Neler Yeni

Gelecek Kaygısı ve hedef belirleme sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Selim Çiçek
Herkese merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim hazırlık da okudum. Derslerim aslında ortalamanın üzerinde. Eşit ağırlık seçimi yapacağım öncelikle okuduğum liseden ötürü. Fakat benim gelecekte yapmak istediğim en büyük şey kalıcı olarak yurtdışına gidebilmek veya türkiyede kalırsam da iyi bir iş sahibi olmak. Ailemin durumu iyi sayılır fakat öyle özel üniversiteye verecek 30 40k dolarlarımız yok tabii. Son zamanlarda çok fazla gelecek kaygısı yaşıyorum ne yapacağım ne edeceğim daha şimdiden üniversite ve gelecekle ilgili kaygılanıyorum. Benim size danışmak istediğim şey acaba hangi bölümü ve hangi üniversiteyi hedef belirlemeliyim. Şu an kafam çok karışık olduğu için bir amacım yokmuş gibi geliyor ve son zamanlarda ders de çalışamaz oldum. Eşit ağırlıkta seçebileceğim çok da bir bölüm yok ama sayısal yeteneğimin de hiç olmadığını düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü hayatımda danışığ bunları konuşabileceğim çok fazla insan yok. Teşekkür ederim

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
Herkese merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim hazırlık da okudum. Derslerim aslında ortalamanın üzerinde. Eşit ağırlık seçimi yapacağım öncelikle okuduğum liseden ötürü. Fakat benim gelecekte yapmak istediğim en büyük şey kalıcı olarak yurtdışına gidebilmek veya türkiyede kalırsam da iyi bir iş sahibi olmak. Ailemin durumu iyi sayılır fakat öyle özel üniversiteye verecek 30 40k dolarlarımız yok tabii. Son zamanlarda çok fazla gelecek kaygısı yaşıyorum ne yapacağım ne edeceğim daha şimdiden üniversite ve gelecekle ilgili kaygılanıyorum. Benim size danışmak istediğim şey acaba hangi bölümü ve hangi üniversiteyi hedef belirlemeliyim. Şu an kafam çok karışık olduğu için bir amacım yokmuş gibi geliyor ve son zamanlarda ders de çalışamaz oldum. Eşit ağırlıkta seçebileceğim çok da bir bölüm yok ama sayısal yeteneğimin de hiç olmadığını düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü hayatımda danışığ bunları konuşabileceğim çok fazla insan yok. Teşekkür ederim
dostum bende 10. sınıfım öyle bir durumdayız ki sayısal okumassan bölüm yok neredeyse ben ne çok kötüyüm ne çok iyiyim sayısal seçeceğim istemesem bile yapacak bir şey yok

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Senin gideceğin üniversiteyi neden biz belirleyelim?
Önce bu konuda kendine bir hedef belirle.
Hangi mesleğe ilgin var?
Ders çalış. Düzenli çalışırsan güzel bir üniversiteye girersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Selim Çiçek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum bende 10. sınıfım öyle bir durumdayız ki sayısal okumassan bölüm yok neredeyse ben ne çok kötüyüm ne çok iyiyim sayısal seçeceğim istemesem bile yapacak bir şey yok
dostum ben sosyal bilimler lisesinde okuyorum bu liseye sayısalımın iyi olmadığını bilerek girdim. Yani sayısalım kötü olmasına rağmen okusam bile okul değiştirmem lazım arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi bırakıp o yüzden yapamam gibi geliyor bana. Ayrıca fiziğim biyolojim hiç iyi değil yani

Trool

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
Ahmet
Ben metal mühendisliği okuyorum ( 10. Sınıfım ) maaşı seçtiğin mesleğe göre örneğin su altı kaynağı seçersen aylık 50.000 lira alıyorsun yaklaşık. Ama ben yinede yurt dışına gitmek istiyorum. 12. Sınıf bittiğinde work and travele katılıp gidersin amerikaya dil falanda öğrenirsin kolayca

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Selim Çiçek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi mesleğe ilgin var?
bunları ben de biliyorum zaten ben de öneri istedim sadece yurtdışına gidebilmek için ea da hangi bölüm hangi ünide okunmalı diye. Önerin yoksa da cevap vermezsin olur biter

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hangi mesleğe ilgin var?
@kaplanharun neye güldün lo?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bunları ben de biliyorum zaten ben de öneri istedim sadece yurtdışına gidebilmek için ea da hangi bölüm hangi ünide okunmalı diye. Önerin yoksa da cevap vermezsin olur biter
Bu konuşma ile pek iyi yerlere gidemezsin.

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
dostum ben sosyal bilimler lisesinde okuyorum bu liseye sayısalımın iyi olmadığını bilerek girdim. Yani sayısalım kötü olmasına rağmen okusam bile okul değiştirmem lazım arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi bırakıp o yüzden yapamam gibi geliyor bana. Ayrıca fiziğim biyolojim hiç iyi değil yani
bende anadolu lisesindeyim matematiğim ortalama düzeyde fizik ve biyolojide iyiym ancak kimya çok kötü benimde bir şekilde çalışarak yapmaya çalışacağız artık başka çare yok :(

Trool

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
Ahmet
Maalesef eğitim sistemine göre bizim sayısalımız yoksa biz yokuz ya torpilin olacak ya da sayısalın olacak bu ülkede

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Selim Çiçek
Ben metal mühendisliği okuyorum ( 10. Sınıfım ) maaşı seçtiğin mesleğe göre örneğin su altı kaynağı seçersen aylık 50.000 lira alıyorsun yaklaşık. Ama ben yinede yurt dışına gitmek istiyorum. 12. Sınıf bittiğinde work and travele katılıp gidersin amerikaya dil falanda öğrenirsin kolayin

@kaplanharun neye güldün lo?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu konuşma ile pek iyi yerlere gidemezsin.
anladım hocam teşekkür ederim

Phenoma

80+ Silver
Sözel seviyorsan bu ülkeden kaçmak dışında bir şansın yok maalesef. Tüm ilimlerin temeli olan Felsefe bölümünün bu kadar düşük puanlı olduğu başka bir ülke yok :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,289
Üyeler
168,428
Son üye
Mehmetsrkci
Top Bottom