
İsim
Sarp Yılmaz
Hocam tezgahtarlık çok daha iyi, tezgahtarlıktan devam edicem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tezgahtarlıkla alakalı önerilerim, klasik hoşgeldiniz - afiyet olsun kelimelerini kullanmanız.
Kesinlikle rica ile ürün ayırmaman.
Eeğer ekmek, poğaça gibi ürünler satıyorsan yoğunluk bittiğinde ekmeği sardığın kağıdı poşetin içerisine yerleştirip yoğunluk attığında direkt içine ekmeği, poğaçayı koyup verebileceğin 5-10 tane poşet hazırlamak.
Eğer ekmek satıyorsan bütün ekmek çeşitleri için geçerli, eğer ekmek çok sıcak ise kesme ve 2 kağıda sar poşet ile temas etirme.
Eğer kuru pasta gibi ürünler satıyorsan, sattığın kuru pastaların içeriğini öğren.
Sana kötü muamele yapan müşteriye bayat ekmek iyi müşteriye taze ekmek vermeyi de unutma :)
Aynen öyle kardeşim pastane fırında çalışıyorum ve dediklerinin hepsini yapıyorum zaten doğru yolda olduğumu görmek güzel sadece bu ''Eğer kuru pasta gibi ürünler satıyorsan, sattığın kuru pastaların içeriğini öğren.'' maddesi kaldı o kadar çeşit var ki daha tam öğrenemedim ayrıca kötü müşteri bayat ekmek olayını da arada yapıyoruz :D eyvallah tavsiyelerin için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,722
Üyeler
162,050
Son üye
kutysuwa
Top Bottom